fbpx

Baardtransplantatie

E

hoe werkt een baardtransplantatie?

E

Een baardtransplantatie met DHI

E

De keuze van uw nieuwe baardlijn

E

Baardtransplantatie resultaat

Veel mannen hebben last van een schaarse baard en kiezen voor een oplossing, namelijk een baardtransplantatie. Een transplantatie kan de kale plekken in de baard opvullen of zelfs een gehele baard creëren, wat vaak leidt tot meer zelfvertrouwen. Maar hoe werkt een baardtransplantatie nu eigenlijk? En wat komt hier allemaal bij kijken? Lees hier alles over de baardtransplantatie.

Hoe werkt een baardtransplantatie?

Een baardtransplantatie kan een goede oplossing zijn voor mannen zonder baardhaar, of je nu geen snor, sikje, bakkebaard of een ander deel van de baard mist, het maakt niet uit. Er zijn verschillende oorzaken bekend over het gebrek aan baardgroei, namelijk genetica en erfelijkheid, chirurgische littekens of bijvoorbeeld brandwonden. Voor een baardtransplantatie hoeft u geen volledige afwezigheid van haar te hebben, het kan ook een oplossing bieden voor mannen met vlekkerige baarden wie graag een dikkere/meer opgevulde baard wensen.

Bij een baardtransplantatie worden gezonde haarzakjes uit het donorgebied verplaatst naar het gebied waar de haar gewenst wordt. De haarzakjes gaan na verloop van tijd nieuwe haren produceren, waardoor de kale plek verdwijnt.
donorgebied baardtransplantatie baard snor snortransplantatie haar implantatie
Een baardtransplantatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Vanwege de plaatselijke verdoving en doordat de transplantatie wordt uitgevoerd door een professioneel team is een baardtransplantatie voor u als patiënt niet ingrijpend. Het is alleen wel een lange zit. De baardtransplantatie duurt tussen de 4 en 8 uur. Afhankelijk van de hoeveelheid te transplanteren haren.

Werkwijze

Hair Clinic Wolf biedt u volledig inzicht in het proces omtrent uw baardtransplantatie en al de te nemen stappen. Neem voor meer informatie contact op of lees verder.

Baardtransplantatie met DHI

De haarzakjes kunnen op verschillende manieren worden getransplanteerd. Veel aanbieders geven FUE als de best mogelijke baardtransplantatie oplossing, echter is met de nieuwste haartransplantatietechniek Direct Hair Implantation (DHI) ook een prachtig resultaat te behalen. Aan de hand van de foto’s adviseert onze specialist de best mogelijke techniek.

DHI is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van implantatiepennen. Door gebruik te maken van deze pennen kunnen de grafts direct in de hoofdhuid worden geïmplanteerd. De stap van het openen van kanalen wordt overgeslagen. Een groot voordeel is dat er bij DHI weinig tot geen bloedingen meer ontstaan tijdens het implanteren. Ook zorgt de DHI implanterpen voor een hoge mate van controle en veiligheid. Hierdoor kan de arts op een nauwkeurige wijze de richting, diepte en hoek van de haarzakjes bepalen. Dit komt het natuurlijke resultaat ten goede.

Keuze van uw nieuwe baardlijn

Er zijn heel veel verschillende vormen als u kijkt naar de gezichtshaargroei, aan u natuurlijk de keuze op welke manier u uw nieuwe snor/baard zal laten groeien. Na uw baardtransplantatie is alles weer mogelijk!

De vorm van de baardlijn is geheel aan u om te beslissen. De arts zal hierin zijn expertise natuurlijk met u delen. Een natuurlijke baardlijn heeft vaak geen rechte of scherpe lijnen, dit bereik je altijd door te scheren. De plaatsing van de baardlijn en de vorm zijn erg belangrijk, dit samen zorgt namelijk voor de vorm van uw gezicht.

Sommigen kiezen voor een rechte baardlijn, terwijl anderen de lijn juist hoger en ronder wensen. Dit wordt gedaan zodat men de mogelijkheid heeft om een rechte lijn te scheren met behoud van de mogelijkheid om een natuurlijker uiterlijk te krijgen.

 

Wanneer zie ik resultaat?

De eerste periode na de baardtransplantatie gebeurt er iets onnatuurlijks voor uw gevoel, uw getransplanteerde haren kunnen uitvallen. Dit is niets om u zorgen over te maken en heeft ook absoluut geen invloed op het eindresultaat. Het hoeft niet zo te zijn dat het bij u ook gebeurt maar de kans is groot. De haaruitval, ook wel shockfall genoemd, begint ongeveer vanaf dag 15 na de behandeling tot aan het einde van de tweede maand.

In de derde maand na uw baardtransplantatie gebeurt er niet veel bijzonders. Vanaf het einde van de derde maand beginnen er iedere dag nieuwe haren te groeien. Aan het einde van maand zeven na uw baardtransplantatie ziet u ongeveer 85 tot 90% van het resultaat. Vervolgens gaat in de achtste tot en met twaalfde maand het haar nog verder groeien en komen er steeds nieuwe haartjes bij. Na 12 tot 14 maanden ziet u daadwerkelijk uw resultaat, het was het wachten waard!

Before after voor en na baardtransplantatie baard snortransplantatie snor

Het is echter wel belangrijk dat u er rekening mee houdt dat bovenstaande beschrijving een voorbeeld is, niet iedereen is hetzelfde dus niet bij iedereen zal het gehele proces hetzelfde verlopen. Dit is niets om u zorgen over te maken, echter bij twijfel kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Uw intake bij Hair Clinic Wolf

Om uw definitieve baardtransplantatie specialist uit te kiezen is het fijn om vooraf een intakegesprek te hebben gehad. De haartransplantatie specialisten van Hair Clinic Wolf komen graag naar u toe. Wij willen u zo veel mogelijk ontlasten. Tijdens het consult bespreekt u uw wensen. Ook zijn er bijvoorbeeld belangrijke vragen die u beantwoordt zou willen hebben, zoals: Houd ik littekens over aan de behandeling? Of: Is het resultaat wat ik voor ogen heb realistisch? Al uw vragen worden beantwoord!

Buiten een intake bij u in uw vertrouwde omgeving kunt u natuurlijk ook altijd een telefonische intake inplannen of bij ons op kantoor langskomen.

Waarom een baardtransplantatie bij Hair Clinic Wolf?

U ontvangt een haartransplantatie in Turkije met Nederlandse standaarden.

GEdiplomeerd

Wij werken uitsluitend met een gediplomeerde arts.

Eerlijk advies

U krijgt een eerlijk advies.

+9 jaar ervaring

Wij werken met een team met ruim 9 jaar ervaring.

haargroei

Wij kijken naar uw toekomstige haargroei.

Kennismaking

U kunt vooraf kennis maken met uw behandelend arts.
Brochure alles over haartransplantatie voor en na resultaten procedure haarimplantatie

Garantiecertificaat

U ontvangt een certificaat met levenslange groeigarantie.

één aanspreekpunt

Bij ons heeft u één aanspreekpunt, u weet altijd bij wie u terecht kunt

Vaste prijs

Vaste prijs, onafhankelijk van de hoeveelheid grafts.

Makkelijk betalen

Via een bankoverschrijving betalen in plaats van contant in Turkije.

ISO-gecertificeerd

Wij werken uitsluitend in een ISO gecertificeerd ziekenhuis.

Ben ik geschikt voor een baardtransplantatie?

Hair Clinic Wolf geeft u altijd een eerlijk advies, het is namelijk ook mogelijk dat u te horen krijgt dat u niet geschikt bent voor een baardtransplantatie. Er zijn hiervoor verschillende redenen mogelijk. Het kan namelijk zijn dat uw donorgebied niet voldoende is voor het gewenste resultaat. Verder heeft uw medische situatie invloed op de geschiktheid voor een baardtransplantatie. Bent u benieuwd of u geschikt bent? Vraag een gratis consult aan met een van onze adviseur en ontvang een eerlijk, persoonlijk en vrijblijvend advies.

Hoeveel grafts heb ik nodig voor een baard- en/of snortransplantatie?

De hoeveelheid benodigde grafts is afhankelijk van de grootte van het gebied wat getransplanteerd gaat worden. Wanneer u bijvoorbeeld een kleine kale plek wilt opvullen, heeft u waarschijnlijk voldoende aan ongeveer 100 grafts. Indien u een volledig herstel van uw baard wenst, dan kunt u eerder denken aan plus minus 3.000-4.000 grafts.

Waarom wordt de eerste wassing uitgevoerd op de haartransplantatie afdeling?

Voor een goed genezingsproces is het belangrijk dat de wassing op de juiste wijze wordt uitgevoerd. Hierdoor kiest Hair Clinic Wolf ervoor de eerste wassing bij u uit te voeren. Tijdens de wassing ontvangt u extra uitleg over het gehele proces. Doordat we de wassing samen doorlopen, heeft u alle kennis zodat u uw baard op de juiste manier zult wassen. Verder heeft u op dit moment nogmaals de kans om eventuele vragen te stellen.

Waarom wordt een snor- en/of baardtransplantatie bij jullie met de DHI methode aangeboden?

Door middel van de DHI implanter kunnen haarzakjes direct worden geïmplanteerd. Er worden geen incisies gemaakt in het ontvangstgebied. Om deze reden ontstaan er nauwelijks bloedingen tijdens de implantatie, is de schade aan de huid geminimaliseerd, heeft u minder kans op een zwelling en is de herstelperiode korter. Tevens is er met deze haartransplantatie methodiek een hogere graftsdichtheid per vierkante centimeter te behalen en garandeert de implanter volledige controle en veiligheid over de richting, hoek en diepte van de geïmplanteerde grafts. Het kan zijn dat bij uw haarstructuur FUE of FUE Saffier een beter resultaat zal geven, dit advies wordt met u besproken. 

Wanneer mag ik mijn baard weer scheren?

De eerste 6 maanden na de behandeling is het belangrijk dat u uw getransplanteerde haren niet scheert. Tijdens deze periode kunt u de getransplanteerde haren bijknippen met een schaar. De getransplanteerde haren groeien namelijk sneller doordat zij uit een ander gebied zijn getransplanteerd. Na 6 maanden is het scheren weer toegestaan.

Mag ik in de zon na mijn baardtransplantatie?

Bescherm uw ontvangstgebied gedurende 10 dagen tegen zonlicht. U kunt ter bescherming bijvoorbeeld een paraplu gebruiken. Het is absoluut noodzakelijk dat uw ontvangstgebied niet verbrand.