fbpx

Haartransplantatie kosten

E

Wat zijn de kosten van een haartransplantatie?

E

Welke vijf factoren spelen een rol bij de totstandkoming van de kosten van een haartransplantie?

E

Waarom naar Turkije voor een haartransplantatie?

Hoe duur is een haartransplantatie?

De tarieven voor een haartransplantatie zijn zeer variabel en kunnen in Nederland oplopen tot maar liefst €16.100,-. De meeste verzekeringsmaatschappijen beschouwen een haartransplantatie als cosmetische ingreep en worden daarom doorgaans niet vergoed.

De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Deze vijf factoren worden verderop uitgelegd. De kosten voor de behandeling zijn dus persoonlijk en uit te rekenen via onze handige quick scan haartransplantaties.

Haarverlies komt bij meer dan 95% van de mannen voort uit erfelijke kaalheid. Velen van hen hebben geprobeerd het te bestrijden door herstellende shampoos, kruidenremedies, preventieve crèmes en bijvoorbeeld sprays te gebruiken. Sommige interventies werken tot op zekere hoogte; maar in veel gevallen biedt geen enkele een blijvende oplossing. Dit is waar een haartransplantaties een oplossing kan bieden. Maar wat kost een haarimplantatie? En waar hangen deze kosten van af?

Vijf factoren die de prijs van een haartransplantatie bepalen

De kosten van een haartransplantatie en uiteindelijk haar implantaten zijn over het algemeen afhankelijk van de volgende vijf factoren:

1. Uw woonplaats
De kosten van levensonderhoud in het gebied waar u een haartransplantatie wilt ondergaan heeft invloed op de totale kosten van uw haartransplantatie. Ook heeft het gebied te maken met de kosten die de chirurg voor een dergelijke behandeling in rekening brengt. Verder op deze pagina ziet u een overzicht van de kosten van een haartransplantatie in diverse landen.

2. Het type behandeling waar u voor kiest
Er zijn verschillende soorten haartransplantatie technieken. De meest voorkomende op dit moment zijn Follicular Unit Extraction (FUE) en Direct Hair Implantation (DHI). Sommige klinieken maken nog gebruik van de FUTtechniek. Bij deze techniek houdt u een zichtbaar litteken over, dit heeft natuurlijk niet de voorkeur.

3. De vaardigheid van uw chirurg
Dit is een veel voorkomende correlatie: als uw chirurg als een van de beste wordt beschouwd, kunnen ze meer in rekening brengen. Tegelijkertijd betekent hogere tarieven niet altijd superieure vaardigheid, doe dus zorgvuldig onderzoek.

4. Hoeveel haar er verplaatst gaat worden
Veel aanbieders hanteren de kosten per te verplaatsen grafts. Heeft u maar een klein gebied wat u opgevuld wilt hebben, kost dit aanzienlijk minder dan wanneer het haar over de gehele hoofdhuid opgevuld dient te worden. De prijs voor het haar implanteren hangt hier voornamelijk vanaf.

5. Reiskosten
Dit is niet iets wat de arts direct aan u in rekening brengt, maar het is nog steeds een kostenpost die u zou kunnen overwegen. Als u kiest voor bijvoorbeeld een haartransplantatie in Turkije, let dan op of hier uw reis, verblijf en transportkosten zijn inbegrepen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Gemiddelde kosten per land

Gebaseerd op 2000 grafts en FUE-techniek.
N

Turkije, € 2.000,-

N

Hongarije, € 3.200,-

N

Polen, € 3.500,-

N

Mexico, € 4.025,-

N

Maleisie, € 4.470,-

N

Thailand, € 4.650,-

N

UK, € 6.050,-

N

Australië, € 13.500,-

N

VS € 14.300,-

Waarom een haartransplantatie in turkije en wat zijn de kosten?

Het gemiddelde tarief van een haartransplantatie in Turkije is zo’n €2.000,- terwijl dit in de VS rond de €15.000,- ligt. De voordelen van een haartransplantatie in Turkije zijn onder andere de lagere kosten, de moderne haartransplantatie methodieken, de levenslange groeigarantie die wordt geboden en het aantal grafts dat in Turkije geplaatst kan worden ligt een stuk hoger. De grote verschillen van land tot land is een van de belangrijkste redenen waarom mensen ervoor kiezen hun haartransplantatie in het buitenland te laten doen. In de meeste gevallen kunt u een haartransplantatie combineren met een vakantie en toch duizenden euro’s besparen.

Voor veel mensen is een haartransplantatie in Nederland niet betaalbaar, en met de vooruitgang in technologie in andere landen zoals Turkije zijn haartransplantaties zowel toegankelijker als betaalbaarder geworden. In het verleden werden degenen die een haartransplantatie in het buitenland overwogen, niet genoeg getriggerd  vanwege het gebrek aan informatie over de prijzen en de klinieken in het buitenland. Hoewel de prijs in veel buitenlandse klinieken veel lager is, betekent dit niet dat de kwaliteit van de service van een lager niveau is. Tegenwoordig wegen de voordelen van een behandeling in Turkije zwaarder dan de nadelen.

Welke prijs/kwaliteit verhouding mag ik verwachten?

De kosten van een haartransplantatie zijn belangrijk, maar uiteindelijk gaat het om het resultaat in combinatie met de gehele ervaring. Bij Hair Clinic Wolf komt de haartransplantatie specialist gewoon naar u toe om u een vertrouwd gevoel te geven. Tijdens de intake krijgt u alle informatie over het proces en uw haartransplantatie resultaat. Ook kunt u al uw mogelijke vragen stellen.

Hair Clinic Wolf staat voor duidelijkheid en transparantie. U krijgt alle informatie en de gelegenheid om eventuele vragen beantwoord te krijgen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat u weet bij wie u terecht kunt met al uw vragen. Bij ons heeft u één aanspreekpunt, uw adviseur. Tenslotte zijn vakkundigheid en professionaliteit belangrijke waarden bij Hair Clinic Wolf. Ons Nederlandse team en Turkse medische professionals begeleiden u tijdens alle fasen van de behandeling èn in het natraject.

Wilt u een intake met één van onze specialisten? Maak online een afspraak, bel ons of vul onze quick scan in en wij nemen graag vrijblijvend contact met u op.

NaVoor
BeforeAfter
VoorNa
VoorNa

GRATIS CONSULT MET ONZE SPECIALIST

Twijfelt u nog of heeft u nog onbeantwoorde vragen? Bekijk dan direct de agenda van onze consulent en maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

GRATIS

Uw consult is gratis en geheel vrijblijvend. U zit nergens aan vast.

100% expertise

U kunt direct vragen stellen aan onze specialist.

Betrouwbaar

Wij gaan discreet om met uw gegevens, u maakt direct kennis met ons!

Boek hier uw

consult of belafspraak

Maak afspraak

Onze calculatietool

bereken de kosten online

Bent u benieuwd wat uw haartransplantatie kost? Met behulp van onze quick scan berekent u dit gratis en snel. 

Start nu

N

kosten op maat

U ontvangt een prijsopgave op maat.

N

direct antwoord

U ontvangt direct een mail, bekijk hiervoor ook even uw spam box.

N

Bent u geschikt?

Aan de hand van uw antwoorden ontvangt u uw mate van geschiktheid.

N

GRatis brochure

U ontvangt gratis onze brochure: “Alles over haartransplantaties”.

Hair clinic wolf quick scan haartransplantatie

veelgestelde vragen

Wat betaal ik extra wanneer er toch meer haartjes getransplanteerd worden dan vooraf verwacht?

Hair Clinic Wolf werkt met totaalpakketten. Deze pakketten zijn niet afhankelijk van de hoeveelheid te transplanteren grafts (haarzakjes). U komt dus nooit in Turkije voor financiële verrassingen te staan. Middels onze test komt u erachter wat uw haartransplantatie zou gaan kosten.

wat is fue en hoe werkt het?

FUE is een haartransplantatie methodiek waarbij haarzakjes met behulp van een klein hol boortje worden geoogst uit het donorgebied. Er worden vervolgens kanaaltjes in het ontvangstgebied gemaakt, waarna de haartjes met behulp van een speciaal ontworpen pincet in het ontvangstgebied geplaatst kunnen worden.

Wat is het verschil tussen de FUT- en FUE-techniek?

Het grote voordeel van de FUE-techniek ten opzichte van de verouderde FUT-techniek heeft te maken met het litteken. Bij de FUT-techniek wordt er namelijk een strip uit uw hoofdhuid verwijderd waardoor u er een litteken op uw donorgebied aan overhoudt. Bij de FUE-techniek is dit gelukkig niet het geval, hierdoor heeft Hair Clinic Wolf ervoor gekozen de FUT-techniek niet meer aan te bieden.

Wat zijn de nadelen van FUE?

Doordat er kanaaltjes worden gemaakt kan er een minder hoge dichtheid worden gerealiseerd ten opzichte van de DHI-methodiek. Verder is het herstelproces langer en dient uw hoofdhuid geschoren te worden.

Worden de kosten voor een haartransplantatie vergoed door mijn zorgverzekering? 

De meeste haartransplantatie behandelingen worden doorgaans niet vergoed door uw zorgverzekering.

Wanneer uw haartransplantatie behandeling als noodzakelijk gezien wordt, kan het mogelijk zijn dat uw verzekering de transplantatie kosten (deels) vergoed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan haaruitval door ziekte of medicatie. 

U kunt voor meer informatie altijd contact opnemen met uw eigen ziektekostenverzekeraar.

Kan ik mijn haartransplantatie in termijnen betalen?

Wij hanteren altijd drie betalingstermijnen. Na akkoord met de offerte hanteren wij een eerste betaling van 20% binnen twee weken. Vervolgens is de tweede betaling 6 weken voor vertrek, deze betaling omvat 40% van het totaal. De derde en laatste betaling is 2 weken voor vertrek, dit betreft de overige 40%. Alle betalingen verlopen via een bankoverschrijving, wanneer gewenst mag er ook cash betaald worden. 

Wat is het verschil tussen FUE en DHI?

Bij de DHI-methodiek wordt er gebruik gemaakt van implantatiepennen (Choi pennen). De graft wordt op dezelfde wijze geoogst echter wordt bij de plaatsing de graft direct in de hoofdhuid getransplanteerd.

Wat zijn de voordelen van FUE?

De behandeling is minder tijdrovend dan DHI, hierdoor kunnen er meer grafts geïmplanteerd worden en is de behandeling goedkoper.

Hulp nodig? Chat met ons