fbpx

Haartransplantatie mislukt

E

Wat als mijn haartransplantatie mislukt is?

E

Hoeveel haartransplantaties mislukken?

E

Wat kan er allemaal mis gaan bij een haartransplantatie?

E

Kan haar opnieuw uitvallen na een haartransplantatie?

E

Wat kan ik zelf doen om te voorkomen dat mijn haartransplantatie mislukt?

E

Hoe kan het zijn dat een getransplanteerde haarlijn er soms nep uit ziet?

E

Mislukte haartransplantatie herstellen

E

Eerlijke vooruitzichten bij Hair Clinic Wolf

Wat als mijn haartransplantatie mislukt is?

De grootste angst van iemand die wat aan beginnende kaalheid laat doen is wel dat de haartransplantatie mislukt. U bent een dure behandeling ondergaan en bent daar ook nog een aantal dagen in Turkije aan kwijt geweest. Waarschijnlijk was het ook al moeilijk genoeg om over de drempel heen te stappen en daadwerkelijk voor een haartransplantatie te gaan. Kortom, u wilt het scenario dat uw haartransplantatie mislukt voorkomen. Dit kunt u voorkomen door enerzijds de juiste kliniek te kiezen en anderzijds goed voor uw nieuwe haar te zorgen. Wanneer u spijt van haartransplantatie hebt en dit wil laten herstellen dan zijn wij daar ook voor beschikbaar. Wij werken met specialisten die niet alleen zorgen voor geslaagde transplantaties, maar ook mislukte haartransplantaties herstellen.

Hoeveel haartransplantaties mislukken?

Een haartransplantatie is geen hele lastige chirurgische ingreep. Het haar wordt geoogst en vervolgens weer teruggeplaatst op een andere plek. Dit is niet heel ingewikkeld voor een medisch specialist en zeker een goede ervaren arts doet dit bij wijze van spreken met zijn ogen dicht. In principe heeft u met een goede ingreep een leven lang haar op de behandelde plekken. Wij werken meestal met de FUE-techniek. Hierbij worden de niet met kaalheid belastte haarzakjes op het achterhoofd geoogst en op het kalende gebied teruggeplaatst. Zo heeft u een permanent effect en een leven lang haar.

Een haartransplantatie is mislukt als deze geplante haren niet aangroeien of snel weer uitvallen. Dit komt echter maar in ongeveer één procent van de gevallen voor. Er gaan dan ook niet per se veel verhalen rond over mislukte haartransplantaties, maar wel van veel mensen die spijt hebben van hun ingreep vanwege tegenvallende resultaten.

NaVoor
BeforeAfter
VoorNa
VoorNa

Wat kan er allemaal mis gaan bij een haartransplantatie?

Hoewel het zelden voorkomt dat een haartransplantatie mislukt, kan er wel eens iets misgaan waardoor het resultaat tegenvalt. Dit is te wijten aan de ingreep en de behandelend arts of door uw eigen levensstijl in de eerste weken na de transplantatie. Dingen die verkeerd kunnen gaan bij de behandelend arts zijn:

 • Een te kleine haardichtheid: Er zijn te weinig grafts geplaatst voor het oppervlak. Vaak gebeurt dit doordat er te weinig geoogst kon worden, maar er wel veel oppervlak bedekt moest worden. Laat u altijd informeren over hoeveel haar er bij u geoogst en geplaatst kan worden.
 • Verschillende dichtheden qua haar: dit komt voor bij onervaren artsen die niet goed door hebben hoeveel haar ze inplanteren op een bepaald stuk van uw hoofdhuid. Daardoor krijgt u dus een onevenredig resultaat. Ook kan het zijn dat door uw eigen toedoen een deel niet aanslaat. Volg daarom altijd de adviezen van de arts op.
 • Haren staan raar op het hoofd: dit kan komen door het plaatsen van grafts in de verkeerde groeirichting. Wij maken altijd duidelijke foto’s van uw hoofd voordat u naar de kliniek in Turkije afreist, zodat hier geen misverstand over kan bestaan.
 • Littekens op uw hoofdhuid: littekens zijn dubbel vervelend. Wanneer dit door de ingreep komt slaat het haarzakje niet meer aan en heeft u een onnodig litteken op uw hoofd. Dit komt vaak door het te diep of te ondiep plaatsen van een haarzakje. Voorheen was een litteken standaard door de manier van grafts oogsten, dat is tegenwoordig niet meer het geval.

Bijna al dit soort problemen komen door behandeling van niet-kundige artsen. Daarom is het dus belangrijk om u goed en eerlijk te laten voorlichten over wat er allemaal mogelijk is. Verder zult u vooral onderzoek moeten doen naar welke artsen kundig en betrouwbaar zijn. Dit kan namelijk een wereld van verschil maken. Om een goed beeld te krijgen van een kliniek is het altijd verstandig om goed onderzoek te doen. Lees reviews, kijk goed of er nog ergens verhalen staan over een kliniek en vraag eventueel bekenden die een haartransplantatie hebben gedaan naar hun ervaringen. Zo krijgt u een goede indruk van wat u kunt verwachten.

  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant

  Kan haar opnieuw uitvallen na een haartransplantatie?

  Wanneer het haar goed is geïmplanteerd dan slaat het aan en dan valt het ook niet meer uit. Wanneer een zakje is gehecht, laat het in principe niet meer los. Er zijn een aantal aandoeningen waarbij dit wel voorkomt, maar die zijn ontzettend zeldzaam. Na een haartransplantatie valt echter wel altijd eerst het geplante haartje uit. Dit heet ‘shockloss’ het haartje is geoogst en moet opnieuw wortelen. Hierop laat het de haar die hij aan het groeien was vallen en begint opnieuw met een haar produceren. Na 3 tot 4 maanden komen de eerste babyhaartjes, na een half jaar krijgen de haren meer vorm en een jaar na de ingreep zou het haar echt goed op uw oorspronkelijke haar moeten lijken. Dat is dan ook de reden dat wij voor nazorg een controle inplannen in de eerste, vierde, achtste en twaalfde maand na de ingreep. Zo houden we een vinger aan de pols en weten we zeker dat u weer op weg bent naar een volle haardos!

  Wat kan ik zelf doen om te voorkomen dat mijn haartransplantatie mislukt?

  Zelf heeft u dus ook invloed op het resultaat van een haartransplantatie. Er zitten nieuwe haarzakjes in uw hoofdhuid en die moeten nestelen. Dit proces gaat het beste wanneer u goed voor uzelf zorgt. Zo is het het beste wanneer u in de week voor en na de transplantatie niet rookt of drinkt. Nicotine zorgt ervoor dat er minder zuurstof in uw bloed zit en alcohol verdunt het bloed. Allebei processen die het herstelproces bemoeilijken. Daarnaast zijn inspanning en stress ook van negatieve invloed. Vermijd daarom in de eerste maand na de ingreep zoveel mogelijk zware inspanningen en houd het sporten op een laag pitje. Verder is het van belang dat u contact met de aangedane hoofdhuid tot een minimum beperkt zodat de haarzakjes zo goed mogelijk kunnen nestelen. Uiteraard krijgt u na de behandeling ook een folder van ons mee met alle richtlijnen nog een keer op een rijtje. Zo gaan we samen naar een volle bos haar!

   Hoe kan het zijn dat een getransplanteerde haarlijn er soms nep uit ziet?

   Wanneer u een haartransplantatie ondergaat dan ziet u altijd eerst al uw nieuwe haarlijn uitgetekend. Natuurlijk plant een chirurg de haren altijd netjes binnen de lijntjes, maar toch komt het vaak voor dat een haarlijn er gek of onnatuurlijk uit ziet. Dit heeft te maken met de groeirichting van de haren. Wanneer de haarzakjes verkeerd worden geplaatst groeien de haren ook anders. Hierdoor is de eerste slag van een haar vaak anders dan gewenst. Dat is dan ook de reden dat we bij de intake allerlei foto’s maken van uw haar zodat de arts in Turkije een goed beeld heeft van hoe uw haar eruit moet komen te zien. Een andere techniek die we wel eens zien is het gebruik van multi grafts. Dit komt van nature niet voor in de haarlijn waardoor het er vanzelf heel onnatuurlijk uit komt te zien. Wanneer uw haarlijn niet is geworden wat u ervan had gehoopt, kunt u altijd bij ons aankloppen voor een herstelingreep.

   Mislukte haartransplantatie herstellen

   De keuze voor een arts is belangrijk voor het uiteindelijke effect van de haartransplantatie. Helaas zien we nog vaak dat mensen erg ontevreden zijn over het resultaat van een haartransplantatie. Dit heeft vaak alles te maken met de kunde van de behandelend arts. Een goede of slechte behandelaar kan een wereld van verschil maken. Wanneer u spijt van een haartransplantatie heeft, gaat u waarschijnlijk niet terug naar dezelfde arts. Gelukkig is Hair Clinic Wolf er ook om het resultaat van een teleurstellende transplantatie te verbeteren. Verkeerd geplaatste grafts kunnen verwijderd worden om ze opnieuw goed te plaatsen en te dun geplaatste grafts kunnen bijgezet worden mits er voldoende donorhaar aanwezig is. Neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden in uw specifieke situatie.

   Eerlijke vooruitzichten bij Hair Clinic Wolf

   Of een transplantatie slaagt of mislukt is vaak een kwestie van perceptie. Technisch gezien mislukt een transplantatie wanneer de haren niet groeien. Voor u is de transplantatie waarschijnlijk mislukt wanneer het niet voldoet aan uw verwachtingen. Dat is geheel begrijpelijk. Daarom doen wij ons best om u het eerlijke verhaal te vertellen over een haartransplantatie. U kunt uw verwachtingen dan stellen aan de hand van wat er allemaal mogelijk is. Zo zorgen we ervoor dat we uiteindelijk beide blij zijn met uw volle bos haar!


    Review
    5-sterren

    Review van Twan

    Een haartransplantatie.. lang over nagedacht en getwijfeld…  

    Uiteindelijk contact gehad met de adviseur van Hair Clinic Wolf en een adviesgesprek was snel gepland. Het gehele proces werd door een terzake kundige consultant duidelijk beschreven en toegelicht met foto’s en filmpjes. Als er nog twijfel bestond werd die weggenomen. Een zeer concurrerende offerte volgde en de keuze voor Hair Clinic Wolf werd gemaakt.

    Het gehele traject werd prima georganiseerd en verzorgd, van het afhalen op en terugbrengen naar de luchthaven tot de begeleiding van het uitstekende hotel naar de kliniek en terug.

    Het medisch team onder leiding van Dr. Taner Karahan is zeer kundig. Men stelt je direct na binnenkomst op je gemak en geeft nog eens een zeer duidelijke uitleg van wat er allemaal staat te gebeuren. De verdoving werd zo goed als pijnloos gegeven en ook tijdens en na de behandeling heb ik nauwelijks pijn ervaren.

    De dag van nacontrole verloopt ook soepel en tenslotte wordt een eerste haarwassing verzorgd. En het resultaat…..Geweldig!!!

    MAak een afspraak!

    +31 (0)416 68 58 08

    Marijn V.


    Van begin tot einde erg goed geregeld! Lieselotte is persoonlijk bij me thuis langskomen om de gehele procedure rondom de haartransplantie in Istanbul uit te leggen. Ik werd door elke specifieke stap (visueel) heengelopen en kon daarbij de nodige vragen stellen.

    In Istanbul was alles ook goed geregeld; op het vliegveld werd ik opgehaald door een chauffeur en afgezet bij het hotel dat overigens prima was (het hotel was schoon, het personeel behulpzaam, en het eten prima).

    De volgende dag werd ik naar het academisch ziekenhuis gereden voor de behandeling. De arts, Taner, heeft me daar vriendelijk ontvangen en sprak zeer goed Engels. De haarlijn werd getekend en op mijn verzoek wat gecorrigeerd. Alhoewel ik in het begin enige twijfels had of de haarlijn er ‘natuurlijk’ genoeg zou uitzien, bleek dit achteraf gelukkig zeker het geval. Taner liet ook weten dat dit voor hem mogelijk het belangrijkste criterium was voor de haartransplantatie. Na het tekenen van de haarlijn hebben enkele specialisten de haartjes uit het donorgebied gehaald. Het planten van de haartjes werd door Taner en een andere ervaren specialist uitgevoerd. De gehele behandeling was pijnloos dankzij de verdoving, echter was het wel een behoorlijke lange zit (~8 uur). De jongere specialisten spraken in die tijd Turks met elkaar, wat logisch is, maar omdat je het niet verstaat werkte het in combinatie met de lange zit voor mij enigszins vermoeiend.

    Na de behandeling heeft de chauffeur mij teruggebracht naar het hotel en zowel Taner als Lieselotte hebben de dagen erna regelmatig via de app gecheckt hoe het met me ging. Na drie dagen en een PCR test in het hotel bracht de chauffeur mij terug naar het vliegveld richting Amsterdam. Inmiddels thuis gaat het herstel vlot. Het slapen met het nekkussen is niet ideaal, maar daar is verder denk ik weinig aan te doen. We zullen de komende tijd moeten afwachten wat het resultaat zal zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in!

    A. Boerekamps

    Na intakegesprekken gehad te hebben bij Nederlandse klinieken kwam ik in contact met Lieselotte van Simson’s Hair (later Hair Clinic Wolf). Het voelde vanaf het eerste moment heel goed en vertrouwd. Ik kreeg uitgebreide informatie en ik was er meteen uit. Bij Simson’s hair ging ik de haartransplantatie doen.
    Ik heb mss nog wel 30 keer contact met Lieselotte gehad over van alles en nog wat, al mijn vragen werden geduldig beantwoordt.

    30 juli ben ik naar Turkije gegaan samen met een vriendin. Van het begin tot het einde ervaarde ik de betrokkenheid en de deskundigheid van Lieselotte en het team in Turkije. De arts Dr. Taner legde nogmaals goed uit hoe de dag zou verlopen en tekende de haargrens in overleg met mij. Ook mijn vriendin werd hierbij betrokken en geïnformeerd. De verdoving was niet prettig, maar verder heb ik totaal geen pijn gevoeld. Wel een lange dag, met tussendoor een lunch.

    Hotel was erg netjes met heel vriendelijk personeel en een mooie ruime kamer. Het eten was ook goed. 2 augustus wassing en werden we weer naar het vliegveld gebracht. Ook thuis voel ik nog steeds de betrokkenheid. Ik ben zo enthousiast over Simson’s hair dat ik dit iedereen gun die over een haartransplantatie nadenkt.

    I. Cohen


    Een maand geleden een haar transplantatie gehad via simson’s hair (later Hair Clinic Wolf). De intake met Lieselotte verliep heel prettig en ook het contact daarna was top. Er werd veel contact gezocht en ik kon altijd terecht met vragen.

    Alle transport en faciliteiten waren super geregeld en voorbereid, zowel in nederland als turkije. Denk hierbij aan instructies, taxi, hotel etc. De behandeling zelf was, onder leiding van Taner, heel goed verlopen. Weer duidelijke instructies en op mijn gemak gesteld (goed engels) en nauwelijk pijn gehad. Ook een maand verder helemaal nergens last van en ziet er heel goed uit! Een echte aanrader voor iedereen!!

    M. Lobbes


    Op aanraden via via , en na al een positieve ervaring te hebben gehoord, had ik besloten zelf naar deze kliniek te gaan en het was het meer dan waard.

    Super goede begeleiding , persoonlijk doorloop traject en de Dokter zelf en het team waren ontzettend vriendelijk en lopen je helemaal door de behandeling heen. De nazorg is nog steeds heel erg betrokken en je kan altijd wel iemand bereiken mochten er vragen of zorgen zijn. Er wordt voor, tijdens en na de behandeling uitstekend voor je gezorgd!

    M. Klinkenberg


    Op 11 december 2020 een haartransplantatie gedaan bij simsons hair, later Hair Clinic Wolf. Van het consult tot aan de nazorg, alles was perfect geregeld. Lieselotte weet waar ze het over heeft en is duidelijk en eerlijk, de arts in Turkije (Dr Taner) en zijn team zijn zeer vriendelijk en gaan professioneel te werk. Nu 7 maanden verder en meer dan tevreden over het herstel en het proces. Zeker een aanrader als je zoekt naar een eerlijk en vakkundige kliniek voor een haartransplantatie.

    J. de Klerk


    Top service. Van het vervoer in Turkije tot de Engels sprekende begeleiding in de kliniek, alles is tot in de puntjes geregeld. Met name grote complimenten voor de mogelijkheid tot laagdrempelig contact met Lieselotte. Ik kon met al mijn vragen terecht bij haar en heb me dus ook geen moment onzeker gevoeld. Grote aanrader!

    Onze calculatietool

    bereken de kosten online

    Bent u benieuwd wat uw haartransplantatie kost? Met behulp van onze quick scan berekent u dit gratis en snel. 

    Start nu

    N

    kosten op maat

    U ontvangt een prijsopgave op maat.

    N

    direct antwoord

    U ontvangt direct een mail, bekijk hiervoor ook even uw spam box.

    N

    Bent u geschikt?

    Aan de hand van uw antwoorden ontvangt u uw mate van geschiktheid.

    N

    GRatis brochure

    U ontvangt gratis onze brochure: “Alles over haartransplantaties”.

    Hair clinic wolf quick scan haartransplantatie