fbpx

Haartransplantatie mislukt

E

Wat als mijn haartransplantatie mislukt is?

E

Hoeveel haartransplantaties mislukken?

E

Wat kan er allemaal mis gaan bij een haartransplantatie?

E

Kan haar opnieuw uitvallen na een haartransplantatie?

E

Wat kan ik zelf doen om te voorkomen dat mijn haartransplantatie mislukt?

E

Hoe kan het zijn dat een getransplanteerde haarlijn er soms nep uit ziet?

E

Mislukte haartransplantatie herstellen

E

Eerlijke vooruitzichten bij Hair Clinic Wolf

Wat als mijn haartransplantatie mislukt is?

De grootste angst van iemand die wat aan beginnende kaalheid laat doen is wel dat de haartransplantatie mislukt. U heeft een dure behandeling ondergaan. Waarschijnlijk was het ook al moeilijk genoeg om over de drempel heen te stappen en daadwerkelijk voor een haartransplantatie te gaan. Kortom, u wilt het scenario dat uw haartransplantatie mislukt voorkomen. Dit kan door enerzijds de juiste kliniek te kiezen en anderzijds goed voor uw nieuwe haar te zorgen. Wanneer u spijt van uw haartransplantatie heeft en dit wil laten herstellen dan bieden wij daar ook de oplossing voor. Wij werken met specialisten die niet alleen zorgen voor geslaagde transplantaties, maar ook mislukte haartransplantaties herstellen.

Hoeveel haartransplantaties mislukken?

Een haartransplantatie is een behandeling waarbij veel kennis en kunde nodig is om te zorgen dat deze niet mislukt. Het haar wordt geoogst en vervolgens weer teruggeplaatst op de gewenste plaats. In principe heeft u met een goede ingreep een leven lang haar op de behandelde gebieden. Wij werken meestal met de DHI-techniek. Hierbij worden de niet met kaalheid belastte haarzakjes op het achterhoofd geoogst en op het kalende gebied teruggeplaatst. Zo heeft u een permanent effect en een leven lang haar.

Een haartransplantatie is mislukt als deze getransplanteerde haren niet groeien. Ook is een mislukte haartransplantatie te wijten aan ongeschoolde en onervaren teams. Zo worden haarlijnen onnatuurlijk en kruinen vaak niet met de juiste draai getransplanteerd. Er gaan veel verhalen rond over mislukte haartransplantaties en veel mensen die spijt hebben van de ingreep vanwege tegenvallende resultaten. Wij doen ons uiterste best om de mislukte haartransplantatie zo goed mogelijk te herstellen zodat u toch levenslang kunt genieten van het natuurlijke resultaat. 

NaVoor
BeforeAfter
VoorNa
VoorNa

Wat kan er allemaal mis gaan bij een haartransplantatie?

Het komt regelmatig voor dat wij een mislukte haartransplantatie herstellen. Dit kan te wijten zijn aan de ingreep en/of de behandelend arts of door uw eigen levensstijl in de eerste weken na de transplantatie. Factoren die verkeerd kunnen gaan bij een haartransplantatie:

 • Een te kleine haardichtheid: er zijn te weinig grafts geplaatst voor de grootte van het transplantatie gebied. Ook kan het zijn dat diegene die de haarzakjes implanteert geen hoge dichtheid kan halen door onervarenheid. Laat u altijd informeren over hoeveel haar er bij u geoogst en geplaatst kan worden zodat u bekend bent met het verwachte resultaat.
 • Verschillende dichtheden: bij een haartransplatnatie is het belangrijk dat het team zorgt voor een vergelijkbare dichtheid van uw bestaande haren. Als u van uzelf geen hoge dichtheid heeft, is het ontzettend onnatuurlijk als het transplantatie gebied wel in een hoge dichtheid geplaatst wordt en visa versa. Daardoor krijgt u dus een onevenredig resultaat. 
 • Foutieve groeirichting: bij het plaatsen van de grafts is het belangrijk dat de juiste haargroeirichting aangehouden wordt, vergelijkend met uw bestaande haren. Ook is het bij een haartransplantatie in uw kruin belangrijk dat de natuurlijke draai gehanteerd wordt. Als het team dit niet doet, zal uw haartransplantatie voor u mislukt voelen. 

Dit soort problemen komen voor bij behandelingen van niet-kundige teams/artsen. Daarom is het belangrijk om u goed en transparant te laten voorlichten over wat er allemaal wel en niet mogelijk is. Verder kunt u bij ons met de arts een video call inplannen, zodat wij u kunnen bevestigen dat wij anders te werk gaan. 

  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant

  Kan haar opnieuw uitvallen na een haartransplantatie?

  Wanneer de haartranspaltnatie op de juiste manier is uitgevoerd, dan valt het haar in principe in de toekomst niet meer uit. Er zijn een aantal aandoeningen waarbij dit helaas wel voorkomt, maar die komen niet met regelmaat voor. Na een haartransplantatie valt echter wel altijd eerst het getransplanteerde haar uit, dit heet ‘shockloss’. Na 3 tot 4 maanden komen de eerste babyhaartjes, na een half jaar krijgen de haren meer vorm en een jaar na de ingreep gaat het haar echt goed op uw oorspronkelijke haar lijken. Dat is dan ook de reden dat wij voor nazorg een regelmatig controlemomenten inplannen na de ingreep. Zo houden we een vinger aan de pols en weten we zeker dat u weer op weg bent naar een volle haardos!

  Wat kan ik zelf doen om te voorkomen dat mijn haartransplantatie mislukt?

  Zelf heeft u ook invloed op het resultaat van een haartransplantatie. Er zitten nieuwe haarzakjes in uw hoofdhuid die de eerste dagen nog niet goed vast zitten. Dit proces gaat het beste wanneer u goed voor uzelf zorgt en alle restricties in acht neemt. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat u in de week voor- en na de transplantatie niet rookt en geen alcohol drinkt. Nicotine zorgt ervoor dat er minder zuurstof in uw bloed zit en alcohol verdunt het bloed. Beide processen beïnvloeden het herstel. Daarnaast zijn inspanning en stress ook van negatieve invloed. Vermijd daarom in de eerste maand na de ingreep zoveel mogelijk zware inspanningen en houd het sporten op een laag pitje. Verder is het van belang dat u contact met het getransplanteerde gebied tot een minimum beperkt. Uiteraard krijgt u na de behandeling ook nazorg instructies van ons mee met alle richtlijnen nog een keer op een rijtje. Zo gaan we samen naar een volle bos haar!

   Hoe kan het zijn dat een getransplanteerde haarlijn er soms nep uit ziet?

   Het doel van elke haartransplantatie is om een zo’n natuurlijk en realistisch mogelijk resultaat neer te zetten. Een belangrijk aspect om te zorgen dat de haarlijn er niet nep uitziet is het creëren van een natuurlijke haarlijn. Alle haarlijnen beginnen zacht en bouwen langzamerhand dichtheid op. Dit gebeurt in het gebied vanaf een paar millimeter tot ongeveer een centimeter.

   Bij Hair Clinic Wolf houden wij rekening met uw wensen, etniciteit, leeftijd, huidige groeirichting en de frons in het gezicht. Om een natuurlijke haarlijn te creëren maakt onze arts gebruik van een  onregelmatig “zig-zag” patroon. Daarnaast is het gebruik maken van single grafts (een haarzakje waar 1 haar uitgroeit) noodzakelijk voor het maken van een natuurlijke haarlijn.

   De afgelopen jaren hebben wij al vele haartransplantaties uitgevoerd met hele mooie en vooral natuurlijke haarlijnen waar we heel trots op zijn! Wanneer bovenstaande richtlijnen niet gehanteerd worden, kan het zijn dat de getransplanteerde haarlijn er ontzettend nep en onnatuurlijk uitziet. Wanneer uw haarlijn niet is geworden wat u ervan had gehoopt, kunt u altijd bij ons aankloppen voor een herstelingreep.

   Mislukte haartransplantatie herstellen

   De keuze voor een ervaren team/arts is belangrijk voor het uiteindelijke effect van de haartransplantatie. Helaas zien we nog vaak dat mensen erg ontevreden zijn over het resultaat van een haartransplantatie. Een goede of slechte behandelaar kan een wereld van verschil maken. Wanneer u spijt van een haartransplantatie heeft, gaat u waarschijnlijk niet terug naar dezelfde arts. Gelukkig is Hair Clinic Wolf er ook om het resultaat van een teleurstellende transplantatie te verbeteren. Een te lage dichtheid kan vaak verhoogd worden mits er voldoende donorhaar aanwezig is. U mag altijd contact opnemen om te informeren naar de mogelijkheden in uw specifieke situatie.

   Eerlijke vooruitzichten bij Hair Clinic Wolf

   Of een transplantatie slaagt of mislukt is vaak een kwestie van perceptie. Technisch gezien mislukt een transplantatie wanneer de haren niet groeien. Voor u is de transplantatie waarschijnlijk mislukt wanneer het niet voldoet aan uw verwachtingen. Dat is geheel begrijpelijk. Daarom doen wij ons best om u het eerlijke verhaal te vertellen over een haartransplantatie. U kunt uw verwachtingen dan stellen aan de hand van wat er allemaal mogelijk is. Zo zorgen we ervoor dat we uiteindelijk beide blij zijn met uw volle bos haar!

    GRATIS CONSULT MET ONZE SPECIALIST

    Twijfelt u nog of heeft u nog onbeantwoorde vragen? Bekijk dan direct de agenda van onze consulenten en maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

    GRATIS

    Uw consult is gratis en geheel vrijblijvend.

    100% expertise

    U kunt direct vragen stellen aan onze specialist.

    Betrouwbaar

    Wij gaan discreet om met uw gegevens.

    Boek hier uw

    belafspraak of consult

    Maak afspraak


    Review
    5-sterren

    Review van Twan

    Een haartransplantatie.. lang over nagedacht en getwijfeld…  

    Uiteindelijk contact gehad met de adviseur van Hair Clinic Wolf en een adviesgesprek was snel gepland. Het gehele proces werd door een terzake kundige consultant duidelijk beschreven en toegelicht met foto’s en filmpjes. Als er nog twijfel bestond werd die weggenomen. Een zeer concurrerende offerte volgde en de keuze voor Hair Clinic Wolf werd gemaakt.

    Het gehele traject werd prima georganiseerd en verzorgd, van het afhalen op en terugbrengen naar de luchthaven tot de begeleiding van het uitstekende hotel naar de kliniek en terug.

    Het medisch team onder leiding van Dr. Taner Karahan is zeer kundig. Men stelt je direct na binnenkomst op je gemak en geeft nog eens een zeer duidelijke uitleg van wat er allemaal staat te gebeuren. De verdoving werd zo goed als pijnloos gegeven en ook tijdens en na de behandeling heb ik nauwelijks pijn ervaren.

    De dag van nacontrole verloopt ook soepel en tenslotte wordt een eerste haarwassing verzorgd. En het resultaat…..Geweldig!!!

    MAak een afspraak!

    +31 (0)416 68 58 08

    Marijn V.


    Van begin tot einde erg goed geregeld! Lieselotte is persoonlijk bij me thuis langskomen om de gehele procedure rondom de haartransplantie in Istanbul uit te leggen. Ik werd door elke specifieke stap (visueel) heengelopen en kon daarbij de nodige vragen stellen.

    In Istanbul was alles ook goed geregeld; op het vliegveld werd ik opgehaald door een chauffeur en afgezet bij het hotel dat overigens prima was (het hotel was schoon, het personeel behulpzaam, en het eten prima).

    De volgende dag werd ik naar het academisch ziekenhuis gereden voor de behandeling. De arts, Taner, heeft me daar vriendelijk ontvangen en sprak zeer goed Engels. De haarlijn werd getekend en op mijn verzoek wat gecorrigeerd. Alhoewel ik in het begin enige twijfels had of de haarlijn er ‘natuurlijk’ genoeg zou uitzien, bleek dit achteraf gelukkig zeker het geval. Taner liet ook weten dat dit voor hem mogelijk het belangrijkste criterium was voor de haartransplantatie. Na het tekenen van de haarlijn hebben enkele specialisten de haartjes uit het donorgebied gehaald. Het planten van de haartjes werd door Taner en een andere ervaren specialist uitgevoerd. De gehele behandeling was pijnloos dankzij de verdoving, echter was het wel een behoorlijke lange zit (~8 uur). De jongere specialisten spraken in die tijd Turks met elkaar, wat logisch is, maar omdat je het niet verstaat werkte het in combinatie met de lange zit voor mij enigszins vermoeiend.

    Na de behandeling heeft de chauffeur mij teruggebracht naar het hotel en zowel Taner als Lieselotte hebben de dagen erna regelmatig via de app gecheckt hoe het met me ging. Na drie dagen en een PCR test in het hotel bracht de chauffeur mij terug naar het vliegveld richting Amsterdam. Inmiddels thuis gaat het herstel vlot. Het slapen met het nekkussen is niet ideaal, maar daar is verder denk ik weinig aan te doen. We zullen de komende tijd moeten afwachten wat het resultaat zal zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in!

    A. Boerekamps

    Na intakegesprekken gehad te hebben bij Nederlandse klinieken kwam ik in contact met Lieselotte van Simson’s Hair (later Hair Clinic Wolf). Het voelde vanaf het eerste moment heel goed en vertrouwd. Ik kreeg uitgebreide informatie en ik was er meteen uit. Bij Simson’s hair ging ik de haartransplantatie doen.
    Ik heb mss nog wel 30 keer contact met Lieselotte gehad over van alles en nog wat, al mijn vragen werden geduldig beantwoordt.

    30 juli ben ik naar Turkije gegaan samen met een vriendin. Van het begin tot het einde ervaarde ik de betrokkenheid en de deskundigheid van Lieselotte en het team in Turkije. De arts Dr. Taner legde nogmaals goed uit hoe de dag zou verlopen en tekende de haargrens in overleg met mij. Ook mijn vriendin werd hierbij betrokken en geïnformeerd. De verdoving was niet prettig, maar verder heb ik totaal geen pijn gevoeld. Wel een lange dag, met tussendoor een lunch.

    Hotel was erg netjes met heel vriendelijk personeel en een mooie ruime kamer. Het eten was ook goed. 2 augustus wassing en werden we weer naar het vliegveld gebracht. Ook thuis voel ik nog steeds de betrokkenheid. Ik ben zo enthousiast over Simson’s hair dat ik dit iedereen gun die over een haartransplantatie nadenkt.

    I. Cohen


    Een maand geleden een haar transplantatie gehad via simson’s hair (later Hair Clinic Wolf). De intake met Lieselotte verliep heel prettig en ook het contact daarna was top. Er werd veel contact gezocht en ik kon altijd terecht met vragen.

    Alle transport en faciliteiten waren super geregeld en voorbereid, zowel in nederland als turkije. Denk hierbij aan instructies, taxi, hotel etc. De behandeling zelf was, onder leiding van Taner, heel goed verlopen. Weer duidelijke instructies en op mijn gemak gesteld (goed engels) en nauwelijk pijn gehad. Ook een maand verder helemaal nergens last van en ziet er heel goed uit! Een echte aanrader voor iedereen!!

    M. Lobbes


    Op aanraden via via , en na al een positieve ervaring te hebben gehoord, had ik besloten zelf naar deze kliniek te gaan en het was het meer dan waard.

    Super goede begeleiding , persoonlijk doorloop traject en de Dokter zelf en het team waren ontzettend vriendelijk en lopen je helemaal door de behandeling heen. De nazorg is nog steeds heel erg betrokken en je kan altijd wel iemand bereiken mochten er vragen of zorgen zijn. Er wordt voor, tijdens en na de behandeling uitstekend voor je gezorgd!

    M. Klinkenberg


    Op 11 december 2020 een haartransplantatie gedaan bij simsons hair, later Hair Clinic Wolf. Van het consult tot aan de nazorg, alles was perfect geregeld. Lieselotte weet waar ze het over heeft en is duidelijk en eerlijk, de arts in Turkije (Dr Taner) en zijn team zijn zeer vriendelijk en gaan professioneel te werk. Nu 7 maanden verder en meer dan tevreden over het herstel en het proces. Zeker een aanrader als je zoekt naar een eerlijk en vakkundige kliniek voor een haartransplantatie.

    J. de Klerk


    Top service. Van het vervoer in Turkije tot de Engels sprekende begeleiding in de kliniek, alles is tot in de puntjes geregeld. Met name grote complimenten voor de mogelijkheid tot laagdrempelig contact met Lieselotte. Ik kon met al mijn vragen terecht bij haar en heb me dus ook geen moment onzeker gevoeld. Grote aanrader!

    Onze calculatietool

    bereken de kosten online

    Bent u benieuwd wat uw haartransplantatie kost? Met behulp van onze quick scan berekent u dit gratis en snel. 

    Start nu

    N

    kosten op maat

    U ontvangt een prijsopgave op maat.

    N

    direct antwoord

    U ontvangt direct een mail, bekijk hiervoor ook even uw spam box.

    N

    Bent u geschikt?

    Aan de hand van uw antwoorden ontvangt u uw mate van geschiktheid.

    N

    GRatis brochure

    U ontvangt gratis onze brochure: “Alles over haartransplantaties”.

    Hair clinic wolf quick scan haartransplantatie