fbpx

Haartransplantatie zonder scheren

E

Haartransplantatie ondergaan zonder dat u zich hoeft te scheren

E

Waarom kiezen mensen voor haartransplantatie zonder scheren?

E

Wordt er dan helemaal niet geschoren?

E

Hoe werkt haarsparende transplantatie?

E

Wat zijn de nadelen van deze methode?

E

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor deze behandeling?

E

Heeft haartransplantatie zonder scheren een ander effect?

E

Wat zijn de kosten?

E

Is dit permanent?

E

Haartransplantatie zonder scheren door Hair Clinic Wolf

Haartransplantatie ondergaan zonder dat u zich hoeft te scheren

De technieken waarmee haartransplantaties worden uitgevoerd blijven zich ontwikkelen. Hierdoor is tegenwoordig bijvoorbeeld ook een haartransplantatie zonder scheren mogelijk. Waar het vroeger gebruikelijk was om het hele hoofd kaal te scheren of te millimeteren voor een haartransplantatie, is het bij Hair Clinic Wolf ook mogelijk om een haarsparende transplantatie te ondergaan. Dit gebeurt met dezelfde FUE behandeling als wanneer er wel geschoren wordt. De behandeling heeft dan ook hetzelfde permanente resultaat. Maar hoe gaat een haartransplantatie zonder scheren nu verder in zijn werking?

Waarom kiezen mensen voor haartransplantatie zonder scheren?

Normaal gesproken wordt een haartransplantatie dus uitgevoerd op een geschoren hoofd. Wanneer u voorheen lang haar had betekent dit dus dat het lang duurt totdat uw haar weer op de oude lengte is. Daarom zien voornamelijk vrouwen vaak af van een haartransplantatie en wordt er uitgekeken naar een andere behandeling. Dat is jammer omdat veel andere behandelingen niet zo permanent zijn als een FUE-haartransplantatie. Het goede nieuws is dat er tegenwoordig ook haartransplantaties uitgevoerd kunnen worden zonder het hele hoofd kaal te scheren. Zo valt het dus een stuk minder op dat iemand een haartransplantatie heeft ondergaan.

Wordt er dan helemaal niet geschoren?

Een FUE-haartransplantatie zonder scheren wordt ook wel een haarsparende haartransplantatie genoemd. Het is namelijk niet zo dat er helemaal niet wordt geschoren. Bij een transplantatie wordt altijd een klein gebied, vaak op het achterhoofd, als donorgebied aangewezen. Hier worden de grafts geoogst die vervolgens op het transplantatiegebied weer in de hoofdhuid worden geplaatst. Er wordt dus een klein gebied op het hoofd geschoren. Wanneer u echter wat langer haar heeft, dan valt het haar over het donorgebied. Hierdoor is een haarsparende transplantatie vaak zo goed als onzichtbaar. Dat is dan ook de reden dat veel vrouwen, maar ook bijvoorbeeld mensen in een representatieve functie graag een haartransplantatie zonder scheren ondergaan. Door deze methode is na een aantal dagen nauwelijks nog zichtbaar dat u nieuw haar heeft en kunt u snel weer aan het werk zonder zichtbare veranderingen in het uiterlijk.

NaVoor
BeforeAfter
VoorNa
VoorNa

Hoe werkt haarsparende transplantatie?

Bij een haarsparende transplantatie wordt dus een klein stukje van het hoofd geschoren. Bij veel mensen heeft het achterhoofd geen aanleg voor haaruitval. Dat is dan ook de reden dat dit gebied vaak wordt gebruikt als donorgebied. Dit is een smalle strip waar het haar gewoon overheen kan vallen. Zo ziet niemand er wat van!

Uit het geschoren gedeelte worden de haarzakjes geoogst. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving met een zogenaamde micromotor. Vervolgens worden deze grafts gecontroleerd alvorens ze, wederom onder plaatselijke verdoving, terug worden geplaatst in het transplantatiegebied. Dit hele proces gebeurt altijd binnen een dag. Vaak wordt de ochtend gebruikt om de haarzakjes te oogsten en wordt in de middag het nieuwe haar in de hoofdhuid geplaatst. Hierna blijft u nog 2 dagen. De eerste dag na transplantatie is een rustdag waarin u herstelt van de ingreep. Op de tweede dag wordt uw haar gewassen en vliegt u weer naar huis. Zo is een haartransplantatie zonder scheren uiteindelijk een trip van vier dagen.

Wat zijn de nadelen van deze methode?

Omdat u nog een volle bos haar hebt op de andere delen van uw hoofd, kan dit in de weg zitten. Vooral wanneer het haar langer is natuurlijk. Daarbij is het donorgebied wat kleiner. Dat betekent dus ook dat er minder grafts geoogst kunnen worden. Dit loopt terug van ruim 3000 grafts naar zo’n 1500. Ook moeten deze grafts vaak teruggeplaatst worden tussen bestaande haren. Hierdoor wordt een haartransplantatie een stuk tijdsintensiever. Wanneer er een groot transplantatiegebied is, betekent dit dus dat er niet genoeg haar is en dat het ook niet allemaal binnen een dag geplaatst kan worden. Deze behandeling is dan ook niet voor iedereen weggelegd.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor deze behandeling?

In principe wordt het hoofd gewoon geschoren bij een haartransplantatie. Dit is stukken makkelijker voor de behandelend arts en er kan simpelweg meer haar worden getransplanteerd. Wanneer u echter liever heeft dat een haartransplantatie zonder scheren geschiedt, dan kunnen we die mogelijkheid voor u onderzoeken. Of u in aanmerking komt voor een haarsparende transplantatie heeft te maken met de vordering van uw haaruitval, het te transplanteren gebied en de hoeveelheid donorhaar die we bij u kunnen oogsten.

  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant

  Heeft haartransplantatie zonder scheren een ander effect?

  Nee, in principe wordt nog steeds dezelfde FUE techniek toegepast om de grafts te oogsten en te plaatsen als wanneer het hoofd geschoren is. Het enige verschil is dat er minder grafts kunnen worden geoogst en dat het plaatsen ervan ook een meer tijdrovende klus wordt. Dat is dan ook de reden dat we dit alleen doen als het aantal te oogsten grafts voldoende is om het hele transplantatiegebied te doen. Wanneer dit mogelijk is, hoeft het hoofd niet per se geschoren te worden en kunnen mensen met lang haar of mensen in representatieve functies gewoon hun haardos behouden. Vaak zonder dat het donorgebied zichtbaar is. Zo blijft het uiterlijk hetzelfde totdat de nieuw geplaatste haarzakjes na een aantal weken zichtbaar uitlopen en uw haardos weer wat voller wordt.

  Wat zijn de kosten?

  Een haartransplantatie zonder scheren is een stuk intensiever dan een normale haartransplantatie. Ook duurt dit proces vaak langer, omdat het terugplaatsen tussen de bestaande haren moet gebeuren. Hier voelt u verder niets van omdat alles onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. U voelt dus niets, maar bent wel gewoon aanspreekbaar tijdens de gehele behandeling. Een haarsparende transplantatie is vanwege de extra moeite wat duurder dan een reguliere FUE behandeling. Het precieze bedrag is afhankelijk van de status van uw haaruitval en hoeveel grafts er in totaal bijgeplaatst kunnen worden. Plan een gratis intake in bij Hair Clinic Wolf. Dan kunnen wij u vertellen of u in aanmerking komt voor een haartransplantatie zonder scheren en wat dat dan gaat kosten.

  Is dit permanent?

  Bij een FUE haartransplantatie worden haarzakjes geoogst vanaf een plek die niet erfelijk is belast met haaruitval. Vaak is dit op het achterhoofd. Daarom worden daar de haarzakjes geoogst. Omdat deze haarzakjes niet uitvallen is het effect dus blijvend. De haarzakjes zullen een leven lang haar blijven produceren waardoor u dus een blijvend effect heeft van uw haartransplantatie. De vraag of het haar geschoren was tijdens de behandeling heeft hier verder geen invloed op.

  Haartransplantatie zonder scheren door Hair Clinic Wolf

  Bij Hair Clinic Wolf werken we met specialisten in Nederland en in Turkije. Onze werkwijze zit zo in elkaar dat alle voorbereidingen en nazorg in Nederland kunnen worden gedaan, zodat u alleen voor de daadwerkelijke transplantatie naar Turkije moet. De reden dat de transplantatie in het buitenland gebeurt is kostentechnisch. De specialisten daar leveren net zo goed werk af als een chirurg hier, alleen zijn zij een stuk goedkoper. Daarom is het dus rendabel om een trip van 4 dagen te maken naar Turkije voor uw haartransplantatie in plaats van dat hier te laten doen. Wij doen de intake, regelen de reis en regelen een goede nazorg tot wel een jaar na de ingreep. Zo staan we u bij op weg naar weer een volle bos haar op uw hoofd!


  Review
  5-sterren

  Review van Twan

  Een haartransplantatie.. lang over nagedacht en getwijfeld…

  Uiteindelijk contact gehad met de adviseur van Hair Clinic Wolf en een adviesgesprek was snel gepland. Het gehele proces werd door een terzake kundige consultant duidelijk beschreven en toegelicht met foto’s en filmpjes. Als er nog twijfel bestond werd die weggenomen. Een zeer concurrerende offerte volgde en de keuze voor Hair Clinic Wolf werd gemaakt.

  Het gehele traject werd prima georganiseerd en verzorgd, van het afhalen op en terugbrengen naar de luchthaven tot de begeleiding van het uitstekende hotel naar de kliniek en terug.

  Het medisch team onder leiding van Dr. Taner Karahan is zeer kundig. Men stelt je direct na binnenkomst op je gemak en geeft nog eens een zeer duidelijke uitleg van wat er allemaal staat te gebeuren. De verdoving werd zo goed als pijnloos gegeven en ook tijdens en na de behandeling heb ik nauwelijks pijn ervaren.

  De dag van nacontrole verloopt ook soepel en tenslotte wordt een eerste haarwassing verzorgd. En het resultaat…..Geweldig!!!

  MAak een afspraak!

  +31 (0)416 68 58 08

  Marijn V.


  Van begin tot einde erg goed geregeld! Lieselotte is persoonlijk bij me thuis langskomen om de gehele procedure rondom de haartransplantie in Istanbul uit te leggen. Ik werd door elke specifieke stap (visueel) heengelopen en kon daarbij de nodige vragen stellen.

  In Istanbul was alles ook goed geregeld; op het vliegveld werd ik opgehaald door een chauffeur en afgezet bij het hotel dat overigens prima was (het hotel was schoon, het personeel behulpzaam, en het eten prima).

  De volgende dag werd ik naar het academisch ziekenhuis gereden voor de behandeling. De arts, Taner, heeft me daar vriendelijk ontvangen en sprak zeer goed Engels. De haarlijn werd getekend en op mijn verzoek wat gecorrigeerd. Alhoewel ik in het begin enige twijfels had of de haarlijn er ‘natuurlijk’ genoeg zou uitzien, bleek dit achteraf gelukkig zeker het geval. Taner liet ook weten dat dit voor hem mogelijk het belangrijkste criterium was voor de haartransplantatie. Na het tekenen van de haarlijn hebben enkele specialisten de haartjes uit het donorgebied gehaald. Het planten van de haartjes werd door Taner en een andere ervaren specialist uitgevoerd. De gehele behandeling was pijnloos dankzij de verdoving, echter was het wel een behoorlijke lange zit (~8 uur). De jongere specialisten spraken in die tijd Turks met elkaar, wat logisch is, maar omdat je het niet verstaat werkte het in combinatie met de lange zit voor mij enigszins vermoeiend.

  Na de behandeling heeft de chauffeur mij teruggebracht naar het hotel en zowel Taner als Lieselotte hebben de dagen erna regelmatig via de app gecheckt hoe het met me ging. Na drie dagen en een PCR test in het hotel bracht de chauffeur mij terug naar het vliegveld richting Amsterdam. Inmiddels thuis gaat het herstel vlot. Het slapen met het nekkussen is niet ideaal, maar daar is verder denk ik weinig aan te doen. We zullen de komende tijd moeten afwachten wat het resultaat zal zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in!

  A. Boerekamps

  Na intakegesprekken gehad te hebben bij Nederlandse klinieken kwam ik in contact met Lieselotte van Simson’s Hair (later Hair Clinic Wolf). Het voelde vanaf het eerste moment heel goed en vertrouwd. Ik kreeg uitgebreide informatie en ik was er meteen uit. Bij Simson’s hair ging ik de haartransplantatie doen.
  Ik heb mss nog wel 30 keer contact met Lieselotte gehad over van alles en nog wat, al mijn vragen werden geduldig beantwoordt.

  30 juli ben ik naar Turkije gegaan samen met een vriendin. Van het begin tot het einde ervaarde ik de betrokkenheid en de deskundigheid van Lieselotte en het team in Turkije. De arts Dr. Taner legde nogmaals goed uit hoe de dag zou verlopen en tekende de haargrens in overleg met mij. Ook mijn vriendin werd hierbij betrokken en geïnformeerd. De verdoving was niet prettig, maar verder heb ik totaal geen pijn gevoeld. Wel een lange dag, met tussendoor een lunch.

  Hotel was erg netjes met heel vriendelijk personeel en een mooie ruime kamer. Het eten was ook goed. 2 augustus wassing en werden we weer naar het vliegveld gebracht. Ook thuis voel ik nog steeds de betrokkenheid. Ik ben zo enthousiast over Simson’s hair dat ik dit iedereen gun die over een haartransplantatie nadenkt.

  I. Cohen


  Een maand geleden een haar transplantatie gehad via simson’s hair (later Hair Clinic Wolf). De intake met Lieselotte verliep heel prettig en ook het contact daarna was top. Er werd veel contact gezocht en ik kon altijd terecht met vragen.

  Alle transport en faciliteiten waren super geregeld en voorbereid, zowel in nederland als turkije. Denk hierbij aan instructies, taxi, hotel etc. De behandeling zelf was, onder leiding van Taner, heel goed verlopen. Weer duidelijke instructies en op mijn gemak gesteld (goed engels) en nauwelijk pijn gehad. Ook een maand verder helemaal nergens last van en ziet er heel goed uit! Een echte aanrader voor iedereen!!

  M. Lobbes


  Op aanraden via via , en na al een positieve ervaring te hebben gehoord, had ik besloten zelf naar deze kliniek te gaan en het was het meer dan waard.

  Super goede begeleiding , persoonlijk doorloop traject en de Dokter zelf en het team waren ontzettend vriendelijk en lopen je helemaal door de behandeling heen. De nazorg is nog steeds heel erg betrokken en je kan altijd wel iemand bereiken mochten er vragen of zorgen zijn. Er wordt voor, tijdens en na de behandeling uitstekend voor je gezorgd!

  M. Klinkenberg


  Op 11 december 2020 een haartransplantatie gedaan bij simsons hair, later Hair Clinic Wolf. Van het consult tot aan de nazorg, alles was perfect geregeld. Lieselotte weet waar ze het over heeft en is duidelijk en eerlijk, de arts in Turkije (Dr Taner) en zijn team zijn zeer vriendelijk en gaan professioneel te werk. Nu 7 maanden verder en meer dan tevreden over het herstel en het proces. Zeker een aanrader als je zoekt naar een eerlijk en vakkundige kliniek voor een haartransplantatie.

  J. de Klerk


  Top service. Van het vervoer in Turkije tot de Engels sprekende begeleiding in de kliniek, alles is tot in de puntjes geregeld. Met name grote complimenten voor de mogelijkheid tot laagdrempelig contact met Lieselotte. Ik kon met al mijn vragen terecht bij haar en heb me dus ook geen moment onzeker gevoeld. Grote aanrader!

  Onze calculatietool

  bereken de kosten online

  Bent u benieuwd wat uw haartransplantatie kost? Met behulp van onze quick scan berekent u dit gratis en snel. 

  Start nu

  N

  kosten op maat

  U ontvangt een prijsopgave op maat.

  N

  direct antwoord

  U ontvangt direct een mail, bekijk hiervoor ook even uw spam box.

  N

  Bent u geschikt?

  Aan de hand van uw antwoorden ontvangt u uw mate van geschiktheid.

  N

  GRatis brochure

  U ontvangt gratis onze brochure: “Alles over haartransplantaties”.

  Hair clinic wolf quick scan haartransplantatie