fbpx

Korstjes na Haartransplantatie

E

Hoe zit het met korstjes na haartransplantatie

E

Waarom heb ik korstjes na haartransplantatie?

E

Korstjes na haartransplantatie behandelen

E

Mag ik de korstjes verwijderen na haartransplantatie?

E

Hoe lang heb ik korstjes na haartransplantaties?

E

Wat doe ik met jeuk op de hoofdhuid?

E

Plan uw haartransplantatie met Hair Clinic Wolf

Hoe zit het met korstjes na haartransplantatie

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep. Hierbij wordt onder andere in de hoofdhuid geprikt om te oogsten en te planten. Korstjes na haartransplantatie zijn dan ook helemaal niet zo raar. Het is dan ook niet iets om u zorgen over te maken. Maar wat moet u ermee doen? Laten zitten? Weghalen? En moet u er rekening mee houden voor het laten aanslaan van de nieuwe haarzakjes?

Waarom heb ik korstjes na haartransplantatie?

Bij een haartransplantatie worden haarzakjes weggehaald op het ene deel van het hoofd en weer geplaatst op het andere deel. Hierbij wordt de huid aangeprikt. Ook ontstaan er door de processen die in de huid plaatsvinden zwellingen. Dit wondvocht gaat soms ook lekken en wanneer dat opdroogt vormen zich dus ook na haartransplantatie korstjes. Dit is dus een heel natuurlijk fenomeen waar u zich geen zorgen om hoeft te maken. Wel is het belangrijk dat u weet hoe u om moet gaan met deze korsten.

Korstjes na haartransplantatie behandelen

Na een haartransplantatie moeten de nieuw geplaatste haarzakjes zich nog nestelen in de hoofdhuid. De wortels van het zakje moeten uitlopen zodat het zakje zich kan voeden en het haren kan gaan maken op die plek. Het is belangrijk dat het behandelde gebied dus rust krijgt zodat het kan herstellen. Dat is bijvoorbeeld de reden dan u inspanning moet vermijden of beter kunt gaan slapen met een nekkussen.

NaVoor
BeforeAfter
VoorNa
VoorNa

Mag ik de korstjes verwijderen na haartransplantatie?

De korstjes na haartransplantatie zitten vast aan de hoofdhuid en komen vaak mee met het haarzakje. Wanneer u krabt aan de korsten dan is de kans groot dat het wondje weer open gaat en gaat bloeden. Daardoor vormt zich niet alleen een verse, nieuwe korst, maar is er ook meer kans op een infectie. Wanneer een haarzakje vervuild raakt is de kans groot dat het niet meer aanslaat. Probeer daarom het krabben aan korstjes na haartransplantatie te vermijden.

Wat kunt u wel doen

Een probleem met korstjes is dat ze ervoor zorgen dat de poriën rond het behandelde gebied dicht gaan zitten omdat deze korst het bedekt. Deze mag u vooralsnog niet beschadigen! Na een kleine week kunt u echter wel langzaam proberen de korsten wat zachter te maken. Dit doet u door te douchen. Hierbij wast u de hoofdhuid met lauwwarm water en brengt u conditioner aan. Het is belangrijk dat u dit er niet in wrijft, maar masseert. het is dus de bedoeling dat u dit zo voorzichtig doet dat de wondjes er niet door open gaan. Wanneer u dit goed doet gedurende 10 minuten, wordt de huid goed verzorgd en worden de korsten week, waardoor u ze wat zachter maakt. Bijkomend voordeel is dat, door al het vuil dat u wegspoelt, de huid weer wat beter kan ademen.

Hoe lang heb ik korstjes na haartransplantaties?

Zoals bij alle wonden en plekken gaan ook bij een haartransplantatie korstjes vanzelf weer weg. Natuurlijk reageert ieder lichaam anders. De één is er binnen een week vanaf, een ander doet er dubbel zo lang over. In de regel duurt het 10 tot 15 dagen na de haartransplantatie tot de korstjes vanzelf loslaten. Is er na twee weken nog niets gebeurd? Neem dan contact met ons op. In de tussentijd is het belangrijk om de hoofdhuid schoon en rustig te houden. Dit betekent dus dat u contact met de hoofdhuid vermijdt door zittend of op uw rug te slapen, geen hoofddeksels te dragen en door inspanningen, of bijvoorbeeld een zweterige sauna te vermijden. Wat verder helpt is het aanhouden van een gezonde levensstijl en het drinken van 3 liter water per dag gedurende de eerste weken na transplantatie.

  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant

  Wat doe ik met jeuk op de hoofdhuid?

  Korstjes na haartransplantatie kunnen ontzettend gaan jeuken. Daar kunt u helaas niet aan krabben. We begrijpen natuurlijk wel dat er weinig vervelenders is dan een jeukende plek waar u niet aan kunt krabben. Een goede manier om de jeuk te verminderen is door een icepack of een zak diepvries erwten uit de vriezer te halen, in een theedoek te wikkelen en náást de behandelde plek te houden. Houdt hem niet direct op de behandelde plek, dat is te koud voor de nieuwe haarzakjes. Vermijd verder natuurlijk ook wrijven of krabben. Jeuk gaat altijd vanzelf weg. Met voldoende wilskracht kunt u ook de jeuk negeren en wachten tot het wegtrekt. Ten slotte kunt u jeuk ook voorkomen door het hoofd schoon en fris te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw hoofdhuid niet gaat zweten.

  Plan uw haartransplantatie met Hair Clinic Wolf

  Korstjes zijn bij een haartransplantatie helaas niet te vermijden. Dit betekent dus dat u tot 2 weken lang met korsten op uw hoofd kunt ervaren. Wanneer u een hoed kunt dragen die het behandelde gebied niet raakt, kunt u het enigszins camoufleren als u daar behoefte aan heeft. Maar verder is het iets waar u niet onderuit komt. Wel kunt u er natuurlijk voor kiezen om een haartransplantatie te laten doen op een moment dat u hier niet heel veel last van heeft. In de winter bijvoorbeeld, wanneer er ook bijna geen zon schijnt en dit de hoofdhuid ook niet kan beschadigen. Neem daarom snel contact op met Hair Clinic Wolf en informeer naar de mogelijkheden!


  Review
  5-sterren

  Review van Twan

  Een haartransplantatie.. lang over nagedacht en getwijfeld…

  Uiteindelijk contact gehad met de adviseur van Hair Clinic Wolf en een adviesgesprek was snel gepland. Het gehele proces werd door een terzake kundige consultant duidelijk beschreven en toegelicht met foto’s en filmpjes. Als er nog twijfel bestond werd die weggenomen. Een zeer concurrerende offerte volgde en de keuze voor Hair Clinic Wolf werd gemaakt.

  Het gehele traject werd prima georganiseerd en verzorgd, van het afhalen op en terugbrengen naar de luchthaven tot de begeleiding van het uitstekende hotel naar de kliniek en terug.

  Het medisch team onder leiding van Dr. Taner Karahan is zeer kundig. Men stelt je direct na binnenkomst op je gemak en geeft nog eens een zeer duidelijke uitleg van wat er allemaal staat te gebeuren. De verdoving werd zo goed als pijnloos gegeven en ook tijdens en na de behandeling heb ik nauwelijks pijn ervaren.

  De dag van nacontrole verloopt ook soepel en tenslotte wordt een eerste haarwassing verzorgd. En het resultaat…..Geweldig!!!

  MAak een afspraak!

  +31 (0)416 68 58 08

  Marijn V.


  Van begin tot einde erg goed geregeld! Lieselotte is persoonlijk bij me thuis langskomen om de gehele procedure rondom de haartransplantie in Istanbul uit te leggen. Ik werd door elke specifieke stap (visueel) heengelopen en kon daarbij de nodige vragen stellen.

  In Istanbul was alles ook goed geregeld; op het vliegveld werd ik opgehaald door een chauffeur en afgezet bij het hotel dat overigens prima was (het hotel was schoon, het personeel behulpzaam, en het eten prima).

  De volgende dag werd ik naar het academisch ziekenhuis gereden voor de behandeling. De arts, Taner, heeft me daar vriendelijk ontvangen en sprak zeer goed Engels. De haarlijn werd getekend en op mijn verzoek wat gecorrigeerd. Alhoewel ik in het begin enige twijfels had of de haarlijn er ‘natuurlijk’ genoeg zou uitzien, bleek dit achteraf gelukkig zeker het geval. Taner liet ook weten dat dit voor hem mogelijk het belangrijkste criterium was voor de haartransplantatie. Na het tekenen van de haarlijn hebben enkele specialisten de haartjes uit het donorgebied gehaald. Het planten van de haartjes werd door Taner en een andere ervaren specialist uitgevoerd. De gehele behandeling was pijnloos dankzij de verdoving, echter was het wel een behoorlijke lange zit (~8 uur). De jongere specialisten spraken in die tijd Turks met elkaar, wat logisch is, maar omdat je het niet verstaat werkte het in combinatie met de lange zit voor mij enigszins vermoeiend.

  Na de behandeling heeft de chauffeur mij teruggebracht naar het hotel en zowel Taner als Lieselotte hebben de dagen erna regelmatig via de app gecheckt hoe het met me ging. Na drie dagen en een PCR test in het hotel bracht de chauffeur mij terug naar het vliegveld richting Amsterdam. Inmiddels thuis gaat het herstel vlot. Het slapen met het nekkussen is niet ideaal, maar daar is verder denk ik weinig aan te doen. We zullen de komende tijd moeten afwachten wat het resultaat zal zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in!

  A. Boerekamps

  Na intakegesprekken gehad te hebben bij Nederlandse klinieken kwam ik in contact met Lieselotte van Simson’s Hair (later Hair Clinic Wolf). Het voelde vanaf het eerste moment heel goed en vertrouwd. Ik kreeg uitgebreide informatie en ik was er meteen uit. Bij Simson’s hair ging ik de haartransplantatie doen.
  Ik heb mss nog wel 30 keer contact met Lieselotte gehad over van alles en nog wat, al mijn vragen werden geduldig beantwoordt.

  30 juli ben ik naar Turkije gegaan samen met een vriendin. Van het begin tot het einde ervaarde ik de betrokkenheid en de deskundigheid van Lieselotte en het team in Turkije. De arts Dr. Taner legde nogmaals goed uit hoe de dag zou verlopen en tekende de haargrens in overleg met mij. Ook mijn vriendin werd hierbij betrokken en geïnformeerd. De verdoving was niet prettig, maar verder heb ik totaal geen pijn gevoeld. Wel een lange dag, met tussendoor een lunch.

  Hotel was erg netjes met heel vriendelijk personeel en een mooie ruime kamer. Het eten was ook goed. 2 augustus wassing en werden we weer naar het vliegveld gebracht. Ook thuis voel ik nog steeds de betrokkenheid. Ik ben zo enthousiast over Simson’s hair dat ik dit iedereen gun die over een haartransplantatie nadenkt.

  I. Cohen


  Een maand geleden een haar transplantatie gehad via simson’s hair (later Hair Clinic Wolf). De intake met Lieselotte verliep heel prettig en ook het contact daarna was top. Er werd veel contact gezocht en ik kon altijd terecht met vragen.

  Alle transport en faciliteiten waren super geregeld en voorbereid, zowel in nederland als turkije. Denk hierbij aan instructies, taxi, hotel etc. De behandeling zelf was, onder leiding van Taner, heel goed verlopen. Weer duidelijke instructies en op mijn gemak gesteld (goed engels) en nauwelijk pijn gehad. Ook een maand verder helemaal nergens last van en ziet er heel goed uit! Een echte aanrader voor iedereen!!

  M. Lobbes


  Op aanraden via via , en na al een positieve ervaring te hebben gehoord, had ik besloten zelf naar deze kliniek te gaan en het was het meer dan waard.

  Super goede begeleiding , persoonlijk doorloop traject en de Dokter zelf en het team waren ontzettend vriendelijk en lopen je helemaal door de behandeling heen. De nazorg is nog steeds heel erg betrokken en je kan altijd wel iemand bereiken mochten er vragen of zorgen zijn. Er wordt voor, tijdens en na de behandeling uitstekend voor je gezorgd!

  M. Klinkenberg


  Op 11 december 2020 een haartransplantatie gedaan bij simsons hair, later Hair Clinic Wolf. Van het consult tot aan de nazorg, alles was perfect geregeld. Lieselotte weet waar ze het over heeft en is duidelijk en eerlijk, de arts in Turkije (Dr Taner) en zijn team zijn zeer vriendelijk en gaan professioneel te werk. Nu 7 maanden verder en meer dan tevreden over het herstel en het proces. Zeker een aanrader als je zoekt naar een eerlijk en vakkundige kliniek voor een haartransplantatie.

  J. de Klerk


  Top service. Van het vervoer in Turkije tot de Engels sprekende begeleiding in de kliniek, alles is tot in de puntjes geregeld. Met name grote complimenten voor de mogelijkheid tot laagdrempelig contact met Lieselotte. Ik kon met al mijn vragen terecht bij haar en heb me dus ook geen moment onzeker gevoeld. Grote aanrader!

  Onze calculatietool

  bereken de kosten online

  Bent u benieuwd wat uw haartransplantatie kost? Met behulp van onze quick scan berekent u dit gratis en snel. 

  Start nu

  N

  kosten op maat

  U ontvangt een prijsopgave op maat.

  N

  direct antwoord

  U ontvangt direct een mail, bekijk hiervoor ook even uw spam box.

  N

  Bent u geschikt?

  Aan de hand van uw antwoorden ontvangt u uw mate van geschiktheid.

  N

  GRatis brochure

  U ontvangt gratis onze brochure: “Alles over haartransplantaties”.

  Hair clinic wolf quick scan haartransplantatie