fbpx

Nazorg haartransplantatie

E

De nazorg van de haartransplantatie is een belangrijke fase

E

Het proces na de haartransplantatie

E

Hoofd gestoten na haartransplantatie, wat nu?

E

Volg het advies van de nazorg op!

De nazorg van de haartransplantatie is een belangrijke fase

De nazorg van een haartransplantatie is belangrijk voor het proces van de haargroei. Naast dat de haartransplantatie behandeling op een goede, zorgvuldige manier wordt uitgevoerd is de nazorg ook belangrijk voor het herstelproces. In de eerste paar weken zal u nog niet veel verandering zien. Zichtbaar resultaat duurt dan ook even. We snappen dat u niet kunt wachten om weer een mooie bos haar te hebben. Dit zal ook zeker weer terugkomen. Hier moet u echter een beetje geduld voor hebben. Volg jij de adviezen van de artsen goed op dan zal dit hele proces voorspoedig verlopen. We leggen graag uit hoe het proces na de behandeling eruit ziet.

NaVoor
BeforeAfter
VoorNa
VoorNa

Het proces na de haartransplantatie

Het proces van haargroei na de operatie is niet van hele korte duur. Een maand na de operatie zal je dan ook nog geen verschil zien. Sommige patiënten raken zelfs in paniek omdat het getransplanteerde haar uitvalt. Maar geen man over boord! Dit is namelijk normaal en hoort bij het proces van haargroei na de haartransplantatie. In vakterm noemen wij dit ook wel de shockfall-fase. De uitval begint na ongeveer 15 dagen en kan duren tot 2 maanden na de haartransplantatie. Echter is dit niet een fase die standaard voorkomt. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat de geïmplanteerde haren bij u blijven zitten. Houdt er wel rekening mee, want het gebeurt vaker wel dan niet. Of het nu wel of niet gebeurd, het maakt niet uit voor het herstelproces. Wat er namelijk gebeurt met de geïmplanteerde haren is dat ze door de ‘shock’ reactie loslaten waarna het haarzakje achterblijft. Vanaf daar kan het echte groeiproces beginnen.

Vanaf 3 maanden na de haartransplantatie zullen de haren beginnen met groeien. Hier kunnen de haren er in eerste instantie nog wat anders uitzien wat betreft structuur, kleur en dikte. Dit trekt later echter bij. 4 maanden na de haartransplantatie begint u dan echt resultaat te zien. De opvolgende weken en maanden zullen de haren dan ook door blijven groeien. 5 tot 8 maanden na de haartransplantatie staan dan ook in het teken van de groei en vorming van de haren. De haren groeien door en er zullen nieuwe haartjes ontstaan. Het echte resultaat ziet u dan ook na 12 tot 14 maanden van de transplantatie. Dit proces is geen standaard. Voor ieder verloopt het namelijk anders. Bij de één groeien de haren al heel snel terwijl het bij de ander wat langer kan duren.

  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant

  Hoofd gestoten na haartransplantatie, wat nu?

  Heeft u uw hoofd gestoten na de haartransplantatie? We snappen dat u dan even schrikt. Echter is er over het algemeen niet veel aan de hand. Een belangrijkere vraag is hoe lang na de behandelingen u uw hoofd gestoten heeft. Net na de behandeling zijn er nog korstjes op de hoofdhuid. Als deze hierdoor losgelaten zijn, dan kan het een beetje gaan bloeden. Het is dan handig om er even naar te laten kijken. Zijn de korstjes al verdwenen, dan is er in principe niks aan de hand en zal het hetzelfde zijn als wanneer u uw hoofd stoot zonder dat u een haartransplantatie ondergaan heeft.

   Volg het advies van de nazorg op!

   Het allerbelangrijkste is dat u het advies van de artsen opvolgt! Vooral de eerste twee a drie weken na de behandeling is het erg belangrijk om erg op te passen. U mag tot één week na de operatie bijvoorbeeld niet roken, geen alcohol drinken en niet sporten of lichamelijke inspanningen verrichten. Ook met slapen moet u de eerste paar dagen oppassen. U ontvangt een nekkussen ter ondersteuning. Hiermee voorkomt u namelijk het beschadigen van de geïmplanteerde haartjes. Dat zou zonde zijn. Ook raden wij het af om twee weken na de behandeling uw haar met middelen te sprayen, in te smeren of überhaupt iets te (laten) doen met uw haar. Dit kan voor complicaties zorgen en haarproducten kunnen uw hoofdhuid uitdrogen. Daarnaast is het vermijden van zonlicht ook erg belangrijk tot 4 weken na de haartransplantatie. Uw hoofdhuid is in deze periode namelijk erg gevoelig. Kortom, laat u goed informeren door onze haartransplantatie artsen en volg hun advies over de nazorg op. Dan zal de hele herstelperiode soepel en voorspoedig verlopen!

   Lees hier ook over hoe lang haartransplantatie duurt!


    Review
    5-sterren

    Review van Twan

    Een haartransplantatie.. lang over nagedacht en getwijfeld…

    Uiteindelijk contact gehad met de adviseur van Hair Clinic Wolf en een adviesgesprek was snel gepland. Het gehele proces werd door een terzake kundige consultant duidelijk beschreven en toegelicht met foto’s en filmpjes. Als er nog twijfel bestond werd die weggenomen. Een zeer concurrerende offerte volgde en de keuze voor Hair Clinic Wolf werd gemaakt.

    Het gehele traject werd prima georganiseerd en verzorgd, van het afhalen op en terugbrengen naar de luchthaven tot de begeleiding van het uitstekende hotel naar de kliniek en terug.

    Het medisch team onder leiding van Dr. Taner Karahan is zeer kundig. Men stelt je direct na binnenkomst op je gemak en geeft nog eens een zeer duidelijke uitleg van wat er allemaal staat te gebeuren. De verdoving werd zo goed als pijnloos gegeven en ook tijdens en na de behandeling heb ik nauwelijks pijn ervaren.

    De dag van nacontrole verloopt ook soepel en tenslotte wordt een eerste haarwassing verzorgd. En het resultaat…..Geweldig!!!

    MAak een afspraak!

    +31 (0)416 68 58 08

    Marijn V.


    Van begin tot einde erg goed geregeld! Lieselotte is persoonlijk bij me thuis langskomen om de gehele procedure rondom de haartransplantie in Istanbul uit te leggen. Ik werd door elke specifieke stap (visueel) heengelopen en kon daarbij de nodige vragen stellen.

    In Istanbul was alles ook goed geregeld; op het vliegveld werd ik opgehaald door een chauffeur en afgezet bij het hotel dat overigens prima was (het hotel was schoon, het personeel behulpzaam, en het eten prima).

    De volgende dag werd ik naar het academisch ziekenhuis gereden voor de behandeling. De arts, Taner, heeft me daar vriendelijk ontvangen en sprak zeer goed Engels. De haarlijn werd getekend en op mijn verzoek wat gecorrigeerd. Alhoewel ik in het begin enige twijfels had of de haarlijn er ‘natuurlijk’ genoeg zou uitzien, bleek dit achteraf gelukkig zeker het geval. Taner liet ook weten dat dit voor hem mogelijk het belangrijkste criterium was voor de haartransplantatie. Na het tekenen van de haarlijn hebben enkele specialisten de haartjes uit het donorgebied gehaald. Het planten van de haartjes werd door Taner en een andere ervaren specialist uitgevoerd. De gehele behandeling was pijnloos dankzij de verdoving, echter was het wel een behoorlijke lange zit (~8 uur). De jongere specialisten spraken in die tijd Turks met elkaar, wat logisch is, maar omdat je het niet verstaat werkte het in combinatie met de lange zit voor mij enigszins vermoeiend.

    Na de behandeling heeft de chauffeur mij teruggebracht naar het hotel en zowel Taner als Lieselotte hebben de dagen erna regelmatig via de app gecheckt hoe het met me ging. Na drie dagen en een PCR test in het hotel bracht de chauffeur mij terug naar het vliegveld richting Amsterdam. Inmiddels thuis gaat het herstel vlot. Het slapen met het nekkussen is niet ideaal, maar daar is verder denk ik weinig aan te doen. We zullen de komende tijd moeten afwachten wat het resultaat zal zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in!

    A. Boerekamps

    Na intakegesprekken gehad te hebben bij Nederlandse klinieken kwam ik in contact met Lieselotte van Simson’s Hair (later Hair Clinic Wolf). Het voelde vanaf het eerste moment heel goed en vertrouwd. Ik kreeg uitgebreide informatie en ik was er meteen uit. Bij Simson’s hair ging ik de haartransplantatie doen.
    Ik heb mss nog wel 30 keer contact met Lieselotte gehad over van alles en nog wat, al mijn vragen werden geduldig beantwoordt.

    30 juli ben ik naar Turkije gegaan samen met een vriendin. Van het begin tot het einde ervaarde ik de betrokkenheid en de deskundigheid van Lieselotte en het team in Turkije. De arts Dr. Taner legde nogmaals goed uit hoe de dag zou verlopen en tekende de haargrens in overleg met mij. Ook mijn vriendin werd hierbij betrokken en geïnformeerd. De verdoving was niet prettig, maar verder heb ik totaal geen pijn gevoeld. Wel een lange dag, met tussendoor een lunch.

    Hotel was erg netjes met heel vriendelijk personeel en een mooie ruime kamer. Het eten was ook goed. 2 augustus wassing en werden we weer naar het vliegveld gebracht. Ook thuis voel ik nog steeds de betrokkenheid. Ik ben zo enthousiast over Simson’s hair dat ik dit iedereen gun die over een haartransplantatie nadenkt.

    I. Cohen


    Een maand geleden een haar transplantatie gehad via simson’s hair (later Hair Clinic Wolf). De intake met Lieselotte verliep heel prettig en ook het contact daarna was top. Er werd veel contact gezocht en ik kon altijd terecht met vragen.

    Alle transport en faciliteiten waren super geregeld en voorbereid, zowel in nederland als turkije. Denk hierbij aan instructies, taxi, hotel etc. De behandeling zelf was, onder leiding van Taner, heel goed verlopen. Weer duidelijke instructies en op mijn gemak gesteld (goed engels) en nauwelijk pijn gehad. Ook een maand verder helemaal nergens last van en ziet er heel goed uit! Een echte aanrader voor iedereen!!

    M. Lobbes


    Op aanraden via via , en na al een positieve ervaring te hebben gehoord, had ik besloten zelf naar deze kliniek te gaan en het was het meer dan waard.

    Super goede begeleiding , persoonlijk doorloop traject en de Dokter zelf en het team waren ontzettend vriendelijk en lopen je helemaal door de behandeling heen. De nazorg is nog steeds heel erg betrokken en je kan altijd wel iemand bereiken mochten er vragen of zorgen zijn. Er wordt voor, tijdens en na de behandeling uitstekend voor je gezorgd!

    M. Klinkenberg


    Op 11 december 2020 een haartransplantatie gedaan bij simsons hair, later Hair Clinic Wolf. Van het consult tot aan de nazorg, alles was perfect geregeld. Lieselotte weet waar ze het over heeft en is duidelijk en eerlijk, de arts in Turkije (Dr Taner) en zijn team zijn zeer vriendelijk en gaan professioneel te werk. Nu 7 maanden verder en meer dan tevreden over het herstel en het proces. Zeker een aanrader als je zoekt naar een eerlijk en vakkundige kliniek voor een haartransplantatie.

    J. de Klerk


    Top service. Van het vervoer in Turkije tot de Engels sprekende begeleiding in de kliniek, alles is tot in de puntjes geregeld. Met name grote complimenten voor de mogelijkheid tot laagdrempelig contact met Lieselotte. Ik kon met al mijn vragen terecht bij haar en heb me dus ook geen moment onzeker gevoeld. Grote aanrader!

    Onze calculatietool

    bereken de kosten online

    Bent u benieuwd wat uw haartransplantatie kost? Met behulp van onze quick scan berekent u dit gratis en snel. 

    Start nu

    N

    kosten op maat

    U ontvangt een prijsopgave op maat.

    N

    direct antwoord

    U ontvangt direct een mail, bekijk hiervoor ook even uw spam box.

    N

    Bent u geschikt?

    Aan de hand van uw antwoorden ontvangt u uw mate van geschiktheid.

    N

    GRatis brochure

    U ontvangt gratis onze brochure: “Alles over haartransplantaties”.

    Hair clinic wolf quick scan haartransplantatie