Haartransplantatie Rotterdam

Denk jij na over een haartransplantatie behandeling en bevindt je je in de omgeving van Rotterdam? Wij bij Hair Clinic Wolf staan voor jou klaar! Onze specialisten begrijpen de vele vragen en onzekerheden die vaak ontstaan rondom een haartransplantatie. We helpen je graag verder op ons kantoor of op locatie bij jou thuis.

Een haartransplantatie in Rotterdam 

Het verliezen van haren is een natuurlijk proces. Gemiddeld verliest een persoon namelijk iedere dag tussen de vijftig en honderd haren. Er zijn verschillende oorzaken van overmatig haaruitval. Dit kan bijvoorbeeld een gevolg zijn van stress of het gevolg van een genetisch proces, alopecia androgenetica genoemd.

Hair Clinic Wolf geeft jou altijd eerlijk advies. Het is dus ook mogelijk dat je te horen krijgt dat je niet geschikt bent voor een haartransplantatie. Ben jij benieuwd of je geschikt bent voor een haartransplantatie? Vraag een consult aan met een van onze adviseurs en je ontvangt een eerlijk, persoonlijk en vrijblijvend advies. Maak hieronder direct een afspraak voor een haartransplantatie advies in Rotterdam.

Maak direct een afspraak

Bij Hair Clinic Wolf beantwoorden we alle mogelijke vragen, waarna je advies krijgt dat het best bij jouw haarsituatie past. Je kunt gemakkelijk een afspraak maken per telefoon of via een WhatsApp berichtje om een afspraak te maken voor een haartransplantatie intake in regio Rotterdam. Mocht je het intake gesprek niet op locatie wensen in jouw regio, dan kan je natuurlijk ook altijd bij ons op kantoor in Kaatsheuvel langskomen.

Oorzaken haaruitval

Er zijn diverse oorzaken bekend voor haar uitval. Bij de overgrote meerderheid van de mannen die kaal worden komt dit vaak door een erfelijke aandoening die bekend staat als Alopecia Androgenetica. Verder kan haaruitval veroorzaakt ook worden door een aantal andere factoren, waaronder:

• Stress
• Hormonale veranderingen
• Dermatologische aandoeningen
• Trauma of brandwonden
• Chirurgie
• Tekort aan vitamine B

Wil je meer weten over de oorzaken van haaruitval, hoe het haaruitval proces verloopt en wat jij kunt doen tegen haaruitval? Lees onze pagina alles over haaruitval of neem contact met ons op.

Werkwijze van een haartransplantatie behandeling 

Bij een haartransplantatie worden haarzakjes, ook wel grafts genoemd, uit de haarkrans achterop het hoofd naar het behandelgebied verplaatst. Dat kan de hoofdhuid zijn, maar ook de wenkbrauwen. Omdat de haren die in de haarkrans groeien immuun zijn tegen haaruitval, blijven ze ook op hun nieuwe plaats levenslang haar produceren. De haarzakjes kunnen op verschillende manieren worden verplaatst. Welke manier voor jou het meest geschikt is, bepaal je samen met jouw arts.

In het donorgebied groeien per vierkante centimeter ongeveer 75-80 grafts. Een mens heeft in totaal zo’n 14.000-15.000 grafts in het donorgebied beschikbaar. Het is echter belangrijk dat er niet te veel haren geoogst worden om kaalheid op het donorgebied te voorkomen. Er gaan in totaal zeven stappen aan vooraf om tot een succesvolle haartransplantatie behandeling te komen. De uitgebreide werkwijze hierover kan je vinden op de pagina: Werkwijze. Hair Clinic Wolf geeft met alle plezier inzicht in het proces van onze behandeltechnieken.

Hair Clinic Wolf werkt met twee technieken, namelijk Follicular Unit Extraction (FUE) en Direct Hair Implantation (DHI). De werkwijze van FUE of DHI is anders en daarom is het goed om de verschillen goed in kaart te brengen indien je twijfelt over deze behandelingen.

Haartransplantatie resultaat Rotterdam 

Tijdens de eerste periode na de haartransplantatie gebeurt er iets onnatuurlijks: de getransplanteerde haren kunnen uitvallen, ook wel shockfall genoemd. Dit heeft geen invloed op het resultaat en is niets om je zorgen over te maken. Haaruitval hoort bij het proces. Het hoeft niet zo te zijn dat het bij jou ook gebeurt maar de kans is groot. De haaruitval begint ongeveer vanaf dag 15 na de behandeling tot aan het einde van de tweede maand.

In de derde maand na de behandeling gebeurt er niet veel. Sommige mensen krijgen enkele nieuwe haren of verliezen er nog een aantal. Aan het einde van de derde maand beginnen er iedere dag nieuwe haren te groeien. Rond het einde van de zevende maand is ongeveer 85 tot 90% van het resultaat te zien. Vervolgens gaat in de achtste tot en met twaalfde maand het haar nog verder groeien en komen er steeds nieuwe haartjes bij. Na 12 tot 14 maanden zie je daadwerkelijk het resultaat: het was het wachten waard!

Het is echter wel belangrijk dat je rekening houdt met de volgende regel: over het algemeen geldt dat het niet bij iedereen het gehele proces hetzelfde zal verlopen. Dit is niets om je zorgen over te maken, echter bij twijfel kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Consult in regio Rotterdam 

Een consult duurt ongeveer tussen de 1 á 2 uur. Dit hoeft niet altijd in Rotterdam plaats te vinden, een andere locatie is ook altijd mogelijk. Onze specialist voorziet jou tijdens een gesprek van alle benodigde adviezen. De behandeling zelf duurt gemiddeld tussen de 6 en 8 uur, afhankelijk van de hoeveelheid te verplaatsen haartjes. Wij doen er alles aan om je de best mogelijke ervaring te bieden. Onze arts neemt alle tijd om jouw wensen centraal te zetten en de nieuwe haarlijn te tekenen. Een haartransplantatie kost wat tijd maar het is natuurlijk wel belangrijk dat dit naar wens is! Het is de bedoeling dat je levenslang plezier heeft van jouw nieuwe haarlijn.

Consult inplannen, of meer over ons weten?

Wil je meer weten over onze behandelingen, heb je andere vragen of wil je direct een consult inplannen? Neem contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?