fbpx

Slapen na haartransplantatie

E

In welke houding moet u slapen na een haartransplantatie?

E

Waarom moet u op uw rug slapen na haartransplantatie?

E

In welke houdingen mag u wel slapen?

E

Hoe lang moet ik rechtop slapen na haartransplantatie?

E

Hoe zorg ik dat ik sneller herstel?

E

De nazorg van Hair Clinic Wolf

In welke houding moet u slapen na een haartransplantatie?

Na een chirurgische ingreep zoals een haartransplantatie moet u vaak rekening houden met het behandelde gebied. Zo is het met een haartransplantatie zaak dat u uw hoofdhuid zoveel mogelijk rust geeft, zodat de haarzakjes zich goed kunnen nestelen in uw hoofdhuid. Dit betekent onder andere dat veel mensen van slaaphouding moeten veranderen. Slaap is natuurlijk een essentieel onderdeel van uw dagelijks leven en aanpassingen daaraan kunnen een grote aanslag zijn op uw energieniveau gedurende de dag. We begrijpen dan ook wel waarom wij veel vragen krijgen over slapen na haartransplantatie. Ook is er op het internet veel informatie te vinden die elkaar tegenspreekt. Om deze onduidelijkheden voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen hebben we hierbij de slaapgids voor na een haartransplantatie uitgeschreven.

Waarom moet u op uw rug slapen na haartransplantatie?

De houding waarin u slaapt maakt in principe niet heel veel uit. Het gaat bij slapen na haartransplantatie om twee dingen. Ten eerste moet het hoofd wat hoger liggen. Door de chirurgische ingrepen op uw hoofdhuid kunnen zich zwellingen voordoen. Dit heeft onder andere met de bloedcirculatie te maken. Om deze zwellingen te verminderen kunt u ervoor zorgen dat er minder bloed naar uw hoofd stroomt. Daarom gebruikt u bijvoorbeeld een hoger kussen.

Ten tweede heeft u wondjes en korstjes op uw hoofd door het oogsten en plaatsen van haarzakjes. Deze wondjes moeten rustig herstellen. Door deze zoveel mogelijk met rust te laten springen ze niet open en kunnen ze dus ook niet gaan infecteren. Zo is de kans het grootst dat een haarzakje aanslaat en dat uw nieuwe bos haar zo vol mogelijk wordt. Dat is dan ook de reden dat contact tussen het geïmplanteerde haar en het kussen vermeden dient te worden.

NaVoor
BeforeAfter
VoorNa
VoorNa

In welke houdingen mag u wel slapen?

Met de juiste houding zijn dus twee dingen belangrijk: het hoofd moet hoger liggen en niets mag het geïmplanteerde deel van uw hoofd raken. De twee meest gebruikte houdingen zijn:

 • Zittend slapen
 • Op de rug met eventueel een nekkussen

Een nekkussen is in beide gevallen aan te raden. Enerzijds omdat een kussen in de nek comfortabeler is wanneer u zittend slaapt (denk bijvoorbeeld aan slapen in een vliegtuig). Anderzijds om draaien tijdens het liggend slapen te voorkomen. Er is niet per se een houding die de voorkeur heeft. Zaak is vooral dat u de houding vindt waarin u het beste kunt slapen. Het goede nieuws is dat dit maar tijdelijk is.

Hoe lang moet ik rechtop slapen na haartransplantatie?

Dit verschilt van persoon tot persoon. Bij de één herstelt een wondje nou eenmaal sneller dan bij een ander. Ook is de hersteltijd afhankelijk van de grootte van de ingreep. Dit betekent dat sommigen maar drie nachten in een andere houding hoeven te slapen, terwijl anderen wel tien dagen bezig zijn totdat de hoofdhuid hersteld is. Het herstelproces is in het begin heel intensief en wordt later steeds makkelijker. Probeer wel in het achterhoofd te houden dat vooral de eerste dagen cruciaal zijn voor het herstel en dus ook voor het eindresultaat. Wanneer u de eerste dagen nauwgezet de adviezen van de behandelend arts opvolgt bent u uzelf waarschijnlijk een jaar later dankbaar daarvoor wanneer u weer met een volle bos haar over straat kunt!

  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant

  Hoe zorg ik dat ik sneller herstel?

  We begrijpen natuurlijk ook dat u liever niet rechtop slaapt na een haartransplantatie, maar helaas is het vaak niet anders en een heel belangrijk onderdeel van het herstelproces. Wel kunt u natuurlijk uw best doen om het herstel zo veel mogelijk te bespoedigen. Dit doet u door goed de adviezen van de kliniek op te volgen. Deze zal u een aantal adviezen meegeven en wellicht ook een aantal producten aanbevelen die u kunnen helpen. Het algemene advies is in ieder geval om gewoon goed en gezond te leven. Uiteraard drinkt of rookt u niet gedurende de eerste dagen en probeert u zoveel mogelijk rust te pakken. Verder helpt het gezond te eten en voldoende water te drinken om het herstel te versnellen. Daarnaast is het slim om op uw persoonlijke hygiëne te letten. Denk hierbij in het kader van slapen na haartransplantatie bijvoorbeeld aan het regelmatig vervangen van het beddengoed en eventueel een handdoek over het kussen leggen voor het geval dat de wondjes openspringen.

  De nazorg van Hair Clinic Wolf

  Een goede haarkliniek voor een transplantatie stopt niet wanneer de laatste graft is geplaatst. Bij Hair Clinic Wolf gaat de nazorg maar liefst een jaar verder. Zo kunnen wij een vinger aan de pols houden betreffende het herstel en ingrijpen wanneer dat nodig is. Zeker de eerste dagen kunnen intensief zijn. Wanneer u na uw haartransplantatie nog met vragen zit, kunt u altijd contact met ons opnemen, ook buiten de controlemomenten!


  Review
  5-sterren

  Review van Twan

  Een haartransplantatie.. lang over nagedacht en getwijfeld…

  Uiteindelijk contact gehad met de adviseur van Hair Clinic Wolf en een adviesgesprek was snel gepland. Het gehele proces werd door een terzake kundige consultant duidelijk beschreven en toegelicht met foto’s en filmpjes. Als er nog twijfel bestond werd die weggenomen. Een zeer concurrerende offerte volgde en de keuze voor Hair Clinic Wolf werd gemaakt.

  Het gehele traject werd prima georganiseerd en verzorgd, van het afhalen op en terugbrengen naar de luchthaven tot de begeleiding van het uitstekende hotel naar de kliniek en terug.

  Het medisch team onder leiding van Dr. Taner Karahan is zeer kundig. Men stelt je direct na binnenkomst op je gemak en geeft nog eens een zeer duidelijke uitleg van wat er allemaal staat te gebeuren. De verdoving werd zo goed als pijnloos gegeven en ook tijdens en na de behandeling heb ik nauwelijks pijn ervaren.

  De dag van nacontrole verloopt ook soepel en tenslotte wordt een eerste haarwassing verzorgd. En het resultaat…..Geweldig!!!

  MAak een afspraak!

  +31 (0)416 68 58 08

  Marijn V.


  Van begin tot einde erg goed geregeld! Lieselotte is persoonlijk bij me thuis langskomen om de gehele procedure rondom de haartransplantie in Istanbul uit te leggen. Ik werd door elke specifieke stap (visueel) heengelopen en kon daarbij de nodige vragen stellen.

  In Istanbul was alles ook goed geregeld; op het vliegveld werd ik opgehaald door een chauffeur en afgezet bij het hotel dat overigens prima was (het hotel was schoon, het personeel behulpzaam, en het eten prima).

  De volgende dag werd ik naar het academisch ziekenhuis gereden voor de behandeling. De arts, Taner, heeft me daar vriendelijk ontvangen en sprak zeer goed Engels. De haarlijn werd getekend en op mijn verzoek wat gecorrigeerd. Alhoewel ik in het begin enige twijfels had of de haarlijn er ‘natuurlijk’ genoeg zou uitzien, bleek dit achteraf gelukkig zeker het geval. Taner liet ook weten dat dit voor hem mogelijk het belangrijkste criterium was voor de haartransplantatie. Na het tekenen van de haarlijn hebben enkele specialisten de haartjes uit het donorgebied gehaald. Het planten van de haartjes werd door Taner en een andere ervaren specialist uitgevoerd. De gehele behandeling was pijnloos dankzij de verdoving, echter was het wel een behoorlijke lange zit (~8 uur). De jongere specialisten spraken in die tijd Turks met elkaar, wat logisch is, maar omdat je het niet verstaat werkte het in combinatie met de lange zit voor mij enigszins vermoeiend.

  Na de behandeling heeft de chauffeur mij teruggebracht naar het hotel en zowel Taner als Lieselotte hebben de dagen erna regelmatig via de app gecheckt hoe het met me ging. Na drie dagen en een PCR test in het hotel bracht de chauffeur mij terug naar het vliegveld richting Amsterdam. Inmiddels thuis gaat het herstel vlot. Het slapen met het nekkussen is niet ideaal, maar daar is verder denk ik weinig aan te doen. We zullen de komende tijd moeten afwachten wat het resultaat zal zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in!

  A. Boerekamps

  Na intakegesprekken gehad te hebben bij Nederlandse klinieken kwam ik in contact met Lieselotte van Simson’s Hair (later Hair Clinic Wolf). Het voelde vanaf het eerste moment heel goed en vertrouwd. Ik kreeg uitgebreide informatie en ik was er meteen uit. Bij Simson’s hair ging ik de haartransplantatie doen.
  Ik heb mss nog wel 30 keer contact met Lieselotte gehad over van alles en nog wat, al mijn vragen werden geduldig beantwoordt.

  30 juli ben ik naar Turkije gegaan samen met een vriendin. Van het begin tot het einde ervaarde ik de betrokkenheid en de deskundigheid van Lieselotte en het team in Turkije. De arts Dr. Taner legde nogmaals goed uit hoe de dag zou verlopen en tekende de haargrens in overleg met mij. Ook mijn vriendin werd hierbij betrokken en geïnformeerd. De verdoving was niet prettig, maar verder heb ik totaal geen pijn gevoeld. Wel een lange dag, met tussendoor een lunch.

  Hotel was erg netjes met heel vriendelijk personeel en een mooie ruime kamer. Het eten was ook goed. 2 augustus wassing en werden we weer naar het vliegveld gebracht. Ook thuis voel ik nog steeds de betrokkenheid. Ik ben zo enthousiast over Simson’s hair dat ik dit iedereen gun die over een haartransplantatie nadenkt.

  I. Cohen


  Een maand geleden een haar transplantatie gehad via simson’s hair (later Hair Clinic Wolf). De intake met Lieselotte verliep heel prettig en ook het contact daarna was top. Er werd veel contact gezocht en ik kon altijd terecht met vragen.

  Alle transport en faciliteiten waren super geregeld en voorbereid, zowel in nederland als turkije. Denk hierbij aan instructies, taxi, hotel etc. De behandeling zelf was, onder leiding van Taner, heel goed verlopen. Weer duidelijke instructies en op mijn gemak gesteld (goed engels) en nauwelijk pijn gehad. Ook een maand verder helemaal nergens last van en ziet er heel goed uit! Een echte aanrader voor iedereen!!

  M. Lobbes


  Op aanraden via via , en na al een positieve ervaring te hebben gehoord, had ik besloten zelf naar deze kliniek te gaan en het was het meer dan waard.

  Super goede begeleiding , persoonlijk doorloop traject en de Dokter zelf en het team waren ontzettend vriendelijk en lopen je helemaal door de behandeling heen. De nazorg is nog steeds heel erg betrokken en je kan altijd wel iemand bereiken mochten er vragen of zorgen zijn. Er wordt voor, tijdens en na de behandeling uitstekend voor je gezorgd!

  M. Klinkenberg


  Op 11 december 2020 een haartransplantatie gedaan bij simsons hair, later Hair Clinic Wolf. Van het consult tot aan de nazorg, alles was perfect geregeld. Lieselotte weet waar ze het over heeft en is duidelijk en eerlijk, de arts in Turkije (Dr Taner) en zijn team zijn zeer vriendelijk en gaan professioneel te werk. Nu 7 maanden verder en meer dan tevreden over het herstel en het proces. Zeker een aanrader als je zoekt naar een eerlijk en vakkundige kliniek voor een haartransplantatie.

  J. de Klerk


  Top service. Van het vervoer in Turkije tot de Engels sprekende begeleiding in de kliniek, alles is tot in de puntjes geregeld. Met name grote complimenten voor de mogelijkheid tot laagdrempelig contact met Lieselotte. Ik kon met al mijn vragen terecht bij haar en heb me dus ook geen moment onzeker gevoeld. Grote aanrader!

  Onze calculatietool

  bereken de kosten online

  Bent u benieuwd wat uw haartransplantatie kost? Met behulp van onze quick scan berekent u dit gratis en snel. 

  Start nu

  N

  kosten op maat

  U ontvangt een prijsopgave op maat.

  N

  direct antwoord

  U ontvangt direct een mail, bekijk hiervoor ook even uw spam box.

  N

  Bent u geschikt?

  Aan de hand van uw antwoorden ontvangt u uw mate van geschiktheid.

  N

  GRatis brochure

  U ontvangt gratis onze brochure: “Alles over haartransplantaties”.

  Hair clinic wolf quick scan haartransplantatie