fbpx

10 tips om haaruitval te verminderen

Iedereen verliest dagelijks 50 tot 100 haren, dit is heel normaal. Verliest u aanzienlijk meer haren? Dan kan het zijn dat uw haargroeiproces verstoord is. Stress, roken, medicijnen en slechte voeding kunnen bijvoorbeeld oorzaken van haarverlies zijn. Er zijn verschillende factoren die u kunt doen om haaruitval te verminderen.

 

1. Haarverwerking

Een chemische behandeling zoals bijvoorbeeld permanenten kan het haar en hoofdhuid beschadigen en haarverlies veroorzaken.

2. Blijf in beweging

Beweging heeft een positief effect op uw bloedcirculatie. Een goede circulatie heeft een positief effect op uw haargroei.

3. Voorkom een ijzer tekort

Een reden van haaruitval kan voortkomen uit een tekort aan ijzer. De beste manier om het ijzertekort aan te vullen is door voldoende (rood) vlees of vis te eten.

4. Neem extra vitamine B, C en zink

Zorg dat u gevarieerd en gezond eet, het is belangrijk om genoeg vitamine B&C en zink binnen te krijgen. Er zijn ook voedingssupplementen om de inname te verhogen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het product van Holland & Barret.

5. Koop een goede borstel

Harde plastic of metalen borstels zijn hardnekkig voor uw hoofdhuid en ook voor uw haren. Koop bijvoorbeeld een borstel met echt haar.

6. Stop met roken

Roken vermindert de hoeveelheid bloed die naar de hoofdhuid stroomt en veroorzaakt een vermindering van de haargroei.

7. Bekijk uw medicatie

Bepaalde medicijnen kunnen bijwerkingen hebben, waaronder haaruitval. Raadpleeg uw arts als uw medicatie mogelijk haarverlies veroorzaakt.

8. Drink voldoende water

 Water is goed voor uw haren, het is dus belangrijk voldoende water te drinken. Als het haar niet genoeg vocht heeft, zullen de haarpuntjes splijten of broos worden. Dit maakt het moeilijk voor haar om te groeien.

9. Relax

Stress is slecht voor de groei van uw haar. Plan dagelijkse rustmomenten in en probeer stress te vermijden.

10. Let op uw kapsel

Sla strakke vlechten of paardenstaarten over die bij de wortel aan het haar kunnen trekken.

Lees ook onze andere artikelen

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.