Wat moet je weten over een haartransplantatie?

Kom meer te weten over: kaal worden, wat het verschil is tussen het donorgebied en het ontvangstgebied, hoe een haartransplantatie of haarimplantatie wordt uitgevoerd, hoeveel haar er nodig is en of jij geschikt bent voor een haartransplantatie.

Waarom word ik kaal?

Het verliezen van haren is een natuurlijk proces, een mens verliest namelijk iedere dag tussen de vijftig en honderd haren. Echter komen hier normaal gesproken ook nieuwe haren bij. Hierdoor is er geen sprake van kaal worden. Als je last hebt van overmatig haaruitval kunnen hierdoor kale plekken ontstaan. Vaak is dit een reden waarom iemand op zoek gaat naar een praktijk voor haartransplantatie.

Er zijn verschillende oorzaken van overmatig haaruitval. Het kan bijvoorbeeld een gevolg zijn van stress. Haaruitval kan ook een gevolg zijn van een genetisch proces, alopecia androgenetica genaamd.

De kaalheid bij alopecia androgenetica wordt veroorzaakt doordat de haarzakjes gevoelig zijn voor het hormoon dihydroxy-testosteron (DHT). DHT hecht zich aan de haarzakjes wat er vervolgens voor zorgt dat de haarzakjes krimpen, hierdoor wordt de groeifase korter. Uiteindelijk zal dit ervoor zorgen dat er geen nieuwe haren meer groeien. Op dit moment kun je een haartransplantatie ondergaan.

Behandelingen: waarom word ik kaal?

Hoe verloopt het haarverliesproces bij…

Haarverlies proces bij vrouwen opgedeeld in type I en II

mannen

Er zijn verschillende stadia in kaalheid. Met behulp van de Norwood schaal wordt de mate van genetische kaalheid bij mannen uitgedrukt. Het haarverlies bij mannen verloopt volgens bepaalde patronen. Sommigen verliezen hun haren eerst op hun vertex (kruin) waartegen anderen het haar allereerst bij hun slapen verliezen. Op deze manier ontstaan er dus inhammen. In de afbeelding zijn de verschillende fases van haarverlies te zien.

Via de afbeelding is het eenvoudig om een beeld te vormen bij het haarverlies. Wat opvalt is dat de haargroei op het achterhoofd en zijkant blijvend is. Dit is dan ook het gedeelte wat gebruikt wordt voor de haartransplantatie. Deze haren zijn namelijk niet erfelijk belast op kaalheid.

Haarverlies proces bij vrouwen opgedeeld in type I en II

vrouwen

Alopecia androgenetica bij vrouwen is ook de meest voorkomende oorzaak van haaruitval bij vrouwen. De oorzaken voor haarverlies bij vrouwen kunnen hetzelfde zijn als haarverlies bij mannen, echter is er vaak onderzoek nodig om de juiste oorzaak van haarverlies vast te stellen voordat een haartransplantatie bij vrouwen wordt overwogen. Het patroon van haarverlies bij vrouwen kan als volgt worden ingedeeld.
Wat is een haartransplantatie?

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie bij Hair Clinic Wolf is een permanente oplossing voor haarverlies. Een haarimplantatie helpt je om weer controle te nemen over je uiterlijk, er jonger uit te zien en een boost te geven aan uw zelfvertrouwen en levensstijl. Met de haartransplantatie is er een oplossing om uitgevallen haar weer permanent te herstellen.
Bij een haartransplantatie worden gezonde haarzakjes, die niet vatbaar zijn voor haaruitval, uit de achterkant van het hoofd verplaatst naar het gebied waar de kaalheid optreed. Deze haarzakjes gaan na verloop van tijd nieuwe haren produceren, waardoor de kale plekken verdwijnen.

Een haartransplantatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Vanwege de plaatselijke verdoving en doordat de haarimplantatie wordt uitgevoerd door een professioneel team is een haartransplantatie voor de patiënt niet ingrijpend. Maar hoe werkt haartransplantatie? We leggen het je graag uit.

Hoe werkt de haartransplantatie?

Bij een haartransplantatie worden haarzakjes – ook wel grafts genoemd – uit de haarkrans achterop het hoofd naar het behandelgebied verplaatst. Dat kan de hoofdhuid zijn, maar ook de wenkbrauwen. Omdat de haren die in de haarkrans groeien immuun zijn tegen haaruitval, blijven ze ook op hun nieuwe plaats levenslang haar produceren. De haarzakjes kunnen op verschillende manieren worden verplaatst. Welke manier voor jou het meest geschikt is, bepaal je samen met de arts. Lees meer over de verschillende technieken voor haartransplantatie.

Hoe werkt een haartransplantatie?
Hoeveel haar is er beschikbaar?

Hoeveel haar is er beschikbaar voor een haartransplantatie?

In het donorgebied groeien per vierkante centimeter ongeveer 75-80 grafts. Een mens heeft in totaal zo’n 14.000-15.000 grafts in het donorgebied beschikbaar. Het is echter belangrijk dat er niet te veel haren geoogst worden om kaalheid op het donorgebied te voorkomen. Hier houden onze specialisten altijd rekening mee. Zo komen we tot het mooiste resultaat. Je kunt deze resultaten zelf zien op de pagina over haartransplantaties voor en na de behandeling!

Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?

Bij een haartransplantatie worden haarzakjes – ook wel grafts genoemd – uit de haarkrans achterop het hoofd naar het behandelgebied verplaatst. Dat kan de hoofdhuid zijn, maar ook de wenkbrauwen. Omdat de haren die in de haarkrans groeien immuun zijn tegen haaruitval, blijven ze ook op hun nieuwe plaats levenslang haar produceren. De haarzakjes kunnen op verschillende manieren worden verplaatst. Welke manier voor jou het meest geschikt is, bepaal je samen met jouw arts. Lees meer over de verschillende technieken voor haartransplantatie.

Ben ik geschikt?

Plan nu een consult in bij je thuis, via de telefoon of bij ons!

1. De consultatie

Tijdens het consultatiegesprek bespreken we al je wensen en heb je alle gelegenheid om vragen te stellen. Dit kan telefonisch, bij je thuis of bij ons op kantoor.

2. Start behandeling

Je ontvangt van ons richtlijnen om de behandeling zo effectief mogelijk te laten verlopen. De behandeling vindt plaats in Istanbul of Nederland. 

3. Nazorg

Wij blijven je adviseren na de behandeling. Je ontvangt o.a. advies over producten, wassing en eventuele vervolgbehandelingen.

Wij ontvangen gemiddeld een 4,9 van de 5 via Google Reviews!

Wat klanten vinden?

Onze behandelingen

Er bestaan diverse behandelmethodieken om haarverlies en kaalheid te behandelen. Je kunt hierbij kiezen tussen chirurgische- en niet chirurgische behandelingen. De eerste categorie beslaan alle haartransplantaties. Niet chirurgische behandelingen hebben vooral ten doel om dunner wordend haar te behandelen.

Weet je al welk gebied je zou willen laten behandelen? Kies dan uit één van de onderstaande opties.

Haartransplantatie mannen

Haartransplantatie vrouwen

Haartransplantatie kruin

Haartransplantatie inhammen

Baardtransplantatie

Wenkbrauwtransplantatie

× Hoe kan ik je helpen?