Baardtransplantatie

Heb je last van een dunne of ontbrekende baard? Overweeg dan een baardtransplantatie. Dit kan kale plekken opvullen of zelfs een volledige baard creëren, wat vaak leidt tot meer zelfvertrouwen. Maar hoe werkt een baardtransplantatie eigenlijk? En wat komt er allemaal bij kijken? In deze tekst geven we je alle informatie die je nodig hebt.

Hoe werkt een baardtransplantatie?

Een baardtransplantatie kan een oplossing bieden voor mannen zonder baard, ongeacht welk deel van de baard ontbreekt, of het nu de snor, sik, bakkebaarden of een ander deel betreft. Er zijn verschillende oorzaken voor een gebrek aan baardgroei, waaronder genetica, erfelijkheid, chirurgische littekens en brandwonden. Je hoeft niet volledig kaal te zijn; zelfs mannen met een dunne baard kunnen kiezen voor een dikkere en vollere baard.

Tijdens een baardtransplantatie worden gezonde haarzakjes uit het donorgebied naar het gewenste gebied verplaatst, waar ze na verloop van tijd nieuwe haren produceren en kale plekken opvullen. De procedure wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en – ondanks de duur van 4 tot 8 uur – is deze niet ingrijpend.

Baardtransplantatie voor en na

Benieuwd naar de resultaten van een baardtransplantatie? Bekijk hieronder de voor- tijdens en na foto’s van een baardtransplantatie.

Werkwijze bij baardtransplantatie met DHI

De haarzakjes kunnen op verschillende manieren worden getransplanteerd. Hoewel FUE vaak wordt genoemd als de beste methode voor baardtransplantatie, levert de nieuwste techniek, Direct Hair Implantation (DHI), mooie resultaten. De specialist adviseert de beste techniek op basis van foto’s. DHI maakt gebruik van implantatiepennen voor directe plaatsing van grafts in de hoofdhuid, wat minder bloedingen en meer controle over de richting en diepte van de haarzakjes oplevert.

Keuze van je nieuwe baardlijn

Je hebt de vrijheid om de vorm van je nieuwe baardlijn te kiezen, met deskundig advies van de arts. Een natuurlijke baard heeft vaak geen rechte of scherpe lijnen, omdat je dit ook met scheren kan bereiken. De plaatsing en vorm van de baardlijn zijn essentieel voor het uiterlijk van je gezicht. Sommigen kiezen een rechte lijn, terwijl anderen de voorkeur geven aan een hogere, rondere lijn om een natuurlijker uiterlijk te behouden.

Plan nu een consult in bij je thuis, via de telefoon of bij ons!

1. De consultatie

Tijdens het consultatiegesprek bespreken we al je wensen en heb je alle gelegenheid om vragen te stellen. Dit kan telefonisch, bij je thuis of bij ons op kantoor.

2. Start behandeling

Je ontvangt van ons richtlijnen om de behandeling zo effectief mogelijk te laten verlopen. De behandeling vindt plaats in Istanbul of Nederland. 

3. Nazorg

Wij blijven je adviseren na de behandeling. Je ontvangt o.a. advies over producten, wassing en eventuele vervolgbehandelingen.

Waarom wordt een snor- en/of baardtransplantatie bij jullie met de DHI-methode aangeboden?

Bij Hair Clinic Wolf bieden we de DHI-methode aan voor snor- en baardtransplantaties om diverse goede redenen:

 

Direct haarimplantatie

Met DHI worden haarzakjes rechtstreeks in het gewenste gebied geplaatst, zonder de noodzaak voor incisies. Dit betekent nauwkeurige en zorgvuldige implantatie.

Minder bloeding en schade

Omdat er geen incisies zijn, is er bijna geen bloeding tijdens de procedure en wordt de huid minimaal beschadigd. Dit zorgt voor meer comfort en minder risico op complicaties.

Sneller herstel

Door minimale schade en minder risico op bloedingen is de hersteltijd na een DHI-transplantatie korter. Je kunt sneller genieten van je nieuwe baard of snor.

Precisie en veiligheid

De DHI-implanter biedt de chirurg volledige controle over de richting, hoek en diepte van de geïmplanteerde haarzakjes, wat zorgt voor een nauwkeurige en veilige procedure.

Lachende mannen naast Lieselotte bij de intake van hun baardtransplantatie.

Kosten baardtransplantatie

Wat kost een baardtransplantatie bij Hair Clinic Wolf? Onze prijzen beginnen vanaf €2.099,- en zijn niet afhankelijk van het aantal grafts. Je kunt zelf bepalen wat er in je pakket zit, zonder verrassingen achteraf. Helaas vergoeden verzekeringsmaatschappijen een baardtransplantatie vaak niet. Kies vandaag nog voor een baardtransplantatie en geniet van een volle baard. Heb je vragen of interesse in een intakegesprek? Plan online een afspraak of bel ons.

Twee mannen op intake voor een baardtransplantatie bij Hair Clinic Wolf.

Wanneer zie ik resultaat?

Na de baardtransplantatie kunnen de getransplanteerde haren tijdelijk uitvallen, wat normaal is. Na ongeveer 15 dagen begint de haaruitval, ook bekend als shockfall, en duurt dit tot het einde van de tweede maand. Vanaf de derde maand beginnen nieuwe haren te groeien. Na 7 tot 8 maanden bereik je ongeveer 85-90% van het eindresultaat, en daarna groeien de haren door. Het definitieve resultaat is zichtbaar na 12 tot 14 maanden, maar de individuele ervaring kan variëren.

Erg blij met het resultaat!

“Bij Hair Clinic Wolf heb ik een geweldige ervaring gehad. Vanaf het eerste consult voelde ik me welkom en goed begeleid door Lieselotte en haar team. Ze namen de tijd om mijn wensen te begrijpen en de procedure uit te leggen.

De ingreep zelf verliep zeer professioneel. Het medisch team heeft mij goed door de behandeling heen geloosd. De nazorginstructies waren duidelijk.

Gedurende de herstelperiode stond Hair Clinic Wolf altijd klaar om mijn voortgang te controleren en vragen te beantwoorden. Dit gaf me veel vertrouwen in hun expertise.

Nu enkele maanden na de baardtransplantatie, ben ik erg blij met het resultaat. Mijn baard is voller en dikker dan ooit tevoren, wat mijn zelfvertrouwen aanzienlijk heeft verbetert.

Ik kan Hair Clinic Wolf aan iedereen aanbevelen die een haartransplantatie overweegt!” — Don

Wij ontvangen gemiddeld een 4,9 van de 5 via Google Reviews!

Waarom een behandeling bij Hair Clinic Wolf?

ONZE CALCULATIETOOL

Bereken de kosten online

Benieuwd wat een haartransplantatie je gaat kosten? Met behulp van onze quick scan bereken je dit gratis en snel.

Kosten op maat
Je ontvangt een prijsopgave op maat.

Direct antwoord
Je ontvangt direct een mail, bekijk hiervoor ook even je spam box.

Ben je geschikt?
Aan de hand van jouw antwoorden ontvang je jouw mate van geschiktheid.

Gratis brochure
Je ontvangt gratis onze brochure: “Alles over haartransplantaties”.

Veelgestelde
vragen

Ben ik geschikt voor een baardtransplantatie?

Hair Clinic Wolf biedt eerlijk advies, en niet iedereen is geschikt voor een baardtransplantatie. De geschiktheid kan worden beïnvloed door het donorgebied en medische factoren. Vraag een gratis consult aan voor persoonlijk advies.

Hoeveel grafts heb ik nodig voor een baard- en/of snortransplantatie?

Het aantal benodigde grafts hangt af van de grootte van het te transplanteren gebied. Voor kleine kale plekken zijn ongeveer 100 grafts voldoende, terwijl volledig herstel van de baard kan variëren van 3.000 tot 4.000 grafts.

Waarom wordt de eerste wassing uitgevoerd op de haartransplantatieafdeling?

De eerste wassing na de behandeling wordt uitgevoerd op de haartransplantatieafdeling om een goed genezingsproces te garanderen. Hier ontvang je uitleg en de kans om vragen te stellen. De DHI-methode wordt aangeboden vanwege de directe implantatie van haarzakjes, wat minimale bloedingen, schade en zwelling oplevert.

Waarom wordt een baard- en/of snortransplantatie bij jullie met de DHI-methode aangeboden?

Bij Hair Clinic Wolf bieden we de DHI-methode aan voor snor- en baardtransplantaties om diverse goede redenen:

  • Directe haarimplantatie: Met DHI worden haarzakjes rechtstreeks in het gewenste gebied geplaatst, zonder de noodzaak voor incisies. Dit betekent nauwkeurige en zorgvuldige implantatie.
  • Minder bloeding en schade: Omdat er geen incisies zijn, is er bijna geen bloeding tijdens de procedure en wordt de huid minimaal beschadigd. Dit zorgt voor meer comfort en minder risico op complicaties.
  • Sneller herstel: Door minimale schade en minder risico op bloedingen is de hersteltijd na een DHI-transplantatie korter. Je kunt sneller genieten van je nieuwe baard of snor.
  • Dikkere haardichtheid: DHI maakt een hogere haardichtheid per vierkante centimeter mogelijk, wat resulteert in een vollere en dikkere baard of snor voor een esthetisch aantrekkelijk en natuurlijk resultaat.
  • Precisie en veiligheid: De DHI-implanter biedt de chirurg volledige controle over de richting, hoek en diepte van de geïmplanteerde haarzakjes, wat zorgt voor een nauwkeurige en veilige procedure.
  • Aanpassing aan haartype: We begrijpen dat ieders haarstructuur uniek is. Daarom overwegen we ook alternatieve methoden zoals FUE of FUE Saffier, afhankelijk van jouw specifieke haartype en behoeften. Dit wordt uitvoerig met je besproken voor de beste keuze.
Wanneer mag ik mijn baard weer scheren?

Het is belangrijk om gedurende de eerste 6 maanden na de behandeling je getransplanteerde haren niet te scheren. Na deze periode kun je je baard weer scheren.

Mag ik in de zon na mijn baardtransplantatie?

Bescherm het ontvangstgebied gedurende 10 dagen tegen zonlicht om verbranding te voorkomen. Tip: gebruik een paraplu!

× Hoe kan ik je helpen?