Waarom nazorg?

De nazorg van een haartransplantatie is belangrijk voor het proces van de haargroei. Naast dat de haartransplantatie behandeling op een goede, zorgvuldige manier wordt uitgevoerd is de nazorg ook belangrijk voor het herstelproces. In de eerste paar weken zal je nog niet veel verandering zien. Zichtbaar resultaat duurt dan ook even. We snappen dat je niet kunt wachten om weer een mooie bos haar te hebben. Dit zal ook zeker weer terugkomen. Hier moet je echter een beetje geduld voor hebben. Volg jij de adviezen van de artsen goed op dan zal dit hele proces voorspoedig verlopen. We leggen graag uit hoe het proces na de behandeling eruit ziet.

Het proces na de haartransplantatie

Het proces van haargroei na de haartransplantatie is niet van hele korte duur. Een maand na de operatie zal je dan ook nog geen verschil zien. Sommige patiënten raken zelfs in paniek omdat het getransplanteerde haar uitvalt. Maar geen man over boord! Dit is namelijk normaal en hoort bij het proces van haargroei na de haartransplantatie. In vakterm noemen wij dit ook wel de shockfall-fase. De uitval begint na ongeveer 15 dagen en kan duren tot 2 maanden na de haartransplantatie. Echter is dit niet een fase die standaard voorkomt. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat de geïmplanteerde haren bij jou blijven zitten. Houdt er wel rekening mee, want het gebeurt vaker wel dan niet. Of het nu wel of niet gebeurd, het maakt niet uit voor het herstelproces. Wat er namelijk gebeurt met de geïmplanteerde haren is dat ze door de ‘shock’ reactie loslaten waarna het haarzakje achterblijft. Vanaf daar kan het echte groeiproces beginnen.

Vanaf 3 maanden na de haartransplantatie zullen de haren beginnen met groeien. Hier kunnen de haren er in eerste instantie nog wat anders uitzien wat betreft structuur, kleur en dikte. Dit trekt later echter bij. 4 maanden na de haartransplantatie begin je dan ook echt resultaat te zien. De opvolgende weken en maanden zullen de haren dan ook door blijven groeien. 5 tot 8 maanden na de haartransplantatie staan dan ook in het teken van de groei en vorming van de haren. De haren groeien door en er zullen nieuwe haartjes ontstaan. Het echte resultaat zie je dan ook na 12 tot 14 maanden van de transplantatie. Dit proces is geen standaard. Voor ieder verloopt het namelijk anders. Bij de één groeien de haren al heel snel terwijl het bij de ander wat langer kan duren.

Hoofd gestoten na haartransplantatie, wat nu?

Stoot je je hoofd na de haartransplantatie? We snappen dat je dan even schrikt. Echter is er over het algemeen niet veel aan de hand. Een belangrijkere vraag is hoe lang na de behandelingen je je hoofd gestoten hebt. Net na de behandeling zijn er nog korstjes aanwezig op de hoofdhuid. Als deze hierdoor losgelaten zijn, dan kan het een beetje gaan bloeden. Het is dan handig om er even naar te laten kijken. Zijn de korstjes al verdwenen, dan is er in principe niks aan de hand en zal het hetzelfde zijn als wanneer je je hoofd stoot zonder dat je een haartransplantatie ondergaan hebt.

Volg het advies van de nazorg op! 

Het allerbelangrijkste is dat je het advies van de artsen opvolgt! Vooral de eerste twee a drie weken na de behandeling is het erg belangrijk om erg op te passen. Je mag tot één week na de operatie bijvoorbeeld niet roken, geen alcohol drinken en niet sporten of lichamelijke inspanningen verrichten. Ook met slapen moet je de eerste paar dagen oppassen. Je ontvangt een nekkussen ter ondersteuning. Hiermee voorkom je namelijk het beschadigen van de geïmplanteerde haartjes. Dat zou zonde zijn. Ook raden wij het af om twee weken na de behandeling het haar met middelen te sprayen, in te smeren of überhaupt iets te (laten) doen met je haar. Dit kan voor complicaties zorgen en haarproducten kunnen je hoofdhuid uitdrogen. Daarnaast is het vermijden van zonlicht ook erg belangrijk tot 4 weken na de haartransplantatie. Je hoofdhuid is in deze periode namelijk erg gevoelig. Kortom, laat jezelf goed informeren door onze haartransplantatie artsen en volg hun advies over de nazorg op. Dan zal de hele herstelperiode soepel en voorspoedig verlopen.

Consult inplannen, of meer over ons weten?

Wil je meer weten over onze behandelingen, heb je andere vragen of wil je direct een consult inplannen? Neem contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?