Haartransplantatie zonder scheren

Heb jij lang haar en overweeg je een haartransplantatie? Dan komen er waarschijnlijk twijfels bij je naar boven door de gedcahten dat jouw lange haar afgescheerd moet worden. Geen zorgen, dit is namelijk niet het geval! Lees verder om meer te weten te komen over haartransplantatie zonder scheren en de consequenties daarvan.

Haartransplantatie ondergaan zonder dat je je hoeft te scheren 

De technieken waarmee haartransplantaties worden uitgevoerd blijven zich ontwikkelen. Hierdoor is tegenwoordig bijvoorbeeld ook een haartransplantatie zonder scheren mogelijk. Waar het vroeger gebruikelijk was om het hele hoofd kaal te scheren of te millimeteren voor een haartransplantatie, is het bij Hair Clinic Wolf ook mogelijk om een haarsparende transplantatie te ondergaan. Dit gebeurt met dezelfde FUE behandeling als wanneer er wel geschoren wordt. De behandeling heeft dan ook hetzelfde permanente resultaat. Maar hoe gaat een haartransplantatie zonder scheren nu verder in zijn werking?

Waarom kiezen mensen voor haartransplantatie zonder scheren? 

Normaal gesproken wordt een haartransplantatie dus uitgevoerd op een geschoren hoofd. Wanneer je voorheen lang haar had betekent dit dus dat het lang duurt totdat jouw haar weer op de oude lengte is. Daarom zien voornamelijk vrouwen vaak af van een haartransplantatie en wordt er uitgekeken naar een andere behandeling. Dat is jammer omdat veel andere behandelingen niet zo permanent zijn als een FUE-haartransplantatie. Het goede nieuws is dat er tegenwoordig ook haartransplantaties uitgevoerd kunnen worden zonder het hele hoofd kaal te scheren. Zo valt het dus een stuk minder op dat iemand een haartransplantatie heeft ondergaan.

Wordt er dan helemaal niet geschoren? 

Een FUE-haartransplantatie zonder scheren wordt ook wel een haarsparende haartransplantatie genoemd. Het is namelijk niet zo dat er helemaal niet wordt geschoren. Bij een transplantatie wordt altijd een klein gebied, vaak op het achterhoofd, als donorgebied aangewezen. Hier worden de grafts geoogst die vervolgens op het transplantatiegebied weer in de hoofdhuid worden geplaatst. Er wordt dus een klein gebied op het hoofd geschoren. Wanneer je echter wat langer haar hebt, dan valt het haar over het donorgebied. Hierdoor is een haarsparende transplantatie vaak zo goed als onzichtbaar. Dat is dan ook de reden dat veel vrouwen, maar ook bijvoorbeeld mensen in een representatieve functie graag een haartransplantatie zonder scheren ondergaan. Door deze methode is na een aantal dagen nauwelijks nog zichtbaar dat je nieuw haar hebt en kan je snel weer aan het werk zonder zichtbare veranderingen in het uiterlijk.

Hoe werkt haarsparende transplantatie? 

Bij een haarsparende transplantatie wordt dus een klein stukje van het hoofd geschoren. Bij veel mensen heeft het achterhoofd geen aanleg voor haaruitval. Dat is dan ook de reden dat dit gebied vaak wordt gebruikt als donorgebied. Dit is een smalle strip waar het haar gewoon overheen kan vallen. Zo ziet niemand er wat van!

Uit het geschoren gedeelte worden de haarzakjes geoogst. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving met een zogenaamde micromotor. Vervolgens worden deze grafts gecontroleerd alvorens ze, wederom onder plaatselijke verdoving, terug worden geplaatst in het transplantatiegebied. Dit hele proces gebeurt altijd binnen een dag. Vaak wordt de ochtend gebruikt om de haarzakjes te oogsten en wordt in de middag het nieuwe haar in de hoofdhuid geplaatst. Hierna blijf je nog 2 dagen. De eerste dag na transplantatie is een rustdag waarin je herstelt van de ingreep. Op de tweede dag wordt jouw haar gewassen en vlieg je weer naar huis. Zo is een haartransplantatie zonder scheren uiteindelijk een trip van vier dagen.

Wat zijn de nadelen van deze methode?

Omdat je nog een volle bos haar hebt op de andere delen van het hoofd, kan dit in de weg zitten. Vooral wanneer het haar langer is natuurlijk. Daarbij is het donorgebied wat kleiner. Dat betekent dus ook dat er minder grafts geoogst kunnen worden. Dit loopt terug van ruim 3000 grafts naar zo’n 1500. Ook moeten deze grafts vaak teruggeplaatst worden tussen bestaande haren. Hierdoor wordt een haartransplantatie een stuk tijdsintensiever. Wanneer er een groot transplantatiegebied is, betekent dit dus dat er niet genoeg haar is en dat het ook niet allemaal binnen een dag geplaatst kan worden. Deze behandeling is dan ook niet voor iedereen weggelegd.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor deze behandeling? 

In principe wordt het hoofd gewoon geschoren bij een haartransplantatie. Dit is stukken makkelijker voor de behandelend arts en er kan simpelweg meer haar worden getransplanteerd. Wanneer je echter liever hebt dat een haartransplantatie zonder scheren geschiedt, dan kunnen we die mogelijkheid onderzoeken. Of je in aanmerking komt voor een haarsparende transplantatie heeft te maken met de vordering van jouw haaruitval, het te transplanteren gebied en de hoeveelheid donorhaar die we bij je kunnen oogsten.

Heeft haartransplantatie zonder scheren een ander effect? 

Nee, in principe wordt nog steeds dezelfde FUE techniek toegepast om de grafts te oogsten en te plaatsen als wanneer het hoofd geschoren is. Het enige verschil is dat er minder grafts kunnen worden geoogst en dat het plaatsen ervan ook een meer tijdrovende klus wordt. Dat is dan ook de reden dat we dit alleen doen als het aantal te oogsten grafts voldoende is om het hele transplantatiegebied te doen. Wanneer dit mogelijk is, hoeft het hoofd niet per se geschoren te worden en kunnen mensen met lang haar of mensen in representatieve functies gewoon hun haardos behouden. Vaak zonder dat het donorgebied zichtbaar is. Zo blijft het uiterlijk hetzelfde totdat de nieuw geplaatste haarzakjes na een aantal weken zichtbaar uitlopen en het haardos weer wat voller wordt.

Wat zijn de kosten? 

Een haartransplantatie zonder scheren is een stuk intensiever dan een normale haartransplantatie. Ook duurt dit proces vaak langer, omdat het terugplaatsen tussen de bestaande haren moet gebeuren. Hier voel je verder niets van omdat alles onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. Je voelt dus niets, maar bent wel gewoon aanspreekbaar tijdens de gehele behandeling. Een haarsparende transplantatie is vanwege de extra moeite wat duurder dan een reguliere FUE behandeling. Het precieze bedrag is afhankelijk van de status van jouw haaruitval en hoeveel grafts er in totaal bijgeplaatst kunnen worden. Plan een gratis intake in bij Hair Clinic Wolf. Dan kunnen wij je vertellen of jij in aanmerking komt voor een haartransplantatie zonder scheren en wat dat dan gaat kosten.

Is dit permanent? 

Bij een FUE haartransplantatie worden haarzakjes geoogst vanaf een plek die niet erfelijk is belast met haaruitval. Vaak is dit op het achterhoofd. Daarom worden daar de haarzakjes geoogst. Omdat deze haarzakjes niet uitvallen is het effect dus blijvend. De haarzakjes zullen een leven lang haar blijven produceren waardoor je dus een blijvend effect hebt van de haartransplantatie. De vraag of het haar geschoren was tijdens de behandeling heeft hier verder geen invloed op.

Haartransplantatie zonder scheren door Hair Clinic Wolf 

Bij Hair Clinic Wolf werken we met specialisten in Nederland en in Turkije. Onze werkwijze zit zo in elkaar dat alle voorbereidingen en nazorg in Nederland kunnen worden gedaan, zodat je alleen voor de daadwerkelijke transplantatie naar Turkije moet. De reden dat de transplantatie in het buitenland gebeurt is kostentechnisch. De specialisten daar leveren net zo goed werk af als een chirurg hier, alleen zijn zij een stuk goedkoper. Daarom is het dus rendabel om een trip van 4 dagen te maken naar Turkije voor een haartransplantatie in plaats van dat hier te laten doen. Wij doen de intake, regelen de reis en regelen een goede nazorg tot wel een jaar na de ingreep. Zo staan we je bij op weg naar weer een volle bos haar op jouw hoofd!

Consult inplannen, of meer over ons weten?

Wil je meer weten over onze behandelingen, heb je andere vragen of wil je direct een consult inplannen? Neem contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?