Haaruitval man

Symptomen van haaruitval mannen

Heb je een terugtrekkende haarlijn of wordt je kruin dunner? Dan vraag je je misschien af waarom mannen haar verliezen of kaal worden. Stress, roken, medicijnen en slechte voeding kunnen oorzaken zijn van haaruitval bij mannen. De meeste mannen die kaal worden, hebben te maken met een erfelijke aandoening die bekend staat als Alopecia Androgenetica. 95% van haaruitval bij mannen komt door deze aandoening.
De erfelijke kaalheid bij mannen wordt veroorzaakt door een genetische gevoeligheid voor een bijproduct van testosteron, DHT genaamd. Haarzakjes die gevoelig zijn voor DHT hebben de neiging om over tijd te krimpen. De levensduur van het haar wordt korter en uiteindelijk stoppen deze follikels met het produceren van haar.

Hoe verloopt kaalheid en haaruitval mannen?

Kaal worden kan mannen van alle leeftijden treffen, zelfs al voor je twintigste. Haarverlies volgt vaak een van de veelvoorkomende patronen. De Norwood-schaal is de meest gebruikte meting door specialisten om de omvang van kaalheid te diagnosticeren en behandelingsopties te bespreken.

De Norwood-schaal heeft zeven fasen die de mate en het patroon van haaruitval bij een man meten:

Fase 1: Geen significant haarverlies of terugtrekkende haarlijn.
Fase 2: Een lichte teruggang van de haarlijn rond de slapen.
Fase 3: De eerste tekenen van zichtbare kaalheid met een diepere teruggang bij beide slapen en een M-, U- of V-vormige haarlijn.
Fase 3 vertex: Haarverlies op de bovenkant van de hoofdhuid.
Fase 4: Erger terugwijken van de haarlijn dan in fase 3 en weinig tot geen haar op de kruin.
Fase 5: Grotere kalende gebieden dan in fase 4 met een smallere en dunnere haarband ertussen.
Fase 6: De kalende gebieden bij de slapen en de kruin groeien naar elkaar toe.
Fase 7: Het meest gevorderde stadium van kaalheid, met een haarband die enkel langs de zijkanten van het hoofd loopt.

Nordwood scale: 7 fasen van haaruitval bij mannen.

Hoe voorkom je haaruitval bij mannen?

Behandelingen tegen haaruitval werken het best als ze vroeg gestart worden. Het is moeilijker om nieuwe haargroei te stimuleren dan het vertragen van haarverlies. Als je al aanzienlijk kaal bent, kan een haartransplantatie de beste optie zijn. Je kunt het volgende proberen om je haar gezond te houden:

  • Stop met roken, aangezien roken gekoppeld kan zijn aan haaruitval;
  • Verminder stress;
  • Eet voeding dat rijk is aan eiwitten, ijzers en vitamines;
  • Overweeg van medicatie te wisselen als je denkt dat het haaruitval veroorzaakt, in overleg met je arts.

Wat te doen bij haaruitval man?

Bij de eerste tekenen van uitdunning kun je Finasteride of Rogaine gebruiken om verdere haaruitval te voorkomen. Maar zodra je stopt met deze medicijnen, kan het haarverlies terugkeren. Let ook op de bijwerkingen.

Micro Haar Pigmentatie (MHP) kan ook een oplossing zijn, een techniek waarbij stoppels op de hoofdhuid getatoeëerd worden, wat littekens kan verbergen of de haardichtheid kan verbeteren.

Voor diepe inhammen kan een haartransplantatie overwogen worden, waarbij haren van het achterhoofd naar het gewenste gebied verplaatst worden.

Regenera Activa tegen haaruitval

Regenera Activa is ontwikkeld om haaruitval bij mannen tegen te gaan met behulp van je eigen cellen om nieuwe haargroei te stimuleren. Dit driedelige proces wordt soms gecombineerd met een haartransplantatie voor het beste resultaat.

Regenera activa is een behandeling waarbij je hoofd wordt geïnjecteerd met een speciale suspensie die stamcellen, groeifactoren en voorlopercellen bevat. Deze elementen hebben allemaal zeer krachtige eigenschappen. De behandeling is goed voor:

  • Stimulatie van de haargroei;
  • Haarverdikking;
  • Remming van haaruitval.

DLA derm pakketten

Hair Clinic Wolf biedt een DLA derm haarverzorgingsset aan die een gezonde haargroei ondersteunt met natuurlijke ingrediënten.

Het pakket bestaat uit onder andere een shampoo, anti-haaruitval man serum en DLA-supplementen met multivitaminen. Het DLA derm pakket geldt voor een periode van 3 of 6 maanden.

Haartransplantatie bij bekende Nederlanders

Een haartransplantatie is niet meer ongewoon en ook bekende Nederlanders zoals Gerard Joling en Wesley Sneijder hebben dit ondergaan en spreken er openlijk over.

De haartransplantatie van Gerard Joling. Neem als voorbeeld de haartransplantatie van Gerard Joling. De zanger heeft meerdere haartransplantaties ondergaan. Zijn eerste haartransplantatie was uitgevoerd met behulp van de FUT techniek. Dit is een verouderde haartransplantatie methodiek waarbij een strip uit het achterhoofd wordt gesneden. Vervolgens worden de haren van deze strip in het gewenste gebied geplaatst. Gerard Joling heeft uit deze behandelmethodiek een litteken aan overgehouden. Na deze haartransplantatie was hij nog niet tevreden met het resultaat en heeft hij gekozen voor meerdere haartransplantaties. Nu geeft Gerard Joling aan erg tevreden te zijn met zijn resultaat.

De haartransplantatie van bekende sporters. Dat ook bekende voetballers een haartransplantatie hebben ondergaan is geen geheim. Onder andere Wesley Sneijder is een van deze voorbeelden. Vaak wordt bij de zoektocht naar een haartransplantatie kliniek gezocht op de haartransplantatie van bekende Nederlanders zoals Wesley Sneijder. Er zijn verschillende voetballers die een haartransplantatie hebben ondergaan. Sommige kiezen ervoor hun haren lang te laten groeien, nu zij hun haren weer terug hebben. Wesley kiest ervoor om het haar kort te houden, wat hem natuurlijk ook niet misstaat.

Andere bekende oud-voetballers die een haartransplantatie hebben laten doen zijn bijvoorbeeld Ronald de Boer, Ruud Gullit en Demy de Zeeuw. Gezien zij nog regelmatig op tv verschijnen is goed te zien wat voor resultaat de behandeling heeft opgeleverd. Daarnaast kan dit ook een belangrijke reden zijn om voor een haartransplantatie te kiezen. Buitenlandse sterren zoals David Beckham en Wayne Rooney kozen er voor om hun dun geworden haren te laten transplanteren.

Nog vele andere bekende nederlanders volgden

Buiten Gerard Joling en Wesley Sneijder zijn er nog diverse bekende Nederlanders die haarimplantaten hebben laten plaatsen. Op internet lees je veel verhalen over de haartransplantatie van Raymond van Barneveld, Nesim Najih, Arie Boomsma, Lange Frans en Frans Bauer. Dat een haartransplantatie niet alleen meer voor bn’ers is dat mag wel duidelijk zijn. Met name de haartransplantatiekosten in Turkije zijn voor de meeste mensen betaalbaar en leveren door de medische specialisten een geweldig resultaat.

Jouw intake bij Hair Clinic Wolf

Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij het kiezen van een specialist. Hair Clinic Wolf biedt een intake in je eigen omgeving. Tijdens de intake krijg je alle informatie en kun je al je vragen stellen. Wilt je een intake met een van onze specialisten? Maak dan online een afspraak of bel ons.

Consult inplannen, of meer over ons weten?

Wil je meer weten over onze behandelingen, heb je andere vragen of wil je direct een consult inplannen? Neem contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?