Haarproducten na haartransplantatie

Bij Hair Clinic Wolf begrijpen we het belang van de juiste haarproducten na je haartransplantatie. Ontdek welke producten het herstel bevorderen en je nieuwe haar laten stralen.

Wanneer bepaalde haarproducten gebruiken na een haartransplantatie?

Wij krijgen vaak verschillende vragen over haarproducten na de haartransplantatie. Wanneer mag ik weer mijn haar wassen na de haartransplantatie? Hoe lang moet ik wachten met mijn haar verven na de haartransplantatie? Welke shampoo moet ik gebruiken na de behandeling? Wanneer mag ik weer gebruik maken van gel na haartransplantatie? Dit zijn uiteraard belangrijke vragen. Je wilt natuurlijk het beste resultaat aan het einde van het herstelproces. Het gebruik van haarproducten is dan ook geheel afhankelijk van de staat van je hoofdhuid. Net na de behandeling is de hoofdhuid namelijk gevoelig en wordt geadviseerd de eerste paar dagen het hoofd niet nat te maken, te wassen of gel te gebruiken. We vertellen je graag meer en uitgebreider over deze specifieke vragen en haarproducten na haartransplantatie. Je ontvangt na de behandeling ook een uitgebreide lijst met richtlijnen welke voor je belangrijk zijn.

Mag ik gel gebruiken na de haartransplantatie?

Het is het beste om even te wachten met gel na een haartransplantatie. Niet per se voor het haar, maar voornamelijk voor de hoofdhuid. In gel zit namelijk vaak parfum en andere producten die ervoor zorgen dat de hoofdhuid uitdroogt. Een droge hoofdhuid is in het herstelproces dan ook niet heel wenselijk. Dit gaat het herstel tegen waardoor het langer kan duren voordat je hoofdhuid herstelt en je resultaat ziet. Ditzelfde geldt ook voor haarspray na haartransplantatie. Dit heeft ook een uitdrogende werking wat de haargroei tegen zal gaan. Om die reden raden wij dan ook aan zeker twee weken te wachten het het gebruik van gel na de haartransplantatie.

Haar wassen na haartransplantatie

In het overgrote gedeelte van de shampoo’s zit ook parfum of alcohol wat ervoor zorgt dat de hoofdhuid uitdroogt. De eerste paar dagen na de behandeling zal je merken dat de hoofdhuid gevoelig is. Er zijn korstjes ontstaan en wondjes die nog moeten herstellen. Het is dus de bedoeling dat je het haar wassen na de haartransplantatie uitstelt. Wij raden dan ook aan minstens een week te wachten voordat je hier rustig mee kan beginnen. Zo ben je er zeker van dat je hoofdhuid de tijd heeft gehad om te herstellen. Uiteraard is het herstelproces bij ieder persoon net even anders. De één herstelt heel snel terwijl de ander net even wat meer tijd nodig heeft. Weet je dus niet zeker of je hoofdhuid al hersteld is? Wacht dan voor de zekerheid nog even. Het herstelproces is namelijk heel belangrijk!

Haar verven na haartransplantatie

Verf je vaak je haar en vraag je je zich af wanneer je je haar weer kan verven na de haartransplantatie? Dan raden wij je aan hier wel echt even mee te wachten. In haarverf zitten over het algemeen stoffen die niet heel goed zijn voor het haar. Daarnaast heeft dit haarproduct ook weer een uitdrogende werking. Wij raden dus standaard aan minsten zes weken te wachten met het gebruik van haarverf. Dit kun je dan ook het best zo lang mogelijk uitstellen. Wat betreft het knippen van het haar kun je hier wel al eerder mee beginnen. Dat zou namelijk al na 1 maand mogen. Let hier ook weer op welke haarproducten je gebruikt tijdens het knippen van het haar. Soms kun je daar dan het beste ook nog even mee wachten, afhankelijk van het product zoals je hierboven hebt gelezen.

Wanneer mag ik nu haarproducten na de haartransplantatie gebruiken?

Het komt er dus op neer dat in veel haarproducten stoffen zitten die een uitdrogende werking hebben op het haar en de hoofdhuid. Dat is erg nadelig voor het herstelproces. Wij raden je dan ook aan zo lang mogelijk te wachten met het gebruik van de meeste haarproducten na de transplantatie. Hoe lang is afhankelijk van het product. Staat het product hierboven niet aangegeven? Wacht dan minstens een maand na de haartransplantatie met het gebruik hiervan. Hoe langer je wacht, hoe meer tijd de hoofdhuid namelijk heeft om te herstellen. Zo kun je ook niet per ongeluk te vroeg begonnen zijn met het gebruiken van deze producten. Heb je nog een vraag of is er iets nog niet helemaal duidelijk? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen en informeren je graag!

Consult inplannen, of meer over ons weten?

Wil je meer weten over onze behandelingen, heb je andere vragen of wil je direct een consult inplannen? Neem contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?