Hoe lang duurt een haartransplantatie

Hoe lang duurt een haartransplantatie nu eigenlijk van begin tot het eind? Bij Hair Clinic Wolf snappen we dat je vooraf graag inzicht wilt hebben in de haartransplantatie behandeling. Je doorloopt bij ons in totaal zeven stappen van consultatie tot de controlemomenten. Lees hieronder verder en kom te weten hoe lang een haartransplantatie duurt.

De consultatie

Je bespreekt tijdens de consultatie met jouw adviseur wat jouw wensen en behoeften precies zijn en hoe lang een haartransplantatie duurt. Deze consultatie kan telefonisch plaatsvinden of op een door jou gekozen locatie, maar je bent natuurlijk ook altijd van harte welkom in ons kantoor in Kaatsheuvel. We kunnen ons voorstellen dat je een aantal belangrijke vragen zou willen stellen aan jouw adviseur. Het is verstandig om voorafgaand aan de consultatie alvast wat vragen op papier te zetten.

Foto’s maken 

Zodra wij al jouw gegevens hebben en jij het eerste gesprek hbet gehad zullen er foto’s van jouw haar worden genomen. We nemen foto’s uit vijf verschillende hoeken en deze foto’s zullen alleen worden gebruikt voor intern gebruik. De foto’s zullen alleen worden gedeeld met ons eigen medische team te Istanbul. Na de consultatie sturen wij een verslag van dit gesprek door naar onze Turkse haartransplantatie specialist samen met de gemaakte foto’s. De specialist zal aan de hand hiervan beoordelen of en welke behandeling het beste is voor jou. Zodra wij dit weten kunnen wij je ook informeren over hoe lang een haartransplantatie duurt.

Vaststellen van behandeling 

Onze Turkse haartransplantatie specialist zal vaststellen of het donorgebied van jouw hoofd geschikt is voor haartransplantatie. Ook zullen er analyses worden gemaakt van de doelgebieden. Dit zijn de gebieden waar de nieuwe haren naartoe getransplanteerd zullen worden. Tevens zal de specialist een schatting maken van het aantal grafts dat er getransplanteerd dient te worden. Aan de hand hiervan weten we ook hoe lang de haartransplantatie duurt.

Verdere informatie en de reis 

Ben jij akkoord met het resultaat dat onze Turkse specialist voorziet? Dan kunnen we overgaan tot het inplannen van de behandeling! Je ontvangt van ons extra informatie omtrent het programma, richtlijnen voor- en na de behandeling, het hotel, hoe lang duurt haartransplantatie en andere aanvullende informatie. Dit informatie sturen wij ook per e-mail, dan kan je dit in alle rust nog even een keer teruglezen.

De dag voor de behandeling vlieg je met het vliegtuig naar het Sabiha Gokcen vliegveld in Istanbul Turkije. Wanneer je daar aankomt zul je worden ontvangen door een Engelssprekende transfer begeleider. Deze zal je begeleiden naar de klaarstaande chauffeur die je naar jouw hotel zal brengen.

Behandelingen en medicatie 

De tweede dag van het traject is de dag van de behandeling. Na het ontbijt wordt je door de chauffeur opgehaald bij het hotel. We raden je aan om kleding te dragen dat je niet over je hoofd hoeft te trekken.

De chauffeur zal je afzetten bij de kliniek waar je naar de haartransplantatie afdeling zal worden gebracht. Hier zal de arts je ontvangen en voorzien van meer informatie omtrent de behandeling. Hoe lang een haartransplantatie duurt verschilt per persoon, maar houdt rekening met 7 tot 9 uur in totaal. Tijdens het eerste gedeelte van de behandeling zullen de haren worden geoogst. Daarna zullen de haren worden voorbereid en weer worden geïmplanteerd. Dit is een uiterst secuur werk en gebeurt stuk voor stuk. Dit is ook de reden waarom de haartransplantatie vaak een hele dag in beslag neemt. Na de behandeling ontvang je de medicatie inclusief het innameschema. Hierna zal de chauffeur je weer naar het hotel brengen.

Rustdag, controle en terugreis 

De dag na de behandeling staat in het teken van rusten. Het is heel erg belangrijk dat je je hieraan houdt en aan de overige richtlijnen. De vierde dag wordt je opgehaald door de chauffeur voor een controle in de kliniek. Je krijgt ook aanvullende informatie over de producten die je dient te gebruiken en de wassingen. Na de controle zal de chauffeur je naar het vliegveld brengen en is het tijd om weer naar huis te gaan.

Controle afspraken 

Terug thuis heb je nog vijf controlemomenten bij ons. Het is altijd van belang je te houden aan de gestelde richtlijnen. De volgende controle momenten vinden plaats tussen 10 dagen en 12 maanden na de behandeling. Natuurlijk is het  altijd mogelijk contact met Hair Clinic Wolf op te nemen. Ons team staat voor je klaar! Nu weet je iets meer over hoe lang een haartransplantatie duurt. Toch nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Consult inplannen, of meer over ons weten?

Wil je meer weten over onze behandelingen, heb je andere vragen of wil je direct een consult inplannen? Neem contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?