Korstjes na haartransplantatie

Ontdek alles over korstjes na een haartransplantatie: hoe ze ontstaan, hoe lang ze duren en belangrijke tips voor een probleemloos herstel.

Hoe zit het met korstjes na een haartransplantatie?

Na een haartransplantatie, een chirurgische ingreep waarbij haarzakjes worden verplaatst, is het heel normaal dat je korstjes krijgt. Maak je geen zorgen, dit hoort erbij. Maar hoe ga je ermee om? Moet je ze laten zitten of weghalen? En wat betekent dit voor de nieuwe haarzakjes?

Waarom heb ik korstjes na een haartransplantatie?

Tijdens de haartransplantatie wordt de huid aangeprikt en zwellingen kunnen optreden. Als wondvocht opdroogt, vormen zich korstjes. Dit is een natuurlijk proces en niet iets om je zorgen over te maken. Belangrijk is hoe je met deze korstjes omgaat.

Hoe behandel je de korstjes?

De nieuw geplaatste haarzakjes moeten zich settelen. De wortels van het zakje moeten uitgroeien zodat ze haar kunnen produceren. Zorg dat het behandelde gebied rust krijgt. Vermijd inspanning en slaap bijvoorbeeld met een nekkussen.

Mag ik de korstjes verwijderen na een haartransplantatie?

Nee, niet krabben! De korstjes zitten vast aan de hoofdhuid en als je krabt, kan het wondje opengaan en bloeden. Dit verhoogt de kans op infecties en kan ervoor zorgen dat een haarzakje niet aanslaat.

Wat kun je wel doen?

Na ongeveer een week kun je proberen de korsten zachter te maken door te douchen. Gebruik lauwwarm water en conditioner, maar wrijf niet. Masseer voorzichtig zodat de wondjes niet opengaan.

Hoelang blijf je de korstjes houden na een haartransplantatie?

Dit verschilt per persoon. Meestal duurt het 10 tot 15 dagen na de haartransplantatie voordat de korstjes vanzelf loslaten. Als ze na twee weken nog niet verdwenen zijn, neem dan contact op. Houd in de tussentijd je hoofdhuid schoon en vermijd contact, draag geen hoofddeksels en vermijd zweterige activiteiten. Een gezonde levensstijl en voldoende water drinken helpt ook.

Wat doe je tegen jeuk na een haartransplantatie?

Korstjes kunnen jeuken, maar krabben is geen optie. Gebruik een icepack of bevroren erwten in een theedoek naast de behandelde plek om de jeuk te verminderen. Vermijd direct contact met de behandelde plek. Ook kun je jeuk voorkomen door je hoofdhuid schoon en fris te houden.

Plan je haartransplantatie bij Hair Clinic Wolf

Korstjes zijn onvermijdelijk bij een haartransplantatie, maar je kunt het plannen op een moment dat het je het minst stoort, bijvoorbeeld in de winter. Neem contact op met Hair Clinic Wolf voor meer informatie over de mogelijkheden!

Consult inplannen, of meer over ons weten?

Wil je meer weten over onze behandelingen, heb je andere vragen of wil je direct een consult inplannen? Neem contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?