Haartransplantatie pijnlijk

“Een pijnloze haartransplantatie – Hoe pijnlijk is een haartransplantatie? – Heb ik veel pijn na een haartransplantatie?”

Een pijnloze haartransplantatie

Een vraag die we vaak krijgen is of een haartransplantatie pijnlijk is. Ook krijgen we de vraag of er veel pijn in het donorgebied na de haartransplantatie ontstaat. Pijn is iets wat niemand wil ervaren. Dit schrikt mensen dan ook vaak af als ze een bepaalde behandeling moeten ondergaan. Vaak is dit één van de eerste vragen die in het hoofd van een mens opkomt wanneer men twijfelt over een haartransplantatie doen of niet. Helemaal geen gekke vraag uiteraard. Een haartransplantatie is in principe niet pijnlijk. Zeker niet als je behandeld wordt door een goede arts en de juiste techniek en middelen gebruikt worden. We vertellen je graag meer over pijn na haartransplantatie en of de haartransplantatie zelf pijnlijk is.

Hoe pijnlijk is een haartransplantatie?

De haartransplantatie zelf doet geen pijn. Dit komt simpelweg door de verdoving die je krijgt. Je wordt namelijk plaatselijk verdoofd voordat we beginnen met het transplanteren. Met bijvoorbeeld de DHI methode gebruiken we een implantatie pen (Choi pen) waarmee we ieder haartje met het haarzakje netjes kunnen transplanteren. Dit voel je dus ook allemaal helemaal niet door de verdoving. Dus is een haartransplantatie pijnlijk? Nee, van de behandeling zelf voel je niets!

Heb ik veel pijn na een haartransplantatie?

Echt pijn zal je niet hebben na de haartransplantatie. De hoofdhuid is uiteraard wel gevoelig, en dit zal je dan ook wel merken. Er zijn namelijk korstjes ontstaan en wondjes die moeten herstellen. Direct na de haartransplantatie zou er sprake kunnen zijn van napijn. Dit is echter in enkele gevallen zo en is daarbij ook niet hevig. Dus na de haartransplantatie heb je ook niet veel pijn, de hoofdhuid is alleen gevoelig.

Consult inplannen, of meer over ons weten?

Wil je meer weten over onze behandelingen, heb je andere vragen of wil je direct een consult inplannen? Neem contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?