Haartransplantatie verdoving

Een vraag die we regelmatig horen bij Hair Clinic Wolf is: krijg ik een verdoving voorafgaand aan mijn haartransplantatie en is de haartransplantatie pijnlijk? We kunnen hier eigenlijk kort en bondig op antwoorden. De haartransplantatie wordt inderdaad uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Hierdoor en door het feit dat de haartransplantatie wordt uitgevoerd door een professioneel team wordt de ingreep niet als pijnlijk ervaren. Bij een lokale verdoving met een haartransplantatie wordt alleen het gedeelte van het hoofd verdoofd waar de behandeling plaatsvindt. Wij gebruiken voor de verdoving eerst een dermojet. Dit apparaatje zorgt dat de verdoving onder hoge druk in de hoofdhuid geplaatst wordt. Het gebruik van de dermojet heeft erg veel invloed op de ervaren pijn. Om het voor jou zo comfortabel mogelijk te maken wordt deze natuurlijk bij Hair Clinic Wolf gebruikt. 

Hoe werkt een haartransplantatie behandeling?

We beginnen de behandeling met een verdoving voor haartransplantatie. Tijdens een haartransplantatie halen we haarzakjes uit de haarkrans van jouw achterhoofd. Deze haarzakjes noemen we ook wel grafts. De grafts transplanteren we weer in het te behandelen gebied. Dit hoeft niet per se je hoofdhuid te zijn, het kan bijvoorbeeld ook je baard of wenkbrauw zijn. Haren die in de haarkrans op jouw achterhoofd groeien zijn immuun tegen haaruitval. Daarom zijn ze natuurlijk ook ideaal om te transplanteren, zo blijven ze levenslang haar produceren. We kunnen haarzakjes op verschillende manieren implanteren. Welke manier het beste bij jou past bepaal je samen met jouw behandelend arts. In het menu zie je de verschillende technieken. Daar lees je meer informatie over hoe we bij Hair Clinic Wolf te werk gaan en welke techniek we voornamelijk voor haartransplantaties gebruiken. 

Haartransplantatie vrij van pijn

Door de plaatselijke verdoving bij haartransplantatie kunnen we je verzekeren dat je geen tot nauwelijks pijn ervaart tijdens de behandeling. We kunnen wel stellen dat een haartransplantatie bij ons voor de meesten vrij is van pijn. Nadat we zeker weten dat je geen pijn meer voelt, zal de specialist beginnen met het oogsten van de haarzakjes uit het donorgebied. Dit doet de specialist nauwkeurig. Op deze manier wordt er geen onnodige schade aan je huid aangebracht. Na het oogsten van de haarzakjes zullen deze weer worden geplaatst in het ontvangstgebied. Ook hier zal je verder geen pijn voelen door de plaatselijke haartransplantatie verdoving.

Na de behandeling zal je merken dat de verdoving haartransplantatie langzaam gaat uitwerken. In sommige gevallen kan het zo zijn dat je een klein beetje last krijgt van napijn. Je kan hier een pijnstiller voor innemen. Er is in de dagen na de behandeling zelden sprake van het gevoel van pijn. Heb je  toch ergens last van, neem dan contact met ons op!

Moet ik onder narcose tijdens de haartransplantatie?

Ook hier kunnen we eigenlijk weer kort over zijn. Het antwoord is namelijk nee. Een haartransplantatie duurt in totaal zo’n 6 tot 9 uur. Het is niet nodig om onder volledige narcose te gaan. Je krijgt voorafgaand aan de haartransplantatie een plaatselijke verdoving. Dit geldt voor zowel het donorgebied als voor het ontvangstgebied. Heb je meer vragen over de verdoving van een haartransplantatie? Schroom niet en neem direct contact met ons op.

Consult inplannen, of meer over ons weten?

Wil je meer weten over onze behandelingen, heb je andere vragen of wil je direct een consult inplannen? Neem contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?