Haartransplantatie doen of niet

Twijfel je of je een haartransplantatie wilt doen? Een haartransplantatie kan een hele goede operatie zijn voor het herstellen van jouw haarlijn of kale plekken. Het is wel verstandig verschillende zaken, zoals de voor- en nadelen, duidelijk te krijgen voordat je aan deze procedure begint. Zo zijn er dingen die je absoluut niet mag doen of die je absoluut wel moet doen voor- en na de behandeling. Het is natuurlijk helemaal aan jezelf of je een haartransplantatie wilt ondergaan of niet. Maar om de juiste keuze te kunnen maken heb je natuurlijk wel meer informatie nodig. Hiervoor is een persoonlijk gesprek in de vorm van een consult heel erg belangrijk. Tijdens dit consult zal duidelijk worden wat jouw wensen precies zijn, welke behandeling wij voor jou voor ogen hebben en wat deze behandeling precies inhoudt inclusief de nazorg.

Wanneer kan een haartransplantatie niet?

Bij Hair Clinic Wolf vinden we het belangrijk je altijd te voorzien van eerlijke en juiste informatie. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat wij je moeten mededelen dat het voor jou niet mogelijk is een haartransplantatie te ondergaan. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn, zoals bijvoorbeeld tijdelijke haaruitval. Dit kan helaas niet met een haartransplantatie worden behandeld. In deze situatie is het belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is en hoe je deze kan verhelpen. Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat het donorgebied op jouw hoofd niet voldoende is om het gewenste resultaat te bereiken. Ook wanneer je bekend bent met diabetes, hematologische aandoeningen of hart- en vaatziekten dient jouw arts te beoordelen of je in aanmerking komt voor een haartransplantatie. Helaas kan de conclusie dan soms ook zijn dat je niet geschikt bent.
Wil je weten of je voor een haartransplantatie in aanmerking komt? Neem contact met ons op en vraag een consult met één van onze specialisten aan. Zo krijg je gelijk een persoonlijk, eerlijk en vrijblijvend advies van ons. Dit kan je helpen met het maken van de juiste keuze om een haartransplantatie wel of toch niet doen.

Haartransplantatie voordelen

Om te kunnen beslissen of je wel of niet een haartransplantatie wil ondergaan, is het verstandig om de haartransplantatie voordelen en nadelen op een rijtje te zetten. Hair Clinic Wolf gaat je hier alvast bij helpen. Hieronder eerst de grootste haartransplantatie voordelen.

Verschillende mogelijkheden

Vandaag de dag is echt alles mogelijk op het gebied van haartransplantaties. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid tot een haarlijn transplantatie. Deze soort transplantatie zorgt voor een mooier en voller aangezicht en kan bij zowel mannen als vrouwen worden toegepast. Je kunt ook haren transplanteren om een kaler wordende kruin op te vullen of om inhammen te herstellen. Ook ander gezichtshaar zoals wenkbrauwen of een baard komen tegenwoordig in aanmerking voor een haartransplantatie.

Blijvend resultaat

Alles bij elkaar is het haartransplantatie proces best een langdurig proces. In totaal neemt het ongeveer een jaar in beslag. Het grote voordeel van deze behandeling is dat het meestal een éénmalige ingreep is. Wanneer je een haartransplantatie ondergaat heb je hier jouw hele leven lang plezier van! Je kan jouw haar weer stijlen en laten knippen naar je eigen smaak.

Behandeling zonder pijn

Veel mensen denken dat een haartransplantatie een pijnlijke medische ingreep is. Dit is niet altijd zo. De haartransplantatie bij ons wordt namelijk uitgevoerd onder plaatselijke verdoving waarbij gebruik gemaakt wordt van een Dermo Jet. Door gebruik te maken van de Dermo Jet wordt de verdoving onder hoge druk in de hoofdhuid verneveld. Deze manier van verdoven heeft ontzettend veel invloed op de ervaren pijn. Het oogsten en plaatsen van de haren is verder pijnloos.

Haartransplantatie nadelen

Nu je op de hoogte bent van enkele voordelen van het ondergaan van een haartransplantatie, willen wij jou ook wijzen op enkele nadelen die de behandeling met zich meebrengt. Wij zetten de drie belangrijkste hieronder voor je op een rijtje.

Kostenplaatje

Vaak denken mensen dat een haartransplantatie erg kostbaar is. Dat kan inderdaad, maar hoeft niet per se. De prijs is onder andere afhankelijk van het type behandeling dat je nodig hebt. Benieuwd naar wat een haartransplantatie jou gaat kosten? Vraag dan nu een offerte aan bij Hair Clinic Wolf of gebruik eenvoudig onze kostencalculator.

Vorming van littekens

Het tweede nadeel is dat er littekens achter zouden kunnen blijven na een haartransplantatie. Dit is voornamelijk bij de FUT techniek. Bij de FUT techniek wordt er namelijk een reepje huid uit de achterzijde van jouw hoofd verwijderd. De huid dient gehecht te worden waardoor het litteken ontstaat. Gelukkig gebruiken wij tegenwoordig nieuwe technieken waardoor het litteken miniscuul wordt.

Tijd tot eindresultaat

Resultaten zijn helaas niet direct na de behandeling zichtbaar. Gemiddeld duurt het negen tot veertien maanden voor het eindresultaat is bereikt. Let wel, niet iedereen is hetzelfde. Het kan dus zomaar zijn dat het bij de één sneller gaat dan bij de ander. Gelukkig is het resultaat blijvend en kan je levenslang genieten van een volle bos haar. Al met al weegt het resultaat zeker op tegen deze nadelen! Na enige tijd zal je geen last meer hebben van korstjes, jeuk of irritatie en zal je steeds beter resultaat te zien krijgen. Heb je nu nog steeds de vraag “Moet ik een haartransplantatie doen of niet”? Of ben je bang dat een haartransplantatie mislukt? Neem dan direct contact met ons op! Wij zullen je volledig inlichten over het gehele proces en alles wat daarbij komt kijken.

Nog niet toe aan een haartransplantatie?

Het Hairegen device is vergelijkbaar met een dermaroller maar veel geavanceerder. Er worden namelijk meerdere behandel mechanismen gecombineerd om de haargroei te stimuleren. De combinatie van de vier behandel mechanismen zorgt ervoor dat de effectiviteit vele malen hoger is. Het Hairegen device zorgt voor een verhoging van de bloedtoevoer naar de haarzakjes, stimuleert jouw lichaam tot regeneratie van de hoofdhuid en bloedvaten, waardoor de leefomgeving van het haar verbetert. Tegelijkertijd stimuleert Hairegen de haarzakjes om dikker haar te produceren en stimuleert het slapende haarzakjes om een gezonde, normale haargroeicyclus te hervatten. Hierdoor zal de haargroei van gezonde haren gestimuleerd worden waardoor je een duidelijk verschil zal ervaren.

 

Consult inplannen, of meer over ons weten?

Wil je meer weten over onze behandelingen, heb je andere vragen of wil je direct een consult inplannen? Neem contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?