Haartransplantatie vrouwen

Heb je te maken met haarverlies en zoek je naar een passende oplossing? Bij Hair Clinic Wolf begrijpen we dat haarverlies voor vrouwen impact kan hebben op het zelfvertrouwen. Zowel genetische factoren als zaken zoals stress, trauma of diverse vormen van alopecia kunnen leiden tot haarverlies. Daarom bieden wij gespecialiseerde haartransplantaties voor vrouwen aan, gericht op het herstel van zelfvertrouwen. We vertellen je er graag meer over.

Alopecia androgenetica bij vrouwen

De meest voorkomende oorzaak van haarverlies bij vrouwen is alopecia androgenetica. Bij mannen is deze aandoening vooral te herkennen aan het dunner worden van haar bij de inhammen of kruin, terwijl bij vrouwen het haarverlies gelijkmatiger plaatsvindt in een diffuus patroon. Alopecia androgenetica is grotendeels genetisch bepaald en wordt gezien als een verouderingsverschijnsel.

Haartransplantatie vrouwen voor en na

Benieuwd naar de resultaten van een haartransplantatie voor vrouwen? Bekijk hieronder de foto’s van voor de behandeling, 1 dag na de behandeling en 10 dagen na de behandeling. Het eindresultaat volgt later.
Bekijk hier alle ervaringen. 

Regenera tegen haaruitval bij vrouwen

Regenera is een geavanceerde behandeling tegen haaruitval, die zowel voor vrouwen als mannen geschikt is. Het maakt gebruik van je eigen haarcellen om follikels in het haaruitvalgebied te activeren. Dit stimuleert het haarregeneratieproces.
Wil je meer weten over hoe een regenerabehandeling werkt? Bezoek dan onze pagina over regenera tegen haaruitval of neem direct contact op voor een persoonlijk advies.

Haartransplantatie inhammen vrouw

Veel vrouwen ontwikkelen ongewenst inhammen. Deze kale plekken aan de zijkanten van het hoofd worden veroorzaakt door overmatig haaruitval. Inhammen hebben invloed op je eigenwaarde en kunnen je onzeker maken. Een natuurlijke reactie is om de inhammen te verbergen, maar een blijvende oplossing is een haartransplantatie. Hierbij worden haren van de achterkant van het hoofd getransplanteerd naar de kale plekken.

Bij Hair Clinic Wolf bieden we hier een blijvende oplossing voor. Wij begrijpen dat je niet graag met iedereen over je haarverlies praat, daarom staan we voor je klaar om de mogelijkheden te bespreken.

Plan nu een consult in bij je thuis, via de telefoon of bij ons!

1. De consultatie

Tijdens het consultatiegesprek bespreken we al je wensen en heb je alle gelegenheid om vragen te stellen. Dit kan telefonisch, bij je thuis of bij ons op kantoor.

2. Start behandeling

Je ontvangt van ons richtlijnen om de behandeling zo effectief mogelijk te laten verlopen. De behandeling vindt plaats in Istanbul.

3. Nazorg

Wij blijven je adviseren na de behandeling. Je ontvangt o.a. advies over producten, wassing en eventuele vervolgbehandelingen.

Waarom wordt een haartransplantatie bij jullie met de DHI-methode aangeboden?

Bij Hair Clinic Wolf bieden we de DHI-methode aan voor haartransplantaties bij vrouwen om diverse goede redenen:

Direct haarimplantatie

Met DHI worden haarzakjes rechtstreeks in het gewenste gebied geplaatst, zonder de noodzaak voor incisies. Dit betekent nauwkeurige en zorgvuldige implantatie.

Minder bloeding en schade

Omdat er geen incisies zijn, is er bijna geen bloeding tijdens de procedure en wordt de huid minimaal beschadigd. Dit zorgt voor meer comfort en minder risico op complicaties.

Sneller herstel

Door minimale schade en minder risico op bloedingen is de hersteltijd na een DHI-transplantatie korter. Je kunt sneller genieten van je nieuwe haardos. 

Precisie en veiligheid

De DHI-implanter biedt de chirurg volledige controle over de richting, hoek en diepte van de geïmplanteerde haarzakjes, wat zorgt voor een nauwkeurige en veilige procedure.

Vrouw op behandeltafel voor haartransplantatie.

Ongeschoren haartransplantatiemethodiek voor vrouwen

Bij de ongeschoren haartransplantatiemethode wordt de haartransplantatie uitgevoerd, zonder het haar te scheren. Het herstel na deze behandeling is sneller, en je voelt je comfortabeler in het openbaar. De methode vereist dat er haarzakjes uit het achterhoofd worden gehaald en in het gewenste gebied worden geplaatst. Deze methode, waaronder de DHI-haartransplantatie, minimaliseert het scheren van het donorgebied. Vooraf geeft de arts een inschatting van het te scheren gebied, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Vrouw op behandeltafel waarbij haargrens wordt afgetekend voor de haartransplantatie.

Wordt een haartransplantatie vergoed en wat zijn de kosten?

Haartransplantaties worden meestal niet vergoed door verzekeringen, omdat ze vaak om cosmetische redenen worden ondergaan. Dit geldt zowel voor vrouwen als mannen.

In Nederland kunnen de kosten van een haartransplantatie voor vrouwen hoog oplopen, terwijl de prijzen in Turkije vaak aanzienlijk lager zijn. Bij Hair Clinic Wolf kun je een geschiktheids- en kostencalculator gebruiken voor een persoonlijke prijsberekening. Onze prijzen beginnen al vanaf €2.099,-

Het voelde vanaf het eerste moment heel goed en vertrouwd!

“Na intakegesprekken gehad te hebben bij Nederlandse klinieken kwam ik in contact met Lieselotte van Hair Clinic Wolf. Het voelde vanaf het eerste moment heel goed en vertrouwd. Ik kreeg uitgebreide informatie en ik was er meteen uit. Bij Hair Clinic Wolf ging ik de haartransplantatie doen. Ik heb misschien nog wel 30 keer contact met Lieselotte gehad over van alles en nog wat, al mijn vragen werden geduldig beantwoordt.

30 juli ben ik naar Turkije gegaan samen met een vriendin. Van het begin tot het einde ervaarde ik de betrokkenheid en de deskundigheid van Lieselotte en het team in Turkije. De arts Dr. Taner legde nogmaals goed uit hoe de dag zou verlopen en tekende de haargrens in overleg met mij. Ook mijn vriendin werd hierbij betrokken en geïnformeerd. De verdoving was niet prettig, maar verder heb ik totaal geen pijn gevoeld. Wel een lange dag, met tussendoor een lunch.

Hotel was erg netjes met heel vriendelijk personeel en een mooie ruime kamer. Het eten was ook goed. 2 augustus wassing en werden we weer naar het vliegveld gebracht. Ook thuis voel ik nog steeds de betrokkenheid. Ik ben zo enthousiast over Hair Clinic Wolf dat ik dit iedereen gun die over een haartransplantatie nadenkt.” — A. Boerekamps

Wij ontvangen gemiddeld een 4,9 van de 5 via Google Reviews!

Waarom een behandeling bij Hair Clinic Wolf?

ONZE CALCULATIETOOL

Bereken de kosten online

Benieuwd wat een haartransplantatie je gaat kosten? Met behulp van onze quick scan bereken je dit gratis en snel.

Kosten op maat
Je ontvangt een prijsopgave op maat.

Direct antwoord
Je ontvangt direct een mail, bekijk hiervoor ook even je spam box.

Ben je geschikt?
Aan de hand van jouw antwoorden ontvang je jouw mate van geschiktheid.

Gratis brochure
Je ontvangt gratis onze brochure: “Alles over haartransplantaties”.

Veelgestelde
vragen

Is een haartransplantatie voor vrouwen een tijdelijke of permanente oplossing?

Een haartransplantatie biedt een permanente oplossing. De getransplanteerde grafts komen uit je donorgebied, dat niet genetisch gevoelig is voor haaruitval. Het is echter cruciaal dat de onderliggende oorzaak van je haarverlies wordt vastgesteld en aangepakt om de effectiviteit van de transplantatie te waarborgen.

Zijn alle vrouwen geschikt voor een haartransplantatie?

Niet elke vrouw is geschikt voor een haartransplantatie. Tijdens een consult met onze haarspecialisten beoordelen we je situatie. Sommige vormen van alopecia, zoals alopecia areata, maken een haartransplantatie minder effectief of zelfs ongeschikt.

Wat zijn de oorzaken van haarverlies bij vrouwen?

Alopecia androgenetica, waarbij de haren dunner worden, is een veelvoorkomende oorzaak. Dit is een erfelijke aandoening. Andere oorzaken zijn medicatiegebruik, hormonale veranderingen, stress, of een tekort aan vitamines.

Mag ik naar de kapper voorafgaand aan de behandeling?

We raden je aan om je haar te laten groeien voor de behandeling. Dit helpt ons team om je natuurlijke haargrens en haargroeirichting goed te beoordelen, wat essentieel is voor een succesvolle transplantatie.

Kan ik pijn voelen tijdens de haartransplantatie?

We gebruiken een dermojet voor verdoving, een naaldloze methode. Deze aanpak minimaliseert pijn, waardoor de meeste patiënten tijdens de ingreep slechts een lichte druk ervaren.

Moet mijn haar geschoren worden voor een haartransplantatie?

Bij mannen is het gebruikelijk om het haar te scheren, maar bij vrouwen is dit niet altijd nodig. Je kunt ervoor kiezen slechts een deel van het donorgebied te laten scheren, wat vooral bij vrouwen met langer haar een comfortabele optie is.

Moet ik mijn haar zelf scheren voor de behandeling?

Je hoeft je haar niet zelf te scheren; dit wordt professioneel gedaan voorafgaand aan de behandeling om optimale resultaten te waarborgen.

Waarom worden er foto’s gemaakt tijdens mijn consult?

Foto’s helpen ons een persoonlijk behandelplan op te stellen. Onze specialisten in Istanbul gebruiken deze om je huidige situatie te beoordelen en een op maat gemaakt advies te geven.

Kunnen jullie ook een corrigerende haartransplantatie uitvoeren?

Absoluut. Als je niet tevreden bent met een eerdere haartransplantatie, kunnen we corrigerende ingrepen uitvoeren. Dit omvat het herstellen van onnatuurlijke haarlijnen of het verbeteren van de dichtheid.

Wordt mijn haartransplantatie vergoed door de verzekering?

Haartransplantaties worden meestal niet vergoed door verzekeringen, aangezien ze vaak om cosmetische redenen worden ondergaan. Dit geldt voor zowel mannelijke als vrouwelijke transplantaties.

Mag ik lotions en medicijnen tegen haaruitval gebruiken voorafgaand aan de behandeling?

Het is aanbevolen om het gebruik van lotions of medicijnen tegen haaruitval minstens drie dagen voor de behandeling te stoppen. Dit zorgt ervoor dat de transplantatie onder optimale omstandigheden plaatsvindt.

× Hoe kan ik je helpen?