Haargroei na haartransplantatie

Hoelang duurt het voordat jouw haar weer gaat groeien? En is het normaal dat het het haar in de weken na de behandeling uitvalt? Je zult vast genoeg vragen hebben over het haargroei traject na de haartransplantatie. Wij beantwoorden deze vragen voor jou!

Haargroei na transplantatie 

Haargroei na haartransplantatie zorgt gelukkig voor een permanente oplossing tegen kaalheid. Tijdens de haartransplantatie wordt er uit de haarkrans van het achterhoofd haren getransplanteerd naar het doelgebied om te zorgen voor haargroei na transplantatie. De getransplanteerde donorharen vallen als ze volgroeid zijn niet uit omdat de haren van het achterhoofd ongevoelig zijn voor uitval. Dit maakt een haartransplantatie de enige blijvende oplossing tegen haaruitval.

In de dagen na de behandeling worden er kleine korstjes gevormd op het ontvangstgebied. Wanneer deze korstjes beginnen te genezen kan dit gepaard gaan met lichte jeuk. Blijf zoveel mogelijk van de korstjes en hoofdhuid af en krab ze absoluut niet open. Binnen 10 dagen zal de huid genezen zijn en krijg je van ons informatie over hoe de korstjes verwijderd kunnen worden.

Direct na de behandeling zal er nog geen sprake zijn van nieuwe haargroei na transplantatie. Sterker nog, er is een hele grote kans dat de getransplanteerde haren uit zullen vallen. Klinkt raar, maar maakt je daar geen zorgen over. De haarzakjes zitten nog wel op de gewenste plaats, daar zullen weer nieuwe haren uit gaan groeien. Het gehele proces kan tot wel 12 maanden duren. Dit lijkt misschien lang, maar de haargroei zal na de haartransplantatie de rest van jouw leven blijven.

Haargroei stimuleren na haartransplantatie 

Je vraagt je vast af of de haargroei gestimuleerd kan worden na haartransplantatie. Het antwoord hierop is ja, dat kan. Maar het kan zowel in positieve als negatieve zin. Het belangrijkste voor een mooie haargroei na haartransplantatie is om de tips en adviezen van de arts goed op te volgen. Slaap vooral de eerste dagen goed en met een nekkussen om de getransplanteerde haren goed vast te laten groeien. Het is het beste om niet te roken en om alcoholgebruik zoveel mogelijk te beperken. Kies het juiste voedingspatroon vol met mineralen en vitamines. Geef de hoofdhuid en het haar de tijd om goed te herstellen van de behandeling voor het beste resultaat. Dit zijn eigenlijk de beste manieren om de haargroei te stimuleren na haartransplantatie.

Natuurlijk zijn er speciale shampoos, lotions en conditioners op de markt die claimen de haargroei te stimuleren na een transplantatie. Denk jij eraan deze producten te gaan gebruiken? Neem dan altijd contact op met jouw adviseur van Hair Clinic Wolf om na te vragen of dit verstandig is. Je kunt ook altijd eerst onze blog lezen over het haargroei stimuleren na een haartransplantatie. Veel van onze klanten kiezen voor het gebruik van het Hairegen device na de haartransplantatie. Je leest hier meer over de werking ervan.

Hoe snel groeit haar na haartransplantatie 

Hoe snel groeit haar na haartransplantatie? Dat is lastig te zeggen aangezien ieder mens uniek is. Wat zeker is, is dat de haargroei na een haarimplantatie veel geduld nodig heeft. Het eindresultaat zal pas na ongeveer 12 maanden zichtbaar zijn. In de tussentijd is er gelukkig wel al enige groei waar te nemen. Zo kan jij de ontwikkeling van de groei toch goed volgen. Het is belangrijk om tot 3 weken na de behandeling zwaar lichamelijke inspanningen te vermijden. Dit om de haargroei niet in gevaar te brengen en de haarzakjes te beschermen. Zweten door sporten kan de hoofdhuid irriteren. Zoals gezegd is ieder mens uniek en het kan dus zo zijn dat de groei soms wat sneller of langzamer gaat.

Hoe snel haar groeit na haartransplantatie is niet echt te beïnvloeden, maar een natuurlijk resultaat is wel belangrijk. Kies daarom voor een specialist die vakkennis heeft en aantoonbare ervaring. Die specialist vind jij bij Hair Clinic Wolf! Vraag dus nu vrijblijvend een consultatie aan.

Een consultatie kan telefonisch plaatsvinden, maar ook bij ons op kantoor of zelfs op een locatie naar jouw keuze. Onderstaand kan je een keuze maken die bij jouw wensen past.

Consult inplannen, of meer over ons weten?

Wil je meer weten over onze behandelingen, heb je andere vragen of wil je direct een consult inplannen? Neem contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?