fbpx

wat moet u weten over een haartransplantatie?

Een introductie op haartransplantaties

Introductie voor haartransplantatie

Lees op deze pagina waarom u kaal wordt, wat het verschil is tussen het donorgebied en het ontvangstgebied, hoe een haartransplantatie of haarimplantatie wordt uitgevoerd, hoeveel haar er nodig is en of u geschikt bent voor een haartransplantatie.

Waarom word ik kaal?

Het verliezen van haren is een natuurlijk proces, een mens verliest namelijk iedere dag tussen de vijftig en honderd haren. Echter komen hier normaal gesproken ook nieuwe haren bij. Hierdoor is er geen sprake van kaal worden. Als je last hebt van overmatig haaruitval kunnen hierdoor kale plekken ontstaan. Vaak is dit een reden waarom iemand op zoek gaat naar een praktijk voor haartransplantatie

Er zijn verschillende oorzaken van overmatig haaruitval. Het kan bijvoorbeeld een gevolg zijn van stress. Haaruitval kan ook een gevolg zijn van een genetisch proces, alopecia androgenetica genaamd.

De kaalheid bij alopecia androgenetica wordt veroorzaakt doordat de haarzakjes gevoelig zijn voor het hormoon dihydroxy-testosteron (DHT). DHT hecht zich aan de haarzakjes wat er vervolgens voor zorgt dat de haarzakjes krimpen, hierdoor wordt de groeifase korter. Uiteindelijk zal dit ervoor zorgen dat er geen nieuwe haren meer groeien. Op dit moment kunt u een haartransplantatie ondergaan.

Hoe verloopt het haarverliesproces bij mannen?

Er zijn verschillende stadia in kaalheid. Met behulp van de Norwood schaal wordt de mate van genetische kaalheid bij mannen uitgedrukt. Het haarverlies bij mannen verloopt volgens bepaalde patronen. Sommigen verliezen hun haren eerst op hun vertex (kruin) waartegen anderen het haar allereerst bij hun slapen verliezen. Op deze manier ontstaan er dus inhammen. In de afbeelding zijn de verschillende fases van haarverlies te zien.

Via de afbeelding is het eenvoudig om een beeld te vormen bij het haarverlies. Wat opvalt is dat de haargroei op het achterhoofd en zijkant blijvend is. Dit is dan ook het gedeelte wat gebruikt wordt voor de haartransplantatie. Deze haren zijn namelijk niet erfelijk belast op kaalheid.

Hoe verloopt het haarverliesproces bij vrouwen?

Alopecia androgenetica bij vrouwen is ook de meest voorkomende oorzaak van haaruitval bij vrouwen. De oorzaken voor haarverlies bij vrouwen kunnen hetzelfde zijn als haarverlies bij mannen, echter is er vaak onderzoek nodig om de juiste oorzaak van haarverlies vast te stellen voordat een haartransplantatie bij vrouwen wordt overwogen. Het patroon van haarverlies bij vrouwen kan als volgt worden ingedeeld. 

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie bij Hair Clinic Wolf is een permanente oplossing voor haarverlies. Een haarimplantatie helpt je om weer controle te nemen over je uiterlijk, er jonger uit te zien en een boost te geven aan je zelfvertrouwen en levensstijl. Met de haartransplantatie is er een oplossing om uitgevallen haar weer permanent te herstellen.
Bij een haartransplantatie worden gezonde haarzakjes, die niet vatbaar zijn voor haaruitval, uit de achterkant van je hoofd verplaatst naar het gebied waar de kaalheid optreed. Deze haarzakjes gaan na verloop van tijd nieuwe haren produceren, waardoor de kale plekken verdwijnen.

Een haartransplantatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Vanwege de plaatselijke verdoving en doordat de haarimplantatie wordt uitgevoerd door een professioneel team is een haartransplantatie voor de patiënt niet ingrijpend. Maar hoe werkt haartransplantatie? We leggen het u graag uit.

Hoe werkt haartransplantatie?

Bij een haartransplantatie worden haarzakjes – ook wel grafts genoemd – uit de haarkrans achterop het hoofd naar het behandelgebied verplaatst. Dat kan de hoofdhuid zijn, maar ook de wenkbrauwen. Omdat de haren die in de haarkrans groeien immuun zijn tegen haaruitval, blijven ze ook op hun nieuwe plaats levenslang haar produceren. De haarzakjes kunnen op verschillende manieren worden verplaatst. Welke manier voor u het meest geschikt is, bepaalt u samen met uw arts. Lees meer over de verschillende technieken voor haartransplantatie.

Hoeveel haar is er beschikbaar voor een haartransplantatie?

In het donorgebied groeien per vierkante centimeter ongeveer 75-80 grafts. Een mens heeft in totaal zo’n 14.000-15.000 grafts in het donorgebied beschikbaar. Het is echter belangrijk dat er niet te veel haren geoogst worden om kaalheid op het donorgebied te voorkomen. Hier houden onze specialisten altijd rekening mee. Zo komen we tot het mooiste resultaat. U kunt deze resultaten zelf zien op de pagina over haartransplantaties voor en na de behandeling!

Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?

Hair Clinic Wolf geeft u altijd een eerlijk advies, het is ook mogelijk dat u te horen krijgt dat u niet geschikt bent voor een haartransplantatie. Er zijn hiervoor verschillende redenen mogelijk. Tijdelijke haaruitval wordt bijvoorbeeld niet met een haartransplantatie behandeld, het is belangrijk dat de directe oorzaak onderzocht- en verholpen wordt. Ook kan het zijn dat uw donorgebied niet voldoende is voor het gewenste resultaat na de haarimplantatie.

Als u bijvoorbeeld bekend bent met hart- en vaatziekten, diabetes of hematologische aandoeningen wordt dit beoordeeld door uw behandelend arts, het is hierbij mogelijk dat u niet geschikt bent voor een haartransplantatie.

Bent u benieuwd of u geschikt bent voor een haartransplantatie? Vraag een consult aan met een van onze adviseurs en u ontvangt een eerlijk, persoonlijk en vrijblijvend advies.


Review
5-sterren

BeforeAfter

Review van Twan

Een haartransplantatie.. lang over nagedacht en getwijfeld…

Uiteindelijk contact gehad met de adviseur van Hair Clinic Wolf en een adviesgesprek was snel gepland. Het gehele proces werd door een terzake kundige consultant duidelijk beschreven en toegelicht met foto’s en filmpjes. Als er nog twijfel bestond werd die weggenomen. Een zeer concurrerende offerte volgde en de keuze voor Hair Clinic Wolf werd gemaakt.

Het gehele traject werd prima georganiseerd en verzorgd, van het afhalen op en terugbrengen naar de luchthaven tot de begeleiding van het uitstekende hotel naar de kliniek en terug.

Het medisch team onder leiding van Dr. Taner Karahan is zeer kundig. Men stelt je direct na binnenkomst op je gemak en geeft nog eens een zeer duidelijke uitleg van wat er allemaal staat te gebeuren. De verdoving werd zo goed als pijnloos gegeven en ook tijdens en na de behandeling heb ik nauwelijks pijn ervaren.

De dag van nacontrole verloopt ook soepel en tenslotte wordt een eerste haarwassing verzorgd. En het resultaat…..Geweldig!!!

MAak een afspraak!

+ 31 (0) 416 685808

Welke gebieden kunnen behandeld worden?

Er bestaan diverse behandelmethodieken om haarverlies en kaalheid te behandelen. U kunt hierbij kiezen tussen chirurgische- en niet chirurgische behandelingen. De eerste categorie beslaan alle haartransplantaties. Niet chirurgische behandelingen hebben vooral ten doel om dunner wordend haar te behandelen. 

Weet u al welk gebied u zou willen laten behandelen? Kies dan uit één van de onderstaande opties. 

Haartransplantatie

Kaalheidsproblemen met betrekking tot uw hoofdhuid. Wij bieden u twee moderne chirurgische behandelingen: FUE en DHI. Ook niet chirurgische behandelingen zoals PRP kunnen worden ingezet om haaruitval te verminderen.

Baardtransplantatie

Problematiek betreffende snor en/of baardhaar. Met behulp van een gezichtshaartransplantatie kunnen gebieden met littekens of een verminderde baard- of snorgroei behandeld worden.  

wenkbrauwen

Problematiek omtrent het gebied van de wenkbrauwen. Wenkbrauwrestauraties worden uitgevoerd als correctie van een afwijkende vorm, het reduceren van kale plekken en dunner wordende wenkbrauwen. 

Marijn V.


Van begin tot einde erg goed geregeld! Lieselotte is persoonlijk bij me thuis langskomen om de gehele procedure rondom de haartransplantie in Istanbul uit te leggen. Ik werd door elke specifieke stap (visueel) heengelopen en kon daarbij de nodige vragen stellen.

In Istanbul was alles ook goed geregeld; op het vliegveld werd ik opgehaald door een chauffeur en afgezet bij het hotel dat overigens prima was (het hotel was schoon, het personeel behulpzaam, en het eten prima).

De volgende dag werd ik naar het academisch ziekenhuis gereden voor de behandeling. De arts, Taner, heeft me daar vriendelijk ontvangen en sprak zeer goed Engels. De haarlijn werd getekend en op mijn verzoek wat gecorrigeerd. Alhoewel ik in het begin enige twijfels had of de haarlijn er ‘natuurlijk’ genoeg zou uitzien, bleek dit achteraf gelukkig zeker het geval. Taner liet ook weten dat dit voor hem mogelijk het belangrijkste criterium was voor de haartransplantatie. Na het tekenen van de haarlijn hebben enkele specialisten de haartjes uit het donorgebied gehaald. Het planten van de haartjes werd door Taner en een andere ervaren specialist uitgevoerd. De gehele behandeling was pijnloos dankzij de verdoving, echter was het wel een behoorlijke lange zit (~8 uur). De jongere specialisten spraken in die tijd Turks met elkaar, wat logisch is, maar omdat je het niet verstaat werkte het in combinatie met de lange zit voor mij enigszins vermoeiend.

Na de behandeling heeft de chauffeur mij teruggebracht naar het hotel en zowel Taner als Lieselotte hebben de dagen erna regelmatig via de app gecheckt hoe het met me ging. Na drie dagen en een PCR test in het hotel bracht de chauffeur mij terug naar het vliegveld richting Amsterdam. Inmiddels thuis gaat het herstel vlot. Het slapen met het nekkussen is niet ideaal, maar daar is verder denk ik weinig aan te doen. We zullen de komende tijd moeten afwachten wat het resultaat zal zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in!

A. Boerekamps

Na intakegesprekken gehad te hebben bij Nederlandse klinieken kwam ik in contact met Lieselotte van Simson’s Hair (later Hair Clinic Wolf). Het voelde vanaf het eerste moment heel goed en vertrouwd. Ik kreeg uitgebreide informatie en ik was er meteen uit. Bij Simson’s hair ging ik de haartransplantatie doen.
Ik heb mss nog wel 30 keer contact met Lieselotte gehad over van alles en nog wat, al mijn vragen werden geduldig beantwoordt.

30 juli ben ik naar Turkije gegaan samen met een vriendin. Van het begin tot het einde ervaarde ik de betrokkenheid en de deskundigheid van Lieselotte en het team in Turkije. De arts Dr. Taner legde nogmaals goed uit hoe de dag zou verlopen en tekende de haargrens in overleg met mij. Ook mijn vriendin werd hierbij betrokken en geïnformeerd. De verdoving was niet prettig, maar verder heb ik totaal geen pijn gevoeld. Wel een lange dag, met tussendoor een lunch.

Hotel was erg netjes met heel vriendelijk personeel en een mooie ruime kamer. Het eten was ook goed. 2 augustus wassing en werden we weer naar het vliegveld gebracht. Ook thuis voel ik nog steeds de betrokkenheid. Ik ben zo enthousiast over Simson’s hair dat ik dit iedereen gun die over een haartransplantatie nadenkt.

I. Cohen


Een maand geleden een haar transplantatie gehad via simson’s hair (later Hair Clinic Wolf). De intake met Lieselotte verliep heel prettig en ook het contact daarna was top. Er werd veel contact gezocht en ik kon altijd terecht met vragen.

Alle transport en faciliteiten waren super geregeld en voorbereid, zowel in nederland als turkije. Denk hierbij aan instructies, taxi, hotel etc. De behandeling zelf was, onder leiding van Taner, heel goed verlopen. Weer duidelijke instructies en op mijn gemak gesteld (goed engels) en nauwelijk pijn gehad. Ook een maand verder helemaal nergens last van en ziet er heel goed uit! Een echte aanrader voor iedereen!!

M. Lobbes


Op aanraden via via , en na al een positieve ervaring te hebben gehoord, had ik besloten zelf naar deze kliniek te gaan en het was het meer dan waard.

Super goede begeleiding , persoonlijk doorloop traject en de Dokter zelf en het team waren ontzettend vriendelijk en lopen je helemaal door de behandeling heen. De nazorg is nog steeds heel erg betrokken en je kan altijd wel iemand bereiken mochten er vragen of zorgen zijn. Er wordt voor, tijdens en na de behandeling uitstekend voor je gezorgd!

M. Klinkenberg


Op 11 december 2020 een haartransplantatie gedaan bij simsons hair, later Hair Clinic Wolf. Van het consult tot aan de nazorg, alles was perfect geregeld. Lieselotte weet waar ze het over heeft en is duidelijk en eerlijk, de arts in Turkije (Dr Taner) en zijn team zijn zeer vriendelijk en gaan professioneel te werk. Nu 7 maanden verder en meer dan tevreden over het herstel en het proces. Zeker een aanrader als je zoekt naar een eerlijk en vakkundige kliniek voor een haartransplantatie.

J. de Klerk


Top service. Van het vervoer in Turkije tot de Engels sprekende begeleiding in de kliniek, alles is tot in de puntjes geregeld. Met name grote complimenten voor de mogelijkheid tot laagdrempelig contact met Lieselotte. Ik kon met al mijn vragen terecht bij haar en heb me dus ook geen moment onzeker gevoeld. Grote aanrader!

Hulp nodig? Chat met ons