fbpx

Haaruitval mannen

E

Symptomen van haaruitval mannen

E

Hoe verloopt kaalheid en haaruitval mannen?

E

Waarom wordt een man kaal en hoe voorkom je haaruitval?

E

Haartransplantaties bij bekende nederlanders

Symptomen van haaruitval mannen

Heeft u als man een terugtrekkende haarlijn of wordt uw kruin dunner? Dan vraagt u zich misschien af waarom mannen haaruitval hebben of kaal worden. Stress, roken, medicijnen en slechte voeding kunnen bijvoorbeeld oorzaken van haaruitval mannen zijn. Bij de overgrote meerderheid van de mannen die kaal worden, is dit vanwege een erfelijke aandoening die bekend staat als Alopecia Androgenetica. 95% van haaruitval bij mannen wordt wordt dan ook veroorzaakt door de Androgenetische Alopecia.

De erfelijke kaalheid mannen wordt veroorzaakt door genetische gevoeligheid voor een bijproduct van testosteron, namelijk dihydrotestosteron (DHT). Haarzakjes die gevoelig zijn voor het DHT hormoon hebben de neiging na verloop van tijd te krimpen. Naarmate de aangetaste haarzakjes kleiner worden, wordt de levensduur van elk haar korter. Uiteindelijk stoppen de aangetaste follikels met het produceren van haar, of in ieder geval het type haar dat u gewend bent

Hoe verloopt kaalheid en haaruitval mannen?

Kaal worden kan mannen van alle leeftijden treffen en het kan zelfs beginnen voor je twintigste. Het verliezen van haren gaat vaak in een van de veel voorkomende patronen. Er zijn veel verschillende classificatieschalen die worden gebruikt door onderzoekers en chirurgen voor het kaal worden bij mannen. Echter is de Norwood-schaal de meting die het meest wordt gebruikt door haartransplantatie specialisten bij het bespreken van kaalheid mannen. Het biedt een referentiepunt om de omvang van kaalheid te diagnosticeren, behandelingsopties te bespreken en de effectiviteit van de behandeling te meten.

De Norwood-schaal heeft zeven fasen. Elke fase meet de mate en het patroon van haaruitval mannen.

 • Fase 1 Geen significant haarverlies of terugtrekkende haarlijn man.
 • Fase 2 Er is een lichte teruggang van de haarlijn rond de slapen.
 • Fase 3 De eerste tekenen van kaalheid mannen worden zichtbaar. Er is een diepere teruggang bij beide slapen zichtbaar en de haarlijn lijkt op een M-, U- of V-vorm. De plekken zijn volledig kaal of dun behaard.
 • Fase 3 vertex de haarlijn is hetzelfde als bij fase 3, maar er is ook haarverlies op de bovenkant van de hoofdhuid, ook wel kruin/vertex genoemd.
 • Fase 4 De teruggang van de haarlijn is erger dan in fase 3 en er is dun of geen haar op de kruin. De twee delen van haaruitval mannen worden gescheiden door een haarband die aansluit op het haar dat zich aan de zijkanten van de hoofdhuid bevindt.
 • Fase 5 De twee delen van haaruitval zijn groter dan in fase 4. De delen zijn nog steeds gescheiden, maar de haarband ertussen is smaller en dunner.
 • Fase 6 De kalende gebieden bij de slapen sluiten aan op het kalende gebied bij de kruin. De haarband over de bovenkant van het hoofd is weg of dun.
 • Fase 7 Het meest gevorderde stadium van haaruitval mannen, hierbij is een haarband die langs de zijkanten van het hoofd gaat over.

Hoe voorkom je haaruitval bij mannen?

Haaruitvalbehandelingen zijn het meest succesvol als ze vroeg gestart worden. Nieuwe haargroei stimuleren mannen is moeilijker dan de haarverlies te vertragen. Zodra een man aanzienlijk kaal is opgetreden, is een haartransplantatie wellicht de beste optie. U kunt het volgende proberen om het haar gezond te houden en haarverlies door andere oorzaken te voorkomen:

 • Stoppen met roken, onderzoek suggereert dat roken kan worden geassocieerd met haaruitval.
 • Verminder stress.
 • Eet voeding wat rijk is aan eiwitten, ijzer en vitamines.
 • Wissel van medicatie als u denkt dat uw medicatie haaruitval veroorzaakt, overleg dan natuurlijk wel met uw arts over andere opties die mogelijk beter voor u werken.

Wat te doen bij haaruitval mannen?

Verder is het voor het voorkomen van verdere haaruitval bij het eerste teken van uitdunning mogelijk om hier Finasteride of Rogaine te gebruiken. Finasteride en Rogaine zijn twee bekende medicijnen die verder haarverlies bij androgenetische alopecia kunnen voorkomen. Alleen zodra u stopt met het gebruik van  deze medicijnen, treedt het haarverlies weer op. Verder zitten er natuurlijk altijd bijwerkingen aan de medicatie, lees de bijwerkingen op apotheek.nl.

Ook kan Micro Haar Pigmentatie, ook wel MHP genoemd een goede oplossing zijn. MHP is een innovatieve behandelingstechniek tegen kaalheid mannen. Met behulp van een speciale tatoeage techniek worden er stoppels op de hoofdhuid getatoeëerd. Micro haar pigmentatie maakt bijvoorbeeld littekens onzichtbaar of vult kale plekken of verminderde dichtheid op.

Om bijvoorbeeld uw diepe inhammen op te vullen kunt u een haartransplantatie overwegen. Bij een haartransplantatie worden de haren uit uw achterhoofd verplaatst naar het gewenste gebied.  Wilt u meer weten hoe een haartransplantatie werkt? Lees dan onze pagina: “Alles over haartransplantaties”.

  Haar implantaat eind resultaat na 12 maanden FUE Saffier DHI
  Resultaat haarimplantaat na 12 maanden - voor na DHI FUE
  Haartransplantatie Resultaat implantatie na 12 maanden eindresultaat
  stadia haarverlies proces mannen Noorwood Schaal kaal vertex alopecia androgenetica hormoon dihydroxy-testosteron DHT stress Norwood Scale kale kruin inhammen

  Regenera tegen haaruitval

  Regenera Activa is een behandelmethode die is ontwikkeld om haaruitval mannen tegen te gaan. Bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde capillaire regeneratieve technologie gericht op androgenetische alopecia. De Regenera Activa-behandeling maakt gebruik van uw eigen haar dat cellen bevat die helpen bij het stimuleren van de follikels rond het gebied van haaruitval. Met andere woorden, het gebruikt het vermogen van uw eigen lichaam om nieuw haar te produceren door een haarregeneratieproces te stimuleren.

  Het behandelproces van een regenera Activa-behandeling bestaat uit drie stappen. De behandeling wordt vaak gecombineerd met een haartransplantatie voor een optimaal effect.

  Regenera activa is een behandelingsprocedure waarbij de hoofdhuid wordt geïnjecteerd met een speciale suspensie die stamcellen, groeifactoren en voorlopercellen bevat met extreem krachtige eigenschappen. De behandeling leidt tot stimulatie van de haargroei, haarverdikking en remming van haaruitval. Lees meer over de regenerabehandeling tegen haaruitval op onze pagina: ”Regenera tegen haaruitval”. 

  DLA DERM PAKKETTEN

  Hair Clinic Wolf biedt u ook een DLA derm haarverzorgingset aan. De verzorgingsset ondersteunt een gezonde haargroei met zijn natuurlijke en rijke inhoud en helpt bij het ontwikkelen van sterke haarzakjes die bestand zijn tegen verlies.

  Het pakket bestaat uit onder andere een shampoo, anti haaruitval mannen serum en DLA supplementen met multivitaminen. Het DLAderm pakket geldt voor een periode van 3 of 6 maanden.

  Haartransplantatie bij bekende Nederlanders 

  Een haartransplantatie wordt steeds gangbaarder, u bent niet de enige die dit overweegt. Er zijn bijvoorbeeld diverse BN’ers die een haartransplantatie hebben ondergaan en hier openhartig over spreken. Wij zijn blij dat dit gebeurt, op deze manier wordt de taboe op kaalheid mannen verminderd. Omdat de bekende Nederlanders regelmatig op tv te zien zijn, is het resultaat ook voor iedereen zichtbaar. 

  De haartransplantatie van Gerard Joling. Neem als voorbeeld de haartransplantatie van Gerard Joling. De zanger heeft meerdere haartransplantaties ondergaan. Zijn eerste haartransplantatie was uitgevoerd met behulp van de FUT techniek. Dit is een verouderde haartransplantatie methodiek waarbij een strip uit het achterhoofd wordt gesneden. Vervolgens worden de haren van deze strip in het gewenste gebied geplaatst. Gerard Joling heeft uit deze behandelmethodiek een litteken aan overgehouden. Na deze haartransplantatie was hij nog niet tevreden met het resultaat en heeft hij gekozen voor meerdere haartransplantaties. Nu geeft Gerard Joling aan erg tevreden te zijn met zijn resultaat. 

  De haartransplantatie van bekende sporters. Dat ook bekende voetballers een haartransplantatie hebben ondergaan is geen geheim. Onder andere Wesley Sneijder is een van deze voorbeelden. Vaak wordt bij de zoektocht naar een haartransplantatie kliniek gezocht op de haartransplantatie van bekende Nederlanders zoals Wesley Sneijder. Er zijn verschillende voetballers die een haartransplantatie hebben ondergaan. Sommige kiezen ervoor hun haren lang te laten groeien, nu zij hun haren weer terug hebben. Wesley kiest ervoor om het haar kort te houden, wat hem natuurlijk ook niet misstaat. 

  Andere bekende oud-voetballers die een haartransplantatie hebben laten doen zijn bijvoorbeeld Ronald de Boer, Ruud Gullit en Demy de Zeeuw. Gezien zij nog regelmatig op tv verschijnen is goed te zien wat voor resultaat de behandeling heeft opgeleverd. Daarnaast kan dit ook een belangrijke reden zijn om voor een haartransplantatie te kiezen. Buitenlandse sterren zoals David Beckham en Wayne Rooney kozen er voor om hun dun geworden haren te laten transplanteren. 

  Nog vele andere bekende nederlanders volgden
  Buiten Gerard Joling en Wesley Sneijder zijn er nog diverse bekende Nederlanders die haarimplantaten hebben laten plaatsen. Op internet lees je veel verhalen over de haartransplantatie van Raymond van Barneveld, Nesim Najih, Arie Boomsma, Lange Frans en Frans Bauer. Dat een haartransplantatie niet alleen meer voor bn’ers is dat mag wel duidelijk zijn. Met name de haartransplantatiekosten in Turkije zijn voor de meeste mensen betaalbaar en leveren door de medische specialisten een geweldig resultaat

  Uw intake bij Hair Clinic Wolf 

  Om uw haartransplantatie specialist uit te kiezen is het belangrijk dat u hier een goed gevoel aan overhoudt. Als u kijkt naar alle haartransplantatie aanbieders, is er geen enkele die een intake bij u in uw vertrouwde omgeving aanbiedt. Bij Hair Clinic Wolf komt de haartransplantatie specialist gewoon naar u toe. Tijdens de intake krijgt u alle informatie over het proces en uw haartransplantatie resultaat. Ook kunt u al uw mogelijke vragen stellen. U ontvangt tevens onze brochure: “Alles over haartransplantaties”. Wilt u een intake met één van onze specialisten? Maak online een afspraak, bel ons of vul onze quick scan in en wij nemen graag vrijblijvend contact met u op.

  haartransplantatie consult haarimplantatie
  Dr. Taner uit Turkijke haartransplantatie Turkije

  Review
  5-sterren
  Review van Twan

  Een haartransplantatie.. lang over nagedacht en getwijfeld…

  Uiteindelijk contact gehad met de adviseur van Hair Clinic Wolf en een adviesgesprek was snel gepland. Het gehele proces werd door een terzake kundige consultant duidelijk beschreven en toegelicht met foto’s en filmpjes. Als er nog twijfel bestond werd die weggenomen. Een zeer concurrerende offerte volgde en de keuze voor Hair Clinic Wolf werd gemaakt.

  Het gehele traject werd prima georganiseerd en verzorgd, van het afhalen op en terugbrengen naar de luchthaven tot de begeleiding van het uitstekende hotel naar de kliniek en terug.

  Het medisch team onder leiding van Dr. Taner Karahan is zeer kundig. Men stelt je direct na binnenkomst op je gemak en geeft nog eens een zeer duidelijke uitleg van wat er allemaal staat te gebeuren. De verdoving werd zo goed als pijnloos gegeven en ook tijdens en na de behandeling heb ik nauwelijks pijn ervaren.

  De dag van nacontrole verloopt ook soepel en tenslotte wordt een eerste haarwassing verzorgd. En het resultaat…..Geweldig!!!

  MAak een afspraak!

  +31 (76) 785 7874

  Onze calculatietool

  bereken de kosten online

  Bent u benieuwd wat uw haartransplantatie kost? Met behulp van onze quick scan berekent u dit gratis en snel. 
  Start nu
  N

  kosten op maat

  U ontvangt een prijsopgave op maat.
  N

  direct antwoord

  U ontvangt direct een mail, bekijk hiervoor ook even uw spam box.
  N

  Bent u geschikt?

  Aan de hand van uw antwoorden ontvangt u uw mate van geschiktheid.
  N

  GRatis brochure

  U ontvangt gratis onze brochure: “Alles over haartransplantaties”.
  Voor en na foto haartransplantatiebehandeling turkije

  veelgestelde vragen

  Hoe ziet kaal worden bij mannen er uit?

  Bij het kaal worden verliest u langzaam een deel van uw hoofdhaar. Het proces van kaal worden wordt ook wel alopecia androgenetica genoemd. Haaruitval is definitief en groeit dus niet vanzelf terug. 

  Wat kunt u doen wanner u kaal wordt?

  Crèmes, lotions en shampoos kunnen in eerste instantie worden geprobeerd, maar die gaan het probleem niet geheel verhelpen. Een haartransplantatie is de meest effectieve manier om uw haar terug te krijgen. 

  wat is fue en hoe werkt het?

  FUE is een haartransplantatie methodiek waarbij haarzakjes met behulp van een kleine holle boortje worden geoogst uit het donorgebied. Er worden vervolgens kanaaltjes in het ontvangstgebied gemaakt, waarna de haartjes met behulp van een speciaal ontworpen pincet in het ontvangstgebied geplaatst kunnen worden. 

  Wat is het verschil tussen de FUT- en FUE-techniek?

  Het grote voordeel van de FUE-techniek ten opzichte van de verouderde FUT-techniek heeft te maken met het litteken. Bij de FUT-techniek wordt er namelijk een strip uit uw hoofdhuid verwijderd waardoor u er een litteken op uw donorgebied aan overhoudt. Bij de FUE-techniek is dit gelukkig niet het geval, hierdoor heeft Hair Clinic Wolf ervoor gekozen de FUT-techniek niet meer aan te bieden.

  IS EEN HAARTRANSPLANTATIE EEN TIJDELIJK OF PERMANENTE OPLOSSING?

  Een haartransplantatie biedt u een permanente oplossing. De getransplanteerde grafts zijn namelijk afkomstig uit uw donorgebied, welke niet erfelijk belast zijn op haaruitval. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat uw kaalheid zich verder ontwikkelt na de haartransplantatie, hierdoor kunnen er nieuwe kale plekken ontstaan. Afhankelijk van uw donorgebied kunt u mogelijk in de toekomst, wanneer gewenst, een tweede behandeling ondergaan.

  Hoe vergaat het proces van haaruitval?

  Het verliezen van haar gaat meestal volgens een bepaalde lijn. In eerste instantie wordt de voorkant van uw hoofd steeds kaler. Vervolgens komen kale plekken aan de zijkanten waardoor diepe inhammen zichtbaar worden op uw hoofd. Uw kruin wordt steeds kalen en de andere delen met haarverlies worden steeds kaler.

  Moet je een behandeling ondergaan tegen kaalheid?

  Kaalheid is een proces dat hoort bij het ouder worden en hoeft niet behandeld te worden indien u dit niet wil. Veel mensen kiezen bewust voor een haartransplantatie om zich zelfverzekerder te voelen. 

  Wat is het verschil met DHI?

  Bij de DHI-methodiek wordt er gebruik gemaakt van implantatiepennen (Choi pennen). De graft wordt op dezelfde wijze geoogst echter wordt bij de plaatsing de graft direct in de hoofdhuid getransplanteerd.

  Wat zijn de voordelen van FUE?

  De behandeling is minder tijdrovend dan DHI, hierdoor kunnen er meer grafts geïmplanteerd worden en is de behandeling goedkoper.

  Wat zijn de nadelen van FUE?

  Doordat er kanaaltjes worden gemaakt kan er een minder hoge dichtheid worden gerealiseerd ten opzichte van de DHI-methodiek. Verder is het herstelproces langer en wordt uw hoofdhuid geschoren.

  Wat zijn de prijzen voor een behandeling?

  Vraag voor een behandeling inclusief transport, hotel en nazorg vrijblijvend een offerte aan voor uw specifieke situatie.