fbpx

Herstel na haartransplantatie

E

Het verloop van het herstel na haartransplantatie

E

Herstel van het donorgebied na de haartransplantatie

E

Adviezen voor het mooiste resultaat

E

Hoe gaat herstel haartransplantatie daarna in zijn werk

E

Hoe lang duurt het haartransplantatie herstel?

Het verloop van het herstel na haartransplantatie

Een haartransplantatie is een ingreep die een aantal uren in beslag neemt. Helaas kunt u onze haarkliniek dus niet meteen binnen een uur weer kunt verlaten met nieuwe bos haar. Na deze ingreep moeten de nieuw geplaatste haarzakjes herstellen, hechten en gaan groeien. Dit is een proces dat maanden duurt en waar u zeker in de eerste dagen na de ingreep veel van gaat merken. Wij hebben jaren ervaring met het begeleiden van haarbehandelingen in Turkije en kunnen daarom prima vertellen bij een haartransplantatie hoe lang herstel gaat duren en waar u rekening mee moet houden.

Herstel van het donorgebied na de haartransplantatie

Bij een haartransplantatie maken we onderscheid tussen twee gebieden, namelijk het donorgebied en het ontvangstgebied. Bij het donorgebied worden de grafts geoogst om ze in het ontvangstgebied weer in te planten. In het donorgebied wordt dus alleen wat weggehaald. Hiervan moet de huid zich even herstellen na de ingreep. Verder hoeft in dit gebied niks geplaatst te worden en weer aan te slaan, haarzakjes zijn immers weggehaald. Alleen de eerste dagen is het even oppassen met het schoonmaken van dit gebied om infecties te voorkomen. Een infectie kan de haarzakjes die er nog wel zitten en die uw achterhoofd gedekt houden namelijk wel aantasten. Verder is het herstel van het donorgebied na haartransplantatie niet zo spannend. De rest van dit artikel focust zich dan ook vooral op het ontvangstgebied. Daar zitten namelijk nieuwe haarzakjes die zich moeten nestelen om vervolgens uit te groeien tot echte haren die ervoor zorgen dat u weer met een volle bos haar de straat op kunt.

NaVoor
BeforeAfter
VoorNa
VoorNa

Adviezen voor het mooiste resultaat

Herstel na haartransplantatie is voornamelijk in de eerste dagen na de ingreep heel belangrijk. Deze dagen moeten de nieuwe haren zich namelijk nestelen in de hoofdhuid. Wanneer dit eenmaal goed gaat dan zal de rest als het ware vanzelf gaan. Wij nemen u mee:

De eerste dagen na uw transplantatie

U ondergaat uw transplantatie bij Dr. Taner in Istanbul, Turkije. Wij regelen uw vliegreis en ook uw hotel. Er worden 4 dagen voor u geboekt waarbij dag 2 de behandeldag is. De eerste dag na de behandeling is rustdag. Het is dan ook belangrijk dat u voornamelijk rust houdt. De dag daarna komt u weer bij de kliniek en wordt uw hoofd gewassen. Dit laten we door professionals doen omdat er bij het wassen, vanwege het contact met de huid, snel een wondje kan openspringen. Na het wassen vliegt u weer naar huis. Van ons krijgt u nog wel een lijst met adviezen en voorschriften mee voor een zo mooi mogelijk resultaat van uw herstelperiode. Handig om bijvoorbeeld in het vliegtuig door te nemen.

Terug in Nederland

Ook na terugkomst in Nederland zult u het nog rustig aan moeten doen. De eerste 10 dagen zijn uw huid en hoofd nog duidelijk aan het herstellen. Daarna vallen de korsten van uw hoofd en is het ook niet meer snel zichtbaar dat u een haartransplantatie bent ondergaan. U kunt weer beginnen met het dagelijks leven oppakken. Tot die tijd is het vooral zaak om contact met de hoofdhuid te vermijden, dus ook bijvoorbeeld tijdens het slapen. Dit doet u bijvoorbeeld door in een andere houding te gaan slapen of met een nekkussen. Ook het douchen gaat anders omdat u uw hoofd niet op de gebruikelijke manier kunt wassen, voor dit soort zaken krijgt u voorschriften mee. Houdt er rekening mee dat er haarzakjes zijn geïmplanteerd en dat die nou eenmaal moeten hechten om helemaal aan te slaan. Dit vergt wat geduld. In de regel pakken de meeste mensen hun normale ritme weer helemaal op na 2 weken.

Wat niet te doen na haartransplantatie

 • Roken: Er wordt u al geadviseerd om in de weken voorafgaand aan de transplantatie te stoppen met roken. Ook na de ingreep is het belangrijk dat er in de eerste week niet gerookt wordt. Door nicotine is er namelijk minder zuurstof in uw bloed en hebben de haarzakjes dus ook minder zuurstof om te herstellen.
 • Alcohol drinken: Alcohol verdunt het bloed en verstoort herstelmechanismen van het lichaam. Ook dit komt het herstel dus zeker niet ten goede. Wacht daar dus ook zeker nog een week mee na de ingreep.
 • Sporten: De eerste week wordt geadviseerd om helemaal niet te sporten. Door transpiratie en verhoogde hartslag worden de wondjes vochtig en kwetsbaar. Ook is uw afweer minder door de geleverde inspanning wat u weer extra kwetsbaar maakt voor infecties. Dit geldt dus ook voor bijvoorbeeld seksuele inspanning, laat dat dus ook nog zeker een week voor wat het is.
 • De zon opzoeken: De eerste weken wilt u absoluut niet dat de hoofdhuid verbrandt. Dit kan ook invloed hebben op het aanslaan van de geplaatste grafts. De eerste week kunt u de zon alleen tegenhouden met een parasol. Daarna kunt u ook een pet of zonnebrand gebruiken.
 • Haren stylen: laat gel en haarspray nog even liggen gedurende de eerste 2 weken. Daarna kunt u het weer gebruiken. Ook naar de kapper gaan kan dan weer. Vertel de kapper vooral dat u een haartransplantatie hebt gehad en dat de eerste 3 maanden nog geen tondeuse moet worden gebruikt op het ontvangstgebied. Haren verven kan weer na 6 weken.
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant
  voor na haartransplantatie before after hair transplant

  Hoe gaat herstel haartransplantatie daarna in zijn werk

  De eerste 2 weken zijn dus het belangrijkst. Daarna kunt u eigenlijk weer uw oude routines oppakken. In deze tijd nestelen de haarzakjes zich en genezen de wonden in het ontvangst- en donorgebied. De grafts zitten dan helemaal vast. Wel zijn de haren in ‘shock’ geraakt. Hierbij lijden de haren ook aan ‘shockloss’. Dat betekent dat de haren eerst uitvallen. Dit is niet iets om van te schrikken. Bij een goed haartransplantatie herstel gebeurt dit na 1 tot 3 weken. Hierbij blijft het haarzakje achter. Dat vormt weer een nieuwe haartje. Dit wordt uw echte nieuwe haar. De eerste maanden zal het een beetje vlassig, dun en blond zijn. Pas na een half jaar ziet u waarschijnlijk pas echte haren ontstaan. Na ongeveer een jaar krijgt het haar natuurlijke dikte en kleur. Waarschijnlijk bij het laatste consult, 12 maanden na de transplantatie, wandelt u binnen met een volle bos haar. Pas dan is voor ons het proces van haartransplantatie helemaal afgerond.

  Hoe lang duurt het haartransplantatie herstel?

  Het antwoord op deze vraag is dus niet eenduidig te geven. Herstel na haartransplantatie is afhankelijk van de persoon, de ingreep en het gedrag. Wel kunt u het proces bespoedigen en kunt u zorgen voor een optimaal resultaat door zoveel mogelijk de adviezen van uw kliniek op te volgen. In de regel kunt u weer verder met uw leven na 2 weken en heeft u weer een volle bos haar na een jaar.

  Wanneer u dit traject wil doen met een partij die erop gericht is om u zoveel mogelijk te ontzorgen vóór, tijdens, maar ook zeker in het jaar na uw haartransplantatie, dan staan we bij Hair Clinic Wolf voor u klaar. Wij staan voor optimale begeleiding tijdens het proces zodat u zonder twijfels in de behandelstoel kunt gaan zitten. Ook begeleiden we u in het herstel zodat we samen uiteindelijk tevreden kunnen kijken naar uw nieuwe haardos.


  Review
  5-sterren

  Review van Twan

  Een haartransplantatie.. lang over nagedacht en getwijfeld…

  Uiteindelijk contact gehad met de adviseur van Hair Clinic Wolf en een adviesgesprek was snel gepland. Het gehele proces werd door een terzake kundige consultant duidelijk beschreven en toegelicht met foto’s en filmpjes. Als er nog twijfel bestond werd die weggenomen. Een zeer concurrerende offerte volgde en de keuze voor Hair Clinic Wolf werd gemaakt.

  Het gehele traject werd prima georganiseerd en verzorgd, van het afhalen op en terugbrengen naar de luchthaven tot de begeleiding van het uitstekende hotel naar de kliniek en terug.

  Het medisch team onder leiding van Dr. Taner Karahan is zeer kundig. Men stelt je direct na binnenkomst op je gemak en geeft nog eens een zeer duidelijke uitleg van wat er allemaal staat te gebeuren. De verdoving werd zo goed als pijnloos gegeven en ook tijdens en na de behandeling heb ik nauwelijks pijn ervaren.

  De dag van nacontrole verloopt ook soepel en tenslotte wordt een eerste haarwassing verzorgd. En het resultaat…..Geweldig!!!

  MAak een afspraak!

  +31 (0)416 68 58 08

  Marijn V.


  Van begin tot einde erg goed geregeld! Lieselotte is persoonlijk bij me thuis langskomen om de gehele procedure rondom de haartransplantie in Istanbul uit te leggen. Ik werd door elke specifieke stap (visueel) heengelopen en kon daarbij de nodige vragen stellen.

  In Istanbul was alles ook goed geregeld; op het vliegveld werd ik opgehaald door een chauffeur en afgezet bij het hotel dat overigens prima was (het hotel was schoon, het personeel behulpzaam, en het eten prima).

  De volgende dag werd ik naar het academisch ziekenhuis gereden voor de behandeling. De arts, Taner, heeft me daar vriendelijk ontvangen en sprak zeer goed Engels. De haarlijn werd getekend en op mijn verzoek wat gecorrigeerd. Alhoewel ik in het begin enige twijfels had of de haarlijn er ‘natuurlijk’ genoeg zou uitzien, bleek dit achteraf gelukkig zeker het geval. Taner liet ook weten dat dit voor hem mogelijk het belangrijkste criterium was voor de haartransplantatie. Na het tekenen van de haarlijn hebben enkele specialisten de haartjes uit het donorgebied gehaald. Het planten van de haartjes werd door Taner en een andere ervaren specialist uitgevoerd. De gehele behandeling was pijnloos dankzij de verdoving, echter was het wel een behoorlijke lange zit (~8 uur). De jongere specialisten spraken in die tijd Turks met elkaar, wat logisch is, maar omdat je het niet verstaat werkte het in combinatie met de lange zit voor mij enigszins vermoeiend.

  Na de behandeling heeft de chauffeur mij teruggebracht naar het hotel en zowel Taner als Lieselotte hebben de dagen erna regelmatig via de app gecheckt hoe het met me ging. Na drie dagen en een PCR test in het hotel bracht de chauffeur mij terug naar het vliegveld richting Amsterdam. Inmiddels thuis gaat het herstel vlot. Het slapen met het nekkussen is niet ideaal, maar daar is verder denk ik weinig aan te doen. We zullen de komende tijd moeten afwachten wat het resultaat zal zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in!

  A. Boerekamps

  Na intakegesprekken gehad te hebben bij Nederlandse klinieken kwam ik in contact met Lieselotte van Simson’s Hair (later Hair Clinic Wolf). Het voelde vanaf het eerste moment heel goed en vertrouwd. Ik kreeg uitgebreide informatie en ik was er meteen uit. Bij Simson’s hair ging ik de haartransplantatie doen.
  Ik heb mss nog wel 30 keer contact met Lieselotte gehad over van alles en nog wat, al mijn vragen werden geduldig beantwoordt.

  30 juli ben ik naar Turkije gegaan samen met een vriendin. Van het begin tot het einde ervaarde ik de betrokkenheid en de deskundigheid van Lieselotte en het team in Turkije. De arts Dr. Taner legde nogmaals goed uit hoe de dag zou verlopen en tekende de haargrens in overleg met mij. Ook mijn vriendin werd hierbij betrokken en geïnformeerd. De verdoving was niet prettig, maar verder heb ik totaal geen pijn gevoeld. Wel een lange dag, met tussendoor een lunch.

  Hotel was erg netjes met heel vriendelijk personeel en een mooie ruime kamer. Het eten was ook goed. 2 augustus wassing en werden we weer naar het vliegveld gebracht. Ook thuis voel ik nog steeds de betrokkenheid. Ik ben zo enthousiast over Simson’s hair dat ik dit iedereen gun die over een haartransplantatie nadenkt.

  I. Cohen


  Een maand geleden een haar transplantatie gehad via simson’s hair (later Hair Clinic Wolf). De intake met Lieselotte verliep heel prettig en ook het contact daarna was top. Er werd veel contact gezocht en ik kon altijd terecht met vragen.

  Alle transport en faciliteiten waren super geregeld en voorbereid, zowel in nederland als turkije. Denk hierbij aan instructies, taxi, hotel etc. De behandeling zelf was, onder leiding van Taner, heel goed verlopen. Weer duidelijke instructies en op mijn gemak gesteld (goed engels) en nauwelijk pijn gehad. Ook een maand verder helemaal nergens last van en ziet er heel goed uit! Een echte aanrader voor iedereen!!

  M. Lobbes


  Op aanraden via via , en na al een positieve ervaring te hebben gehoord, had ik besloten zelf naar deze kliniek te gaan en het was het meer dan waard.

  Super goede begeleiding , persoonlijk doorloop traject en de Dokter zelf en het team waren ontzettend vriendelijk en lopen je helemaal door de behandeling heen. De nazorg is nog steeds heel erg betrokken en je kan altijd wel iemand bereiken mochten er vragen of zorgen zijn. Er wordt voor, tijdens en na de behandeling uitstekend voor je gezorgd!

  M. Klinkenberg


  Op 11 december 2020 een haartransplantatie gedaan bij simsons hair, later Hair Clinic Wolf. Van het consult tot aan de nazorg, alles was perfect geregeld. Lieselotte weet waar ze het over heeft en is duidelijk en eerlijk, de arts in Turkije (Dr Taner) en zijn team zijn zeer vriendelijk en gaan professioneel te werk. Nu 7 maanden verder en meer dan tevreden over het herstel en het proces. Zeker een aanrader als je zoekt naar een eerlijk en vakkundige kliniek voor een haartransplantatie.

  J. de Klerk


  Top service. Van het vervoer in Turkije tot de Engels sprekende begeleiding in de kliniek, alles is tot in de puntjes geregeld. Met name grote complimenten voor de mogelijkheid tot laagdrempelig contact met Lieselotte. Ik kon met al mijn vragen terecht bij haar en heb me dus ook geen moment onzeker gevoeld. Grote aanrader!

  Onze calculatietool

  bereken de kosten online

  Bent u benieuwd wat uw haartransplantatie kost? Met behulp van onze quick scan berekent u dit gratis en snel. 

  Start nu

  N

  kosten op maat

  U ontvangt een prijsopgave op maat.

  N

  direct antwoord

  U ontvangt direct een mail, bekijk hiervoor ook even uw spam box.

  N

  Bent u geschikt?

  Aan de hand van uw antwoorden ontvangt u uw mate van geschiktheid.

  N

  GRatis brochure

  U ontvangt gratis onze brochure: “Alles over haartransplantaties”.

  Hair clinic wolf quick scan haartransplantatie